Мистеријата на езерото Лок Нес

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
E, ubooooo Толку многу вода да ја загреат? :nesvest:
 
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Супер значи алал нека му е на тој шо му текна за ова чудо, не се ни сами свесни колку пари досега собраа од оваа ''приказна''...па уште слушам и унеско ќе го заштитвал езерото???
кај ќе ојме вака бееее!!!
фантом ако имаш фотошоп дај сликај охриското ќе напрајме ние дека годзила живее во охридското, уште појќе туристи ќе ви идат, ќе се наполните со пари! :):pos::pos:
 

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
Crazy in Love напиша:
неможат скрос до доле да се симнат во езерот..не знам зашто имало некои проблеми

инаку,немам некој став за ова прашање,можеби постои,можеби не...не сум видела цврст доказ дека постои,но не сум ни видела дека има цврст доказ дека не постои..така да..се уште ќе си останам воздржана по ова прашање
ezeroto ima mala povrsina, no ima ogromna dl;abocina i nema oprema so koja nurkac bi mozel da sleze do najdolu i da go izdrzi toj pritisok na vodata.
 

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
cudovisteto od LOCH NESS
e
samo legenda
barem jas taka mislam
 
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
61
И Кинезите имаат езерско чудовиште Неси

Еден телевизиски новинар снимил, како што тврди, кинески пандан на чудовиштето од Лох Нес во езеро во североисточниот дел на Кина.

Новинарот Џуо Јонгшенг рекол дека во езерото Тјанчи го снимил чудовиштето кое личи на фока, со крила подолги од телото, што плива брзо како моторен чамец.

Според локалната легенда, чудовиштето вече долго време живее на дното на вулканското езеро. Сепак, научниците тврдат дека водата во езерото е премногу студена за опстанок на чудовиштето на кое, според научниците, би му пречеле и вулканските ерупции.
 

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Брачко, како тргнала технологијава, ќе биде и тоа :)
Абе Лок Нес не е длабоко колку што е Охридското. Ама не е проблемот притисокот. Туку проблемот е матната вода, која се наоѓа нна одредена длабочина во сите природни езера, најповеќе од алгите. ДОЛУ Е СЕ ‘‘ПРАШЛИВО‘‘ :D
 

OffLine

Worminkle UniversitY
Член од
27 септември 2007
Мислења
161
Поени од реакции
0
шо и да е на толку долга легенда ќе умрело бе некогаш ништо не е бесмртено
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Абе учев у англиски учебникот за чудово, ако воопшто постои. Се мисли дека можеби е некојаси огромна риба или пак варијација на диносаурус...Сепак интересна ствар е ова, мистерија:uvo:
 
Член од
29 септември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
0
Ako sakate da doznaete neshto povejke za ova za potonatiot ostrov atlantida za NLO prochitahte ja knigata "Najgolemite misterii na svetot"
 

ZOKiPOKi

Човек од збор!
Член од
25 мај 2006
Мислења
81
Поени од реакции
6
абе може постои може не, а за тоа некој да дое до дното на езерото ќе дое, али ништо нема да види, и плус водниот притисок... тако да, најдобро би било на thermal image да се види.
 

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Би сакал ова да е вистина.. Ама мислам дека треба да го пребаруваат езерото.. Ако бар навистина постоело, сега сигурно ќе е мртво RIP Неси :) :).. Па мислам дека треба едно 200 - 300 гнурачи да го пребаруваат езерото, бар скелетот да му го најдат, се разбира ако постоело..
 
Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Слушнавте ли дека има ајкула во Охридското Езеро ???


П.С: Ах НеСи, НеСи колку само го разви туризамот, ах да беше кај нас....
 
Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Nema misterija , izmisleno e da se napravi turizam ... pamenti bile , hehe ..
 

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
imam prateno poveke nau4ni studii za Nesi ustvari 4udovisteto od Loh Ness i poveketo studii zavrsuvaat so neuspeh, pri prebaruvanjeto na ezeroto preku sonari se otkrivaat samo jata na ribi koi gledani preku tie skaneri i sonari deluvaat kako eden organizam no toa e toa, sto se odnesuva pak do slikite koi se slikani na poveke od niv se doveduva vo prasanje nivnata verodostojnost. se na se sveduva na legenda. isto taka nau4nite dokazi velat deka vo LOH Ness NEMA Shansi da zivee bilo kakov dinosurus zatoa sto florata i faunata koja e tamu ne mu ovozmozuva takvi uslovi
 

Kajgana Shop

На врв Bottom