Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 октомври 2009
Мислења
77
Поени од реакции
3
да прашам...како се проверува тоа дали работи секој кулер...го отвараш пц-то и гледаш или ??

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Како да префрлам DivX филм преку неро да го гледам на ДВД?

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Како да префрлам DivX филм преку неро да го гледам на ДВД?
Режај го во Data формат:helou:

да прашам...како се проверува тоа дали работи секој кулер...го отвараш пц-то и гледаш или ??
И гледаш дали вртат сите перки што ги има на процесорот на графичката и оној големиот одпозади :toe:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
АКО може да дадете некој совет пошто кога сакам да гледам некој музички спот или нешто друго игра да уклуча или некоја програма ми се рестартира компјутерот. Стално ми свети црвената сијаличка на компјутерот порано не беше така. Дали се преоптоварува нешто процесорот ???? помош
Мислам дека црвената сијаличка свети кога ти е преоптеретен хард-дискот. Симни Speed Fan и види ја температурата на хард-дискот. Види дали имаш место во Ц(ако ти е преполна партицијата со Виндовсот, тргни нешт од десктоп што зафаќа повеќе просор). Направи Диск дефрагмент:
Start - All programs - Accessories - Disk Defragment:wink:

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Како да снимам WinRar фајл што е 10 гига на 2 DVD-инња?
Кога го пуштам да се реже ми вика дека нема доволно место на DVD-то, а јас сакам на 2 да го ставам. Како?

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Епа ако делот е поголем од 4,7 GB тогаш не е изводливо да се стаи.Пробај со 7zip да ги зипуваш фајловите ама сумјам дека ќе ти успее.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Да се самоцитирам:

Десен клик на фолдерот со играта и Add to archive:

Сега во долен лев агол имаш Split to volumes/bytes:

Таму пиши колку да ти се големи деловите во мегабајти и додади М(не МБ)
пр. 4300 М (ова значи дека ќе ти ги подели на два дела од по 4300 мегабајти и трет дел од некои 2000Мб за да бидат 10Гб:smir:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Како да снимам WinRar фајл што е 10 гига на 2 DVD-инња?
Кога го пуштам да се реже ми вика дека нема доволно место на DVD-то, а јас сакам на 2 да го ставам. Како?
А да го поделиш. Тешка постапка, Extract на рарот, па наново архивирање, ама на делови. Види го мислењето на Ice_Hendrix.
Лесна постапка, HJsplit на рарот.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Зашто не Google Chrome прави овакви безобразни работи

Kajgana Shop

На врв Bottom