Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
26 мај 2009
Мислења
73
Поени од реакции
2
eve ubavo ti objasnuvam zna4i na dr pc mu se pali stignuva do destop mu se pokazuva edno prozor4e i mu se restartira pc odma zna4i toa mu e od virusi zs re4e deka gi vnesol preku usb e sea otkako ke mu se restartira pc mu se pojavuva tekstot i pak odnovo se vklu4uva i again restart i taka moze cel den po4nav da go formatiram odam delete i po4nuva stignuva do toa koa treba da se startuva windos da izberam dali C ili drugo nekoe da formatiram i pak mu se pojavuva tekstot i ne moze ponatamu da se formatira sea dobro objasniv?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
[Palancanac];2920595 напиша:
eve ubavo ti objasnuvam zna4i na dr pc mu se pali stignuva do destop mu se pokazuva edno prozor4e i mu se restartira pc odma zna4i toa mu e od virusi zs re4e deka gi vnesol preku usb e sea otkako ke mu se restartira pc mu se pojavuva tekstot i pak odnovo se vklu4uva i again restart i taka moze cel den po4nav da go formatiram odam delete i po4nuva stignuva do toa koa treba da se startuva windos da izberam dali C ili drugo nekoe da formatiram i pak mu se pojavuva tekstot i ne moze ponatamu da se formatira sea dobro objasniv?
Да. Инаку кога велиш текстот мислиш на БСОД (плав екран). Земи го тој хард-диск на другар ти, вклучи го кај тебе на твојот оперативен систем, префрли што сакаш да префрлиш, скенирај го од вируси, форматирај ја партицијата кај што е виндовсот на хард-дискот на твојот другар(не на твојот хард-диск) и стави свежа инсталација на Виндовс на неговиот хард-диск. Потоа само врати му го хард-дискот и нема да има проблеми. Капиши?:smir:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.562
Поени од реакции
5.556
Што се пишуваше во RUN да исклучим програми да не се пуштаат со стартувањето на компјутерот, знам нешто на М беше ама не ми текнува xDD

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Epa vaka, imam eden problem so Live Messenger 2009. Koga probuvam da go instaliram mi vika deka veke e instaliran, a jas go nemam instalirano, duri i vo search go barav imeto i go nema. Aj nekoj neka pomogne :S

M

Mr.InF3ction

Гостин
Што се пишуваше во RUN да исклучим програми да не се пуштаат со стартувањето на компјутерот, знам нешто на М беше ама не ми текнува xDD
msconfig :XD:

Epa vaka, imam eden problem so Live Messenger 2009. Koga probuvam da go instaliram mi vika deka veke e instaliran, a jas go nemam instalirano, duri i vo search go barav imeto i go nema. Aj nekoj neka pomogne :S
па симни CCleaner од тука и исчисти со Cleaner...и после поправи ги регистрите....рестартирај ...и би требало да можеш да инсталираш после

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Имам проблем со СD-ROM, го нема во My Computer и кога ке ставам диск во него не го врти и не излегува ни ауторан, ни во My Computer....чаре некое?
Сполај му!:back:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам проблем со СD-ROM, го нема во My Computer и кога ке ставам диск во него не го врти и не излегува ни ауторан, ни во My Computer....чаре некое?
Сполај му!:back:
Приклучи го CD-ROM-от на матичната :)

Во Device Manager ти го дава?

NIKA

Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Приклучи го CD-ROM-от на матичната :)

Во Device Manager ти го дава?
Извини вака ама малку на по-македонски може? Како да го приклучам на матична? што е матична? И каде е Девис Менаџерот?:back:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Извини вака ама малку на по-македонски може? Како да го приклучам на матична? што е матична? И каде е Девис Менаџерот?:back:
Чим не ме разбра ништо од ова, најубаво е да не чепкаш. Викни некој што се разбира малку, нека дојде нека го намести.

NIKA

Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Чим не ме разбра ништо од ова, најубаво е да не чепкаш. Викни некој што се разбира малку, нека дојде нека го намести.
Ок. Го најдов Девис Менаџерот, таму кај што е цд-ромот има жолт извичик. И сега?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ок. Го најдов Девис Менаџерот, таму кај што е цд-ромот има жолт извичик. И сега?
:D

Оди десен клик на тоа, одбери Uninstall и кога ќе заврши, рестартирај го компјутерот и види дали пак ќе има такво со извичник. Ако има, викни некој нека расчепка по компјутерот.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
msconfig :XD:

па симни CCleaner од тука и исчисти со Cleaner...и после поправи ги регистрите....рестартирај ...и би требало да можеш да инсталираш после
Se ova go napraviv i povtorno koga ke go uklucam installerot mi vika:
This program has been already installed:
Windows Live Messenger 2009
Pomos :toe:

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
се врати еден проблем што го имав на минатиот пц
го пуштам компјутерот и првите 30-40мин се е ок со звукот после се заебува нешто и неможам да пуштам ништо преку windows media player и не слушам никакви звуци од системот ...а преку youtube се си работи

на минатиот пц ми објаснија дека се работи за некаков вирус , но мојот антивирус не наоѓа ништо

некоја идеа
фала многу

Kajgana Shop

На врв Bottom