ATP тенис - општа дискусија

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Надал - Џоковиќ 2:0 поштено метење :)

Член од
5 јуни 2010
Мислења
114
Поени од реакции
13
Абе овој Наадл многу јак го скрши на Ноле. :zver: Сега со кој ке игра во 1/2 ?

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.350
Поени од реакции
2.243
Честитки за Федерер и Мареј си победија со максимални 2-0 во сетови. И се надевам дека ке бидат тие двајца патника во полуфиналето, сепак тука се приклучува и Содерлинг ама тешко ке е.

Се надевам утре победа на Надал со 2-0 против Бердих и пласман во полуфиналето, а мислам дека Џоковиќ ке го победи Родик, и Родик ке си замине со 3 порази на овој турнир како најслаб во оваа група.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Vamos Rafa!!! Уште неполн час до почеток на мечот и се надевам дека на крајот ќе дојде до победа и влез во полуфиналето! :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.315
Денеска Ноле убедлив против Родик, за час и 5-6 минути му покажа што знае и умее :)
Дури имаше и повеќе асови од него :)

Ама во 1/2 финалето ќе има тежок противник во Роже Федерер...но пред почетокот на турнирот целта му беше да се пласира во 1/2 финале, се друго ќе биди плус.

Другото 1/2 финале е Мареј-Надал во 15 часот.

С

сашенко

Гостин
Денеска Ноле убедлив против Родик, за час и 5-6 минути му покажа што знае и умее :)
Дури имаше и повеќе асови од него :)

Ама во 1/2 финалето ќе има тежок противник во Роже Федерер...но пред почетокот на турнирот целта му беше да се пласира во 1/2 финале, се друго ќе биди плус.

Другото 1/2 финале е Мареј-Надал во 15 часот.

Окото му помина а?Хахахахахаха

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Теле е. Надал е многу подобар тенисер, ама Мареј направи 10000 неизнудени грешки, ја шитна победата. Имаше и 2 поени предност на тај брејк и ги шитна. За ова неможеш да ме убедиш дека не е точно, знам како може да изигра Надал и знам како изигра денес, (повремени блесоци а генерално ништо посебно, ако знаеме колку добро може да изигра кога треба да се победи)

Заклучок Мареј теле :)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Теле е. Надал е многу подобар тенисер, ама Мареј направи 10000 неизнудени грешки, ја шитна победата. Имаше и 2 поени предност на тај брејк и ги шитна. За ова неможеш да ме убедиш дека не е точно, знам како може да изигра Надал и знам како изигра денес, (повремени блесоци а генерално ништо посебно, ако знаеме колку добро може да изигра кога треба да се победи)

Заклучок Мареј теле :)
Smesen si.. ocigledno nemas vrska od tenis, spored tebe samo Federer i Nadal se igrachi?Djokovic,Murray,Soderling,Roddick se t.n telinja i dzabe igraat taka?I pokraj toa sto sum golem fan na Nadal moram da priznam deka Murray igrase PERFEKTNO vo prviot set imashe okolu 90% osvoeni poeni na prv servis ne mu dopusti na Nadal ni da mu se priblizi za break i na krajot poradi neiznudena greska da go izgubi setot.Dodeka vo drugiot set dominacija na Murray ispali 22 asa vo tekot na celiot mech i vkupno imashe okolu 50 winneri za razlika od Nadal koj imase duplo pomalce za na krajot Nadal servirase za pobeda na 5-4 i Murray pokaza kakov karakter e i mu go odzede najvazniot gem vo mechot.. vo TB bese sosem druga rabota presudno bese iskustvoto na Nadal vo vakvi natprevari i goleminata kako igrac.Se na se odlicna partija na Murray mozebi i edna od najdobrite ovaa sezona a bravo i za dvajcata igraja tenis na najvisoko nivo.VAMOS RAFA ocekuvam finale so Roger.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Чим сум смешен, не ме цитирај лесно е. Дали јас имам врска од тенис или не е релативно ти неможеш да дојдеш до таков заклучок затоа што исто како мене си само обичен гледач не аналитичар или спортски уредник. Најдобрите играчи се гледаат по тоа што не грешат или поточно ретко грешат кога најмногу треба, ова е барем лесно да се свати без да си професионалец на ова поле. Мареј? направи 100 неизнудени во таквите моменти и уште 100 шанси за брејк прокоцка (најмалце 4 пати имаше резултат од 30-0 на сервис на Надал) но ги заврши тие гемови со губење на следните 4 поени ( во серија) ОД НЕИЗНУДЕНИ грешки. После ова ти доаѓаш и викаш дена Мареј изиграл перефектно? изигра во одредени гемови, тука нема муабет ама направи премногу грешки, во клучните моменти за разлика од Надал кој грешеше но скоро сите важни поени ги изгира максимално. После овој податок (факт) ти викаш дека изиграл перфектно и истакнуваш дека сум смешен? :pos:

И да само Надал и Федерер се асални тенисери, кои се најчесто стабилни во секој сегемент од тенисот. За ралзика од другите, еднаш искачаат во прво коло а после стигаат до финале? место за неконстанти тенисери во мојата перцепција за квалитетен играч нема, и нема да има. А ти и понатаму мисли си дека перфектен тенисер е оној кој прави милион неизнудени грешки во клучни поени и губи на тај бреј при водство од 2 мини брејка. Толку.

Најдов јас со шизик како тебе да дебатирам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom