Не се знае уштеАбе овој Наадл многу јак го скрши на Ноле. Сега со кој ке игра во 1/2 ?
Денеска Ноле убедлив против Родик, за час и 5-6 минути му покажа што знае и умее
Дури имаше и повеќе асови од него
Ама во 1/2 финалето ќе има тежок противник во Роже Федерер...но пред почетокот на турнирот целта му беше да се пласира во 1/2 финале, се друго ќе биди плус.
Другото 1/2 финале е Мареј-Надал во 15 часот.
Не е теле...Надал е премногу јак за него и да водеше 5-0 во тај, ќе изгубеше на крај, ЈБГ...Andy Murray,
Smesen si.. ocigledno nemas vrska od tenis, spored tebe samo Federer i Nadal se igrachi?Djokovic,Murray,Soderling,Roddick se t.n telinja i dzabe igraat taka?I pokraj toa sto sum golem fan na Nadal moram da priznam deka Murray igrase PERFEKTNO vo prviot set imashe okolu 90% osvoeni poeni na prv servis ne mu dopusti na Nadal ni da mu se priblizi za break i na krajot poradi neiznudena greska da go izgubi setot.Dodeka vo drugiot set dominacija na Murray ispali 22 asa vo tekot na celiot mech i vkupno imashe okolu 50 winneri za razlika od Nadal koj imase duplo pomalce za na krajot Nadal servirase za pobeda na 5-4 i Murray pokaza kakov karakter e i mu go odzede najvazniot gem vo mechot.. vo TB bese sosem druga rabota presudno bese iskustvoto na Nadal vo vakvi natprevari i goleminata kako igrac.Se na se odlicna partija na Murray mozebi i edna od najdobrite ovaa sezona a bravo i za dvajcata igraja tenis na najvisoko nivo.VAMOS RAFA ocekuvam finale so Roger.Теле е. Надал е многу подобар тенисер, ама Мареј направи 10000 неизнудени грешки, ја шитна победата. Имаше и 2 поени предност на тај брејк и ги шитна. За ова неможеш да ме убедиш дека не е точно, знам како може да изигра Надал и знам како изигра денес, (повремени блесоци а генерално ништо посебно, ако знаеме колку добро може да изигра кога треба да се победи)
Заклучок Мареј теле