Кога исчезнува љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
NaTaLi напиша:
Љубовта не исчезнува. Само се пренасочува кон друга личност.
љубовта не исчезнува, само се пренасочува кон друга личност ???
мислам дека не ти е разбрана добро темата...прашањето се однесува на тоа-кога исчезнува љубовта кон одредена личност па за да се пренасочи кон друга :helou:(како што велиш ти :)) секако дека љубовта како љубов секогаш ќе постои и никогаш нема да исчезне:smir:...значи, поинаку формулирано:Кога се пренасочува љубовта од една кон друга личност?

Tender Girl напиша:
љубовта не исчезнува, само се пренасочува кон друга личност ???
мислам дека не ти е разбрана добро темата...прашањето се однесува на тоа-кога исчезнува љубовта кон одредена личност па за да се пренасочи кон друга (како што велиш ти :)) секако дека љубовта како љубов секогаш ќе постои и никогаш нема да исчезне...:smir:

Оф..до кога ќе те цитирам на темава,дури ми се јави желба за запознавање!:):helou:

Се согласувам со Натали!
Љубовта не исчезнува,само се пренасочува кон друга личност!
Болдираното-кога личноста што ја сакаш ќе те повреди,ќе те понижи,ќе те стави под нозе и ќе те гази и гази,а друга личност ќе те издигне,ќе ти покаже дека ти вредиш,ќе осетиш нежност и внимание,ќе се погледнеш во огледало и конечно ќе почнеш да ја гледаш реалноста и она што останало од тебе,ќе ја осетиш топлината на сонцето од двете страни....тогаш љубовта ја пренасочуваш кон другата личност!:smir:

RealGirL напиша:
Оф..до кога ќе те цитирам на темава,дури ми се јави желба за запознавање!:):helou:

Се согласувам со Натали!
Болдираното-кога личноста што ја сакаш ќе те повреди,ќе те понижи,ќе те стави под нозе и ќе те гази и гази,а друга личност ќе те издигне,ќе ти покаже дека ти вредиш,ќе осетиш нежност и внимание,ќе се погледнеш во огледало и конечно ќе почнеш да ја гледаш реалноста и она што останало од тебе,ќе ја осетиш топлината на сонцето од двете страни....тогаш љубовта ја пренасочуваш кон другата личност!:smir:

Јас не реков дека не се согласувам со Натали, дури го потврдив тоа што таа го рече...Но сакав само да и објаснам на што се однесува насловот на темата за да може да дискутираме во вистинската насока на темата...:smir:

RealGirL напиша:

Се согласувам со Натали!

тоа е болно! зависи за кого нели? како и да е можно е и љубовта да ја снема т.е. да се намали интезитетот пример ако никој не ти посветува внимание, не чувствуваш дури ни симпатии спрема некого тогаш си во состојба да го живееш животот ради реда...

NaTaLi напиша:
Љубовта не исчезнува. Само се пренасочува кон друга личност.

како се пренасочува автоматски или мануелно ??:back: тоа не ми е јасно

##002# забрана за диверт т.е. пренасочување! хахха...

не стварно нема некоја многу голема теорија дека се пренасочува љубовта, како може да љубиш некого исто како претходно што си љубел друг? мислам ако убаво разгледате на тоа ке видите дека нема никаква теорија...

башка некоја љубов останува вечна, само што е малце подзаборавена и оставена таму длабоко во срцето. И покрај некоја голема љубов ти можеш да љубиш и други но најверојатно не со ист интезитет.

Кога кај некои љубовта станува навика,а не потреба.

Razorblade Kiss напиша:
Кога кај некои љубовта станува навика,а не потреба.
кхм... е ова ме збуни. љубовта неможе да стане навика. барем не вистинската љубов. Можете да бидете зависни што автоматски е и потреба, но навика :ne:

Кога љубовта исчезнува ???
- Кога срцето ке почуствува потреба од промена..склоност кон нешто ново .непознато .интересно.мистериозно.занимливо.провокативно

Старата љубов нема да исчезне никогаш онака како што мислиме,потполно.Секогаш кога ќе го видиме си викаме ех види како му е она како му е ова..или леле колку е срце ова она.А па кога ќе го видиме со друга,значи онаа која ви го земала местото и вие спаѓате во минатото не искажувате гласно и јасно туку таите во себе и жалите дека не сте на нејзиното место,јас искрено жалам што толку лесно се откажав иако сеуште е дел од мене.И мислам дека никогаш нема да искчезне доколку е сварно онаа вистинска љубов..а кога збориме за ...лесно кога веќе ќе сватиме дека не вреди да се жртвуваме и кога ќе пронајдеме подобро "парче".

ljubovta e kako senka,ako trcas po nea nikogas nema da ja stignes a ako i go svrtis grot postojano ke te sledi ( c c c mal sum za komentarov,use ne sum osetil ubavo sto e ljubov)

Koга не се негува. Кога постанува ропство, наместо задоволство. Кога партнерите претеруваат со љубомора, посесивност. Едноставно кога ќе почнат да се гушат еден со друг.:toe:

koga nemastijata vleguva vo kukata , ljubovta izletuva niz djam - ruska narodna pogovorka

Ljubovta ne isceznuva.. Se pretopuva vo omraza, ili uste ja ima ama vo minimalno nivo. Ja spagam vo tie sto samo ednas sakale, sega sakam prvpat vo zivotot, i bar sega za sega ne veruvam deka ljubovta ke iscezne..NIKOGAS..

Koга не се негува. Кога постанува ропство, наместо задоволство. Кога партнерите претеруваат со љубомора, посесивност. Едноставно кога ќе почнат да се гушат еден со друг.:toe:
Тогаш тоа не било љубов...

Ljubovta isceznuva koga poveke ne se cuvstvuva istata povrzanost,koga cuvstvata poveke nema da bidat silni kako porano,koga sama ke pocnes da se fakjas kako ti sara pogledot i poveke ne si zainteresirana za idninata na taa vrska...кога тоа не било тоа.Кога не било тоа љубов,туку само желба за љубов или повеќе би го нарекла "психичка љубов"(не знам колкумина ме сфатија сега)...

Значи,кога станува збор за обична затресканост("психичка љубов")...може да згасне и поради банална и сосем небитна работа.

А вистинската љубов,ако е вистинска...никогаш!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom