ATP тенис - општа дискусија

Член од
5 јуни 2010
Мислења
114
Поени од реакции
13
Па овие од Б група за сега се во подобра форма Содерлинг и Федерер се во топ форма.Баш би сакала да гледам финале Надал-Федерер и секако Надал да тепа :pipi:

P

PewDiePie

Гостин
Денеска беа извлечени групите за мастерсот во Лондон, во А групата ќе играат Надал, Новак, Бердих и Родик.
А во Б групата се Федерер, Мареј, Содерлинг и Ферер.
Незнам зошто викате дека е полесна Б групата Содерлинг и Мареј итоа како може да му парираат на Федерер. А во Б групата секој може да победи секого.
Мој фаворит за освојување на турнирот е нормално Роже.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.368
Првиот денешен меч помина без изненадување, Новак го совлада Бердих со 2-0 во сетови...6-3;6-3.
Во 21часот играат Надал-Родик, мислам јасен е епилогот однапред :)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
VAMOS RAFA !!!

Браво, успеа да се врати, сепак не играше како што знае, ама затоа во третиот сет му покажа малце подобра игра од што играше, Родик неможеше да издржи, само сервисот го вади на тој човек нема никаква игра да каже чоек дека е многу добар тенисер.

Сега како одат со бодовите ? Ич не знам како стоиме, и што не очекува? Некој информации ?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.368
VAMOS RAFA !!!

Браво, успеа да се врати, сепак не играше како што знае, ама затоа во третиот сет му покажа малце подобра игра од што играше, Родик неможеше да издржи, само сервисот го вади на тој човек нема никаква игра да каже чоек дека е многу добар тенисер.

Сега како одат со бодовите ? Ич не знам како стоиме, и што не очекува? Некој информации ?
http://www.barclaysatpworldtourfinals.com/Results/Results.aspx ете ти таму се има за овој завршен турнир.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
VAMOS RAFA !!!

Затоа е и прв. Затоа што знае да се извади од најлошите ситуации. Не беше во својата вообичаена форма, ама сепак успеа да издвојува победа и тоа е она што го прави врвен тенисер. А Родик не знам како очекува да тепа играчи како Надал само врз основа на добар сервис.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Епа вака...

South African Airways ATP Rankings Points

Round-robin match win - 200
Semi-final win - 400
Final win - 500
Undefeated champion - 1500

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Затоа е и прв. Затоа што знае да се извади од најлошите ситуации. Не беше во својата вообичаена форма, ама сепак успеа да издвојува победа и тоа е она што го прави врвен тенисер. А Родик не знам како очекува да тепа играчи како Надал само врз основа на добар сервис.
Точно.
Родик сепак играше еден фантастичен натпревар за него, сепак не беше доволно да го совлада шампионот. Првиот сет не го гледав, и како што ми велат бил катастрофален, во вториот, на искуство шампионски се врати, а во третиот мислам на сите ни беше јасно дека Родик нема шанси да издржи и дека Надал ке го зема, кога направи брејк, завршено беше, само ја контролираше играта и требаше да заврши, се надевам Родик го призна поразот, да не биде како некој кукавица да не може да признае пораз ....... ќутам.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
, се надевам Родик го призна поразот, да не биде како некој кукавица да не може да признае пораз ....... ќутам.
Се виде на крајот дека на Родик му падна многу криво, значи да моеше да одлета до соблекувална ќе одлеташе, такво експресно заминување од терен одамна немам видено!

С

сашенко

Гостин
Се виде на крајот дека на Родик му падна многу криво, значи да моеше да одлета до соблекувална ќе одлеташе, такво експресно заминување од терен одамна немам видено!
Па ја имаше утакмицата во рака (барем така мислеше).Во првиот сет доминираше 100%, вториот го почна одлично имаше шанса да го столчи надал ама сепак не успеа.И нормално дека му е криво, и мене ми е криво за него ама јас сум фан на надал..славам по победава

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па ја имаше утакмицата во рака (барем така мислеше).Во првиот сет доминираше 100%, вториот го почна одлично имаше шанса да го столчи надал ама сепак не успеа.И нормално дека му е криво, и мене ми е криво за него ама јас сум фан на надал..славам по победава
Точно, ама врвни спортисти како него (ипак е у топ 10) не смеат да си го приуштат луксузот да мислат дека натпреварот е готов, дека го имаат во рака итн. Не игра Родик прв пат, башка Надал е познат по тоа дека игра одлично под притисок и дека милион пати така вртел мечеви во своја корист. Родик сигурно знаел дека Надал е многу непредвидлив и сам си е крив за неуспехот. Не мораше така експресно да го напушти теренот. Може и му се плачеше, кој знае...

Kajgana Shop

На врв Bottom