Помош, софтверски проблеми и совети

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Имам проблем со драјверот за звучната на еден компјутер. Драјверот е 100% тој и во еверест и во driver magician покажува (realtek ac97 A4.06). На сред инсталирање на драјверот компјутерот се рестасртира... Го спуштив од повеќе места драјверот но пак прави проблем.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Да прашам имам Toshiba a215 s4747 веќе 2 години.
Е сега и викендов и денес ми се исклучи самиот. Ова никогаш не ми се случило ако си стои право лаптопот на работна маса (плус ништо не работев само си беше уклучен). Ми се има случено 2-3 пати кога сум гледала филм и не сум го наместила убаво и се има загреано и исклучено, ама добро тогаш јасно е.
И сега не знам да не е до струјата што е слаба, мада лани и прехлани зимото немав никаков проблем, а приметив викендов ми се исклучи баш кога парното на струја уклучи. Или пак треба да се чисти вентилаторот или кулерот како и да се вика тоа. Никогаш не сум го носела на сервис за ова време.
Ќе видам дали ќе има трето исклучување, ако има што да правам? :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам проблем со драјверот за звучната на еден компјутер. Драјверот е 100% тој и во еверест и во driver magician покажува (realtek ac97 A4.06). На сред инсталирање на драјверот компјутерот се рестасртира... Го спуштив од повеќе места драјверот но пак прави проблем.
Симни некои постари драјвери, немора најновите.

Да прашам имам Toshiba a215 s4747 веќе 2 години.
Е сега и викендов и денес ми се исклучи самиот. Ова никогаш не ми се случило ако си стои право лаптопот на работна маса (плус ништо не работев само си беше уклучен). Ми се има случено 2-3 пати кога сум гледала филм и не сум го наместила убаво и се има загреано и исклучено, ама добро тогаш јасно е.
И сега не знам да не е до струјата што е слаба, мада лани и прехлани зимото немав никаков проблем, а приметив викендов ми се исклучи баш кога парното на струја уклучи. Или пак треба да се чисти вентилаторот или кулерот како и да се вика тоа. Никогаш не сум го носела на сервис за ова време.
Ќе видам дали ќе има трето исклучување, ако има што да правам? :)
По се изгледа дека струјата те зеза... Пробај поврзи го на друг штекер, по можност некој кај што ќе ти е уклучен САМО лаптопот.

А ако случајно некогаш истово ти го направи а НЕ Е ПРИКЛУЧЕН во струја (на батерија) е тогаш ќе да е до кулерите или нешто попроблематично.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
едвај го бишувам постот. некој тројанец сам фатил изгледа. нод 32 не помога, првин почна да покажува постојано некои вируси и после се онеспособи, со trojan remover вчера најде три вирси и ги избриша, ама денеска пак истиот проблем и trojan remover не помогна денес .

ne mozam ni slika da stavam...

moram so link http://img98.imageshack.us/img98/4516/92677348.jpg

ni system restore neke!!

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
едвај го бишувам постот. некој тројанец сам фатил изгледа. нод 32 не помога, првин почна да покажува постојано некои вируси и после се онеспособи, со trojan remover вчера најде три вирси и ги избриша, ама денеска пак истиот проблем и trojan remover не помогна денес .

ni system restore neke!!
Пробај влези преку safe mode и пушти го нодот да скенира, јас имав сличен проблем и само така го решив. :smir:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Како може да се реши проблемов? Цело време ми го кочи интернетот и по некое време не можам да влезам ни преку Експлорер ни преку Хром.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Скенирај види да не имаш нешто. И тој процес avgnsx.exe ти е од АВГ што значи (мислам) дека не е вирус. Како и да е ако имаш инсталирано АВГ избриши го и замени го со подобар антивирус пример НОД32.
И Internet Explorer откачи се од него користи друг пребарувач за веб.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Нешто ми се поремети Gom плеерот, и сега навикнат на него не можам да го сменам(а и не ми се гледа филм на пола екран). Кога пуштам филм не дава слика, туку само звук и преводот си врви, а слика никаде нема. Пред ова софтверски не е работено нешто посебно, освен што инсталирав една тема(Мац то ХП). Ова го прави на сите филмови и видео клипови. Прорчкав низ опциите не најдов ништо поврзано со мојот проблем. ГО избришав со Рево и инсталирав наново најнова верзија и пак не сака. Што ќе му е?

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Пробај влези преку safe mode и пушти го нодот да скенира, јас имав сличен проблем и само така го решив. :smir:
Во save mode успеав да направам system restore фала на совет иако сега гледам :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Нешто ми се поремети Gom плеерот, и сега навикнат на него не можам да го сменам(а и не ми се гледа филм на пола екран). Кога пуштам филм не дава слика, туку само звук и преводот си врви, а слика никаде нема. Пред ова софтверски не е работено нешто посебно, освен што инсталирав една тема(Мац то ХП). Ова го прави на сите филмови и видео клипови. Прорчкав низ опциите не најдов ништо поврзано со мојот проблем. ГО избришав со Рево и инсталирав наново најнова верзија и пак не сака. Што ќе му е?
Тоа е веројатно XP to Mac, и не е само една тема туку цел пакет шминки, и најчесто ако го инсталираш го запустува цел комјутер. Кога би инсталирал таков единствено би штиклирал темата, иконите (и тоа само за My Comuter, My Ducuments итн. не за папки и датотеки) и веројатно курсори и фонтови. Твикови и такви работи треба да се одштиклираат. Односно јас и нема ни да ја инсталирам туку инсталационата датотека ќе ја отворам со WinRar или 7-zip и рачно би ја ставил темата, оти преку инсталацијата незнаеш каде можи да зафркни.

Значи одинсталирај, врати со System Restore. Треба се да биди во ред. Ако инсталираш пак внимавај што штиклираш. Ако пак се појави прблемот значи сигурно тој пакетот е проблемот, па пак одинсталација и System Restore и батали го пакетот.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848

ni system restore neke!!
Спушти Spybot Search & Destroy, апдејтувај го, и остај го да скенира. Ке ги најде вирусите, и одкога ке заврши скенот избриши ги.

Како може да се реши проблемов? Цело време ми го кочи интернетот и по некое време не можам да влезам ни преку Експлорер ни преку Хром.
Симни CCleaner, оди во Registry табот, и стисни Scan For Issues. Одкоа ке најде, иди fix selected items. Ако пак продолжи да се појавува ова, избриши го AVG анти-вирусот, и така нечини. Симни си NOD32, ако неможеш да најдеш, ке ти го пратам, и така е околи 30MB.
И, не користи Internet Explorer веќе, ептен е лош, и е многу спор. Инсталирај Mozzila Firefox, и ќе ја забележиш разликата.

Коа сме вејке кај проблеми со тастатура и ја да си ја казам маката :pos2:

Си купив нова тастатура логитек и сеа ова како со се наместени заградиве , две точки и компанија нема врска со тоа како што се напишани , башка на y и z им се сменете местата ... Шо е работава ? :pos2:
Нова тастатура:pos2: Па не примети ли дека е вака пред да ја земеше тастатурата?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Прво оди избриши ги сите видео кодеци што ги имаш инсталирано, па после оди на www.free-codecs.com и симни си K-Lite Codec Pack 5.2.0 FULL и инсталирај ги, при инсталација одбери Lots of stuff (Without player) и немаш гајле.

hriste

Fire Star
Член од
12 март 2008
Мислења
218
Поени од реакции
54
Имам еден проблем за антивирусот НОД32 неможам да го апдејтирам ми тере Username i pass да не знае некој

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Имаш проблем со активација но тука не се дискутира во врска со кракови.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143

Kajgana Shop

На врв Bottom