P
PewDiePie
Гостин
Мареј сам себе се победи.
Psyside треба да разбереш дека Надал е таков тенисер што ги изнудува противниците најчесто на неизнудени грешки, таков му е стилот он е дефанзивец, али секако знае и во офанзива да отиде. Е сеа Мареј што изгуби е баш поради ова, што све не успеа да врати со Бекендот кој му го форисраше Мареј цело време, очекуваше да греши Надал со Бекендот, али погрешно мислел...Чим сум смешен, не ме цитирај лесно е. Дали јас имам врска од тенис или не е релативно ти неможеш да дојдеш до таков заклучок затоа што исто како мене си само обичен гледач не аналитичар или спортски уредник. Најдобрите играчи се гледаат по тоа што не грешат или поточно ретко грешат кога најмногу треба, ова е барем лесно да се свати без да си професионалец на ова поле. Мареј? направи 100 неизнудени во таквите моменти и уште 100 шанси за брејк прокоцка (најмалце 4 пати имаше резултат од 30-0 на сервис на Надал) но ги заврши тие гемови со губење на следните 4 поени ( во серија) ОД НЕИЗНУДЕНИ грешки. После ова ти доаѓаш и викаш дена Мареј изиграл перефектно? изигра во одредени гемови, тука нема муабет ама направи премногу грешки, во клучните моменти за разлика од Надал кој грешеше но скоро сите важни поени ги изгира максимално. После овој податок (факт) ти викаш дека изиграл перфектно и истакнуваш дека сум смешен?
И да само Надал и Федерер се асални тенисери, кои се најчесто стабилни во секој сегемент од тенисот. За ралзика од другите, еднаш искачаат во прво коло а после стигаат до финале? место за неконстанти тенисери во мојата перцепција за квалитетен играч нема, и нема да има. А ти и понатаму мисли си дека перфектен тенисер е оној кој прави милион неизнудени грешки во клучни поени и губи на тај бреј при водство од 2 мини брејка. Толку.
Најдов јас со шизик како тебе да дебатирам
Полн погодокот, повеќе од заслужено.Денес за Федерер сум, па шо сака нека биде
Се надевам дека ќе гледаме тенис во 3 сета и изедначен до самиот крај, па нема да биди лошо да биди како мечот Мареј-Надал...се надевам играта т.е времетраењето на вчерашниот меч на Надал и исцрпеноста ќе игра голема улога денеска и дека ќе биди совладан.