bounty_hunter
Фатенко
- Член од
- 13 октомври 2009
- Мислења
- 1.268
- Поени од реакции
- 322
Во светов се` функционира по едно единствено правило. Кој набије, тај добије.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Светот го разбирам како светлина во која ние треба само да уживаме без да размислуваме дали ќе умреме или дали ќе добиеме плата овој месец.Тоа све е нереално затоа само смирете се и уживајте во убавината на светлината.
Има ли сиалица што не ствара топлина?Ако има тоа сме запалиле.Немој да палиш свеќа може да се изгориш.Чекај.
Не мора светло(сијалица-константан-висок отпор и добиваш светлина+топлина)..сеа зависи кај сијалиците кои за шо се.(ЗНАЧИ СВЕТОТ ГО ГЛЕАШ КО ТЕМНИНА А УСТВАРИ СВЕТЛИНА така???)
Ами свеќа ако запалам??
Има ли сиалица што не ствара топлина?Ако има тоа сме запалиле.Немој да палиш свеќа може да се изгориш.
Па не мора да сме во вакуум.Леле колку забегавме.Ај точка нека ти биде но тезате не паѓа ти со оваа дебата ми помагаш поубаво да си ги средам знаењата.за да работи сијалицата треба вакуум.
Ние не сме во вакуум.
Тезата ти паѓа.(точка)
Па не мора да сме во вакуум.Леле колку забегавме.Ај точка нека ти биде но тезате не паѓа ти со оваа дебата ми помагаш поубаво да си ги средам знаењата.
Да ,во право си нема логика.Но кога ќе видиш дека Месопотамците незнаеле што е тоа логика и откриле милион работи можеби(само можеби) ќе сватиш што сакам да кажам.Јас сум доловил све како што треба.Кој како ќе си свати.
Ти отфрлиле све што е логично и така откриле многу работи.Кога збориш за нешто бар читни нешо по дома ил прашај некој.Вака ме судиш дека незнам светлина,логика,мудрост а збориш на памет што не е ни точно.Месопотамците незнаеле шо е гравитација, па истата ги влечела надоле.
Ако немале збор, незначи дека не ја користеле логиката, чак што више, и поише од тебе у случајов...
"Светот е кога ќе упалиш сијалица во темница, и добиваш светлина, и уживаш у неа.."
А баш штета, требаше да звучи генијално
Ај, изјасни си се ко чоек, не ми мудрувај многу, не ти иде.
Уше незнаеш шо е светлина, па светот у една реченица ќе ми го дефинираш.
Сачувај боже децава...
Светот не е темнина светот е светлина.Било темнина и сега има светлина и уживаме во неа.Кој како.Подобро забеган него ли У ЛЕР
така пуштен...
Нејсе сега околу тезата за светот.
Ти велиш светот е темнина-па затоа ние палиме сијалица и имаме светлина.
Ако е така...тогаш зошто светот е Темнина,мислам по ШТО осеќаш дека е??
Ти отфрлиле све што е логично и така откриле многу работи.Кога збориш за нешто бар читни нешо по дома ил прашај некој.Вака ме судиш дека незнам светлина,логика,мудрост а збориш на памет што не е ни точно.
Како што реков јас кој како си ја свати.Јас сум сигурен дека некој ова го сватил поинаку од тебе,нели?
Пак ќе прашам што очекуваше?Живееме-умираме,Рај -Пекол,Не носат четри слона што стојат на желка?Што?
Светот не е темнина светот е светлина.Било темнина и сега има светлина и уживаме во неа.Кој како.
Ааааааа јас на инциклопедија ли ти личам.Сега не ни сакам да ти објаснам а не ни имам време.Ако сакаш да знаеш имаш интернет,имаш книги.Мислам дека е доволно.Леле...Со тебе треба да се работи постапно и темелно...
Ајде, полека, одиме од старт, ја прашувам, ти одговараш, јасно...Па ќе стигнеме до закључок...не се плаши, не јадам деца
Значи, за почеток:
Дефинирај ми Логика, и објасни ми како месопотамците Отфрлиле Логика и откриле нешто?
Ај, ус пат, второ прашање: Што е тоа светлина, од каде потекнува и каков карактер има?