- Член од
- 30 јули 2007
- Мислења
- 1.391
- Поени од реакции
- 86
НЕ, неможе да се тргне.Симнав француски филм со залепен англиски превод.
Дали е можно да се тргне преводов, и да се залепи некој друг , на пример македонски?
НЕ, неможе да се тргне.Симнав француски филм со залепен англиски превод.
Дали е можно да се тргне преводов, и да се залепи некој друг , на пример македонски?
Да прво си инсталирал винхр а потоа убунту ќе си го немал проблемот.Мал проблем со два оперативни системи.
Сакам да имам XP sp3 и ubuntu 8.04
Имав и претхотно XP, но време му беше за формат... исчистив хард диск... го поделив на четири партиции 2 празни nfts една за убунтуто, и една swap за убубту... Го инсталирав убунту средив се си работеше, и почнав да инсталирам XP, го ставив во едена од тие две претходно направени партиции... се инсталираше се како што треба... и при нареден рестарт.. ми дава избор помеѓу два windows xp, едниот е новиот што го инсталирав, а другиот ми вика дека неможе да се уклучи и дека фали некој фајл. Не знам зашто го појавува воопшто вториот windows и кој е тој... и воопшто го нема убунтуто... а кога ќе ги проверам распоред на партиции, ги има сите четири, со што во таа на убунтуто си стои заземен простор од 2 гб...
Мислам дека објаснив убаво
Чаре ?
Ај вака ..најлесното.....избришија партицијата за линукс......остави празен не партициониран дел од хард дискот, кога ќе почне инсталацијата т.е. кога ќе праша каде да се инсталира штиклирај..искористи го најголемиот празен континуиран простор на хард дискот.....и тој точно ќе си го најде тој непартициониран дел.епа сега кога веќе имам винхп , и на местото на убунтуто пак инсталирам убунту, ќе се реши проблемот ?
да не ми го снема само пак винхп-то ?
нешо ме заебава BS плеерот на Windows7 ... на појќе од пола филмој шо сум ги спуштил (.avi) не слушам звук , а ко ќе ги пуштам преку VLC е се во ред. Не знам дали е до аудио кодекот или до плеерот нешо.
Да не ви е познато ова , и дали знајте некое решение ?
Решнието од Корун:
Пробај со System Restore, а ако и така не бива пробај избриши го антивирусот и инсталирај нов:smir:Најверојатно од вирус е ова, антивирусот ми го снема и не ми се отвара Task Manager. Антивирусот во ад-римув програмс го има, а кога ќе влезам во фолдерот празен е. И не ми се покажува на старт. Чаре?
Пиши во Старт -> Run -> taskmgr . Ако ти покаже "being used by another process" тогаш се работи за вирус! Намести да ти покажува скриено датотеки и оди до c:rogram files\winupadates\winupdates(најчесто овој вирус се сместува тука, но немора да значи). Нема да можеш да ај избришеш папката додека не влезеш во Safe mode или не инсталираш Unlocker.Најверојатно од вирус е ова, антивирусот ми го снема и не ми се отвара Task Manager. Антивирусот во ад-римув програмс го има, а кога ќе влезам во фолдерот празен е. И не ми се покажува на старт. Чаре?
Отвори RUN и пиши го ова:Најверојатно од вирус е ова, антивирусот ми го снема и не ми се отвара Task Manager. Антивирусот во ад-римув програмс го има, а кога ќе влезам во фолдерот празен е. И не ми се покажува на старт. Чаре?
Пушти го преку кратенка:Сега приметив.
Во старт ми го нема ран. :nesum:
Избриши ги драјверите за звучната и инсталирај ги најновите.Кога слушам музика на некој плеер,песната ненормално сецка...додуша на секој плеер ми прави така што го имам во компјутер.
Што може да е фрката ??:nesum: