Ако ви го украдат мобилниот

• Креатор на темата Креатор на темата Tanes
  • Време на започнување Време на започнување
ај честито Точкест!!! Хехе...убао убао шо си го најде...а за темава...па и јас у десен џеб го чувам мобилниот и не ми го украле до сеа...значи до џебот е...:pos: :pos:

Хепа ај честито...конечно после 5 месеци телефонот ми е у рака...прееска како ме изненадија леле.....ништо не му фали освен мемориската:( ама ај утре ќе му идам на Некро....и кафе да свари:pos:

Мене ми го дрпнаа телефончето пред 2 Години...Златен Тој Сони Ериксон т630 колку мерак имав за него го имав само 3 месеца .... Btw Офтопик...Некро е PRO за телефончиња...све знае :D

Хепа ај честито...конечно после 5 месеци телефонот ми е у рака...прееска како ме изненадија леле.....ништо не му фали освен мемориската:( ама ај утре ќе му идам на Некро....и кафе да свари:pos:

:aplauz::zver::ojea: топови, баш ми беше мило синоќа кога ми спомна сестра ти дека ти го нашле дури во Куманово телефонот :pos:

Хм... Ми дигнаа самсунг х600 пред 1 година, па ни трага ни глас. А и знам финта за самсунг имаше, му се менуваше IMEI со просто внесување на код. Т.е. имеито се правеше се 0 да биде. тоа го направивме на телефонот на братучед ми. Изгледа тоа го има и мојот најдено, па не вервам дека ке ми го вратат.

Значи ако ви го украдат, простете се. Бар така јас напраив.

Хм... Ми дигнаа самсунг х600 пред 1 година, па ни трага ни глас. А и знам финта за самсунг имаше, му се менуваше IMEI со просто внесување на код. Т.е. имеито се правеше се 0 да биде. тоа го направивме на телефонот на братучед ми. Изгледа тоа го има и мојот најдено, па не вервам дека ке ми го вратат.

Значи ако ви го украдат, простете се. Бар така јас напраив.

да постои шифра за кршење на софтверот на самсунг, ама тоа е само кај постарите модели. Интересно кај самсунг е кога ќе се смени имеи и преку професионална опрема - телефонот повеќе не е истиот. Знае да прави проблеми, да ја изгуби блутут адресата, да го превртува екранот, да кажува хај темапратуре на полнење, да не си достапен а кажува дека имаш мрежа - многу дефекти кои изгледале хардверски на самсунг се решаваат преку повратување на оригиналното имеи.

Луѓе дај кажете ми дали може на друг начин да се дознае имеи бројот,освен преку телефонот и документите???
Итно ми треба:(

не за жал.
не постои установа како МВР во мобилната технологија која води евиденција кој корисник што телефон користи и со кој сериски број.

Може преку GPS а не преку GPRS да ти го најдат телефонот, али ти требат јаки врски

Не зезај,на претходната страна си напишал дека 6 месеци поминале откако си го пријавил како украден и сеуште не е пронајден мобилниот,а овде велиш конечно после 5 месеци телефонот ми е у рака ! Која "верзија" е точната? Поздрав

--- надополнето ---

Барам одговори на некои прашања,кои ми надојдоа размислувајќи логички за тоа како да се врати најлесно украдениот мобилен телефон.
Па еве да почнам:

1.Во Србија делото украден мобилен застарувало после 6 месеци,ова од српските форуми(значи не уклучуваш краден мобилен 6 месеци и после на 7-миот месец си го палиш и чао џандармеријо) Како е кај нас?
2.Можно ли е лоповот кој го украл мобилниот да стави СИМ-картичка од друг оператор без да чепка низ IMEI-то.Дали МВР ги известува сите оператори во нашата земја кога ќе се пријави украден мобилен телефон и после тие го пронаоѓаат врз основа само на IMEI-то? Дали СИМ-картичката не е битна повеќе?
3.Што ако лоповот си купи СИМ-картичка на при-пејд анонимно од некое село,и после си го користи мојот мобилен само како камера?Дали и тогаш може да го пронајдат?
Однапред благодарам на "квалитетните" одговори,поздрав!:helou:

ако е купен во мк...ќе го најдат...сум разговарал со цајкани......па и сум пробал преку нив...мојот телефон да го најдеме...ама неуспешно...нема врска имеи-то ако телефонот не ти е од мк....и самите цајкани тоа ти го кажуваат.....ако е купен од мк ќе го најдеме...ако не...НЕМА колку сакаш врски фаќај

Ако ти го украдат сметај дека никогаш повеќе нема да го видиш (треба да имаш среќа у гз) освен ако нема полицаец до тебе па да земе да го брка тој што ти го украл :icon_eek: Мене кога ми го украдоа ме изнаматкаа од т-мобиле па у полиција и тоа прво се утепуваш од чекање додека да се смилува инспекторот да те прими па да напише цел извештај, па дури и го идентификував тој што ми го грабна мобилниот и пази финта - тоа све за џабе! Нив баш ги боли за нечиј телефон така да совет, гледајте да не ви го украдат :icon_lol::pipi:

Ако го пријавиш како украден можно е да го најдат ако телефонот се користи со сим картица и да видат кој ја користи или да му се јават да го известат дека телефонот е украден и во полиција да го врати. Но ако не се користи сим картица или ако телефонот е во странство шансите се ептен мали за да се најде телефонот. Ако пријавиш дека е изгубен, сметај дека веќе телефонот не го гледаш, а и нема шанси да го бараат и да се замараат за изгубен телефон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom