Кога исчезнува љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
многумина ќе кажат дека љубовта се случува еднаш во животот. во моето досегашно искуство на тоа поле, можам да кажам дека е тоа точно. имам раскинато со *девојката*, мислејќи дека љубовта е исчезната и кога се најдов во ситуација со други девојки, само ги споредував со *неа*. имав чувство дека на сите им фалат многу работи што јас ги барам и ценам кај една девојка, за таа да биде со мене. каде и да одев, се вртев надевајќи се дека ќе ја видам... нешто не беше како што треба... подоцна сватив дека само сум ја прекинал врската, а љубовта останала, и од тогаш сум со *неа* бидејќи знам дека ја сакам, дека постои љубов меѓу нас. не сум искусил тоа да љубовта да исчезне, бар до сега.

ljubovta prestanuva togas koga se povrzano so toj partner ke tri bide macenje! nikako ne mozam da gi sfatam i svarm onie gluposti od tipot ako ednas sakas toa e toa! ednas se saka vistinski! da se ubieme ako ne koa ke raskineme so prviot decko! toa deka ednas se sakalo vistinski e PREDRASUDA PORADI KOJA MNOGU DEVOJCINJA OSTANUVAAT VO VRSKA SO LUGE KOI NE GI POCITUVAAT, i zaradi toa se pocesto sme svedoci na samaranje po ulici! ako nesto ne ide - turi mu pepel i baraj si ja srekata na drugo mesto/ jaka stikla ako ste bile zaedno 3ili5ili10 god zaedno. jas poise se osvrnav na devojcinjata ama isto i za maskite!

Тогаш кога некој својски се труди и напиња од петни жили да ја убие :toe:

I spored mene ljubovta nikogas nemoze sosema da izgasne. Toa sepak, e kako tvrdenjata za materijata i energijata, moze da zazemaat razlicni oblici,vo eden moment go postignuvaat svojot maximum vo koja polozba mozat da ostanat beskonecno dolgo vreme, ili pak pod dejstvo na nadvoresni vlijanija da ja promenat svojata sostojba. Taka, koga ednas se vljubite, nikogas poveke licnosta koja vi znaci nema da ja gledate so isti oci kako porano, i kako sto vika Gego, sekogas ke imate peperutki so stomakot ko ke go/ja vidite.

Sepak,po dolgo vreme, i zapoznavanje novi licnost,novi kratkotrajni ili goolemi ljubovi,oblicite na vasite cuvstva moze da se promenat,megutoa ljubovta ostanuva da bide ljubov sekogas,nikogas ne isceznuva!

А еве гледам сите викаат "вистинската љубов" никогаш не згаснува а може ли некој од вас да ми каже дефиниција за вистинска љубов?Како изгледа и зошто ја прави толку бесмртна???Зошто јас пред да сум со дечкото што сум сеа си мислев дека ја имам вистинската љубов но таа умре.И сега дали тоа значи дека таа била вистинска(и умира) или не???

eci^^^ напиша:
I spored mene ljubovta nikogas nemoze sosema da izgasne. Toa sepak, e kako tvrdenjata za materijata i energijata, moze da zazemaat razlicni oblici,vo eden moment go postignuvaat svojot maximum vo koja polozba mozat da ostanat beskonecno dolgo vreme, ili pak pod dejstvo na nadvoresni vlijanija da ja promenat svojata sostojba. Taka, koga ednas se vljubite, nikogas poveke licnosta koja vi znaci nema da ja gledate so isti oci kako porano, i kako sto vika Gego, sekogas ke imate peperutki so stomakot ko ke go/ja vidite.

Sepak,po dolgo vreme, i zapoznavanje novi licnost,novi kratkotrajni ili goolemi ljubovi,oblicite na vasite cuvstva moze da se promenat,megutoa ljubovta ostanuva da bide ljubov sekogas,nikogas ne isceznuva!

Spored tebe i Gego ljubovta nikogas ne isceznuva...Dali toa znaci deka moze da sme vljubeni vo poveke licnosti ???
Se soglasuvam deka starata ljubov ne mozeme da ja gledame so istite oci kako porano no sepak ako seuste cuvstvuvame ljubov kon taa licnost pa kako togas se vljubuvame odnovo i odnovo vo nekoja druga licnost-zarem ne moze da se pojavi ljubovta odnovo no kon nekoja druga licnost a cuvstvata sto sme gi cuvstvuvale kon starata ljubov-da se promenat ?
Ne moze da cuvstvuvame ljubov kon povekje licnosti...pa zatoa spored mene ljubovta isceznuva odnosno se ragja povtorno i povtorno...no kon druga licnost....I zatoa prasanjeto mi e KOGA isceznuva-umira ljubovta sto ja cuvstvuvame za nekoja licnost ? Mislam deka e fakt deka covekot moze da se vljubuva povekje pati vo zivotot...toa moze da go zabelezime i od anketata :toe:

...koga zenata ke isplache 1000 solzi za mazot,i obratno moze ali koga mazot ke ispie 1000 chashki alkohol za zenata...

:zver:
G e G o напиша:
Никогаш :)
Кога и да ја/го видиш ке имаш "пеперутки во стомак"

100 % си точно тоа неможе да исчезне и да несакаш пак има нешто, некоја хемија што те привлекува и те тера да правиш глупости ...

Какви глупости? Дај пример.

Paga ljubovta vo mrak koga dvajca licnosti ke sklucat brak.Se zezam ljubovta umira so tek na vreme.Nie ne sme monogami sustestva retko koe zivotno e monogamo.Toa e eden nacin na prirodata da ne izumre eden vid.Dosta so teorii mislam deka po moe iskustvo deka ljubovta ako vistinski go sakas tesko se gasne a poinakva ljubov ne sum pocustvuval i neznam sto da kazam.

па кога некој ќе те повреди доволно за да решиш дека и дошло крај на таа љубов...па ако ти се појави и некој нов во меѓувреме еехее...јас на пример долго време чукав глава (години се во прашање :) ) и никако не ми успеваше да заборавам затоа што потајно се надевав на нешто подобро, ама кога седнав и реков „готово„ и кога на себе си ветив дека ќе го преболам тоа, едноставно замижав, избришав се' без разлика на болката, сретнав нова личност во која се заљубив, а старата љубов умре...а ако си во среќна врска тогаш не знам кога би престанала љубовта, можеби ако партнерите се заситат еден од друг...

Веројатно не исчезнува, барем моето искуство кажува така. Интензитетот е далеку од ист, ама сепак кога и да го/ја видите во град, ваму-таму секогаш се јавуваат спомени, чувства, нешто што неможеме да го контролираме. Па и лошо да е ке ви текна пак на тоа колку сте го/ја сакале, па ке ви проработат чувствата. Тешко поминува тоа. Неможе да мразите некој ако не го сакате, ако не сте го сакале. А тоа, тоа е дел од љубовта. Што и да ви згрешил никогаш не се заборава таквото возвишено чувство, никогаш не исчезнува...што и да се случило, како и да завршила таа врска.......:toe:

tena_zil напиша:
ljubovta prestanuva togas koga se povrzano so toj partner ke tri bide macenje! nikako ne mozam da gi sfatam i svarm onie gluposti od tipot ako ednas sakas toa e toa! ednas se saka vistinski! da se ubieme ako ne koa ke raskineme so prviot decko! toa deka ednas se sakalo vistinski e PREDRASUDA PORADI KOJA MNOGU DEVOJCINJA OSTANUVAAT VO VRSKA SO LUGE KOI NE GI POCITUVAAT, i zaradi toa se pocesto sme svedoci na samaranje po ulici! ako nesto ne ide - turi mu pepel i baraj si ja srekata na drugo mesto/ jaka stikla ako ste bile zaedno 3ili5ili10 god zaedno. jas poise se osvrnav na devojcinjata ama isto i za maskite!

E pa mislam deka se uste ne si pocuvstvuvala vistinska ljubov stom mozes taka da zboruvas! Pa ne e lesno da go ostavis tuku-taka nekoj so koj si pominal nekolku godini zaedno i so koj si podelil mnogu raboti i dobri i losi! Ako nesto ne ide, a si so licnost so koja nekogas ti bilo ubavo, treba barem malku da se potrudis okolu toa, a ne vednas turi mu pepel! Pa ne e se crno i belo!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom