Кога исчезнува љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Sp4wN- напиша:
:zver:
100 % си точно тоа неможе да исчезне и да несакаш пак има нешто, некоја хемија што те привлекува и те тера да правиш глупости ...
Во ова сум самиот сигурен:kesa: :kesa: :kesa: иако самиот знам дека правам глупости и дека ја повредувам некако пак успевам да изгубам контрола кога ќе ми прелета во мислите и знам дека не е покрај мене :nesum: :nesum: :nesum:

TeDDy BeaR напиша:
E pa mislam deka se uste ne si pocuvstvuvala vistinska ljubov stom mozes taka da zboruvas! Pa ne e lesno da go ostavis tuku-taka nekoj so koj si pominal nekolku godini zaedno i so koj si podelil mnogu raboti i dobri i losi! Ako nesto ne ide, a si so licnost so koja nekogas ti bilo ubavo, treba barem malku da se potrudis okolu toa, a ne vednas turi mu pepel! Pa ne e se crno i belo!

pffff toa veke nema ni strast ni ljubov poveke e navika. no i taa navika ti zdosaduva koga nemas pricina da ja trpis.epa daj trpi go sea cel zivot zosto si potrosila 2-3 ili poveke godini na nego bez razlika sto veke toa nee vrska tuku izmacuvanje:ban?: :ban?:

Кога ќе стане мрзлива, накачи дваесет кила, тури трајна на главата, ќе носи хеланки и ќе те прашува дали уште те привлекува 'како порано'.

Не секоја љубов исчезнува, јас еден што го сакав уште од многу малечка, уште кога ке го видам така осеќам „пеперутки“ во стомакот..секако не е толкава љубовта,но сепак останало барем мало делче од таа моја гоолема љубов која, можеби за жал или за среќа не се остварила,сепак беше поголем од мене 5 години,и он кога бркаше девојки,ја си играв жмурка... неко да не забегам мн. мн. - Љубовта најчесто умира кога ке се разочараме од некој,или кога ке не повреди, или кога ке најдеме друга љубов - некоја што ке ја замени првата. А мислам дека најчесто љубовта преминува во омраза..али зависи во кои случаеви...

|_EmKA_| напиша:
Не секоја љубов исчезнува, јас еден што го сакав уште од многу малечка, уште кога ке го видам така осеќам „пеперутки“ во стомакот..секако не е толкава љубовта,но сепак останало барем мало делче од таа моја гоолема љубов која, можеби за жал или за среќа не се остварила,сепак беше поголем од мене 5 години,и он кога бркаше девојки,ја си играв жмурка... неко да не забегам мн. мн. - Љубовта најчесто умира кога ке се разочараме од некој,или кога ке не повреди, или кога ке најдеме друга љубов - некоја што ке ја замени првата. А мислам дека најчесто љубовта преминува во омраза..али зависи во кои случаеви...

според мене кога една љубов преминува во омраза таа не исчезнува туку само го променува својот облик затоа што може да сакаме некого и мразејќи го...
секогаш кога постои чувство на омраза, лутина или бес спрема некого, овде постои и љубов...за разлика од индиферентноста-кога некој ни е целосно индиферентен, тогаш овде со сигурност нема ни малку љубов...:wink:

Almighty Nane напиша:
pffff toa veke nema ni strast ni ljubov poveke e navika. no i taa navika ti zdosaduva koga nemas pricina da ja trpis.epa daj trpi go sea cel zivot zosto si potrosila 2-3 ili poveke godini na nego bez razlika sto veke toa nee vrska tuku izmacuvanje:ban?: :ban?:
A koj rece deka e izmacuvanje? Rekov, treba da se potrudis malku za da napravis da bide ubavo kako sto nekogas bilo, t.e. dvajcata da se potrudat, e ako veke i togas navistina ne ide, duri togas ke razmislis za da prekines takva vrska koja stanuva izmacuvanje i navika! No se dodeka postoi i malku strast i mnogu ljubov, vredi da se nadevas na "nov pocetok" Jas sekogas se nadevam, zasto nadezta posledna umira!

Кога исчезува љубовта?

Хмммммм...... у вторник околу 5 и 15 поручек, најверојатно...

Ако не се погодат чајните колачи, со видот на чајот... Иначе ќе исчезне другиот понеделник накај 7 и пол приквечер.

Ако ни тогаш не ја снема, вечно ќе трае.....

Za mene ljubovta isceznala koga istata e samo tovar koj ne mozam da go nosam na mojot grb:helou: Znaci ako istata me ugusuva, ogranicuva i pritiska a ne osloboduva i duhovno me potkreva edna peda od zemja:smir:

Ljubovta isceznuva koga poveke ne se cuvstvuva istata povrzanost,koga cuvstvata poveke nema da bidat silni kako porano,koga sama ke pocnes da se fakjas kako ti sara pogledot i poveke ne si zainteresirana za idninata na taa vrska...

osekas deka ljubovta isceznuva koga pogledot i baknezot ne e veke ist i sve ja nervira sto ke recis , se ezi na sekoj tvoj dopir i taka ................

Пред некој ден слушнав цитат од Балзак кој гласеше " Кога жените не сакаат, ни простуваат и за злоделата, а кога не не сакаат не ни ги простуваат ни доблестите". Е ете тогаш :)

Tender Girl напиша:
според мене кога една љубов преминува во омраза таа не исчезнува туку само го променува својот облик затоа што може да сакаме некого и мразејќи го...
секогаш кога постои чувство на омраза, лутина или бес спрема некого, овде постои и љубов...за разлика од индиферентноста-кога некој ни е целосно индиферентен, тогаш овде со сигурност нема ни малку љубов...:wink:
5 пати ти го прочитав постот и пак не успеав да сватам што сакаше да кажеш!:uvo:
Кога една љубов преминува во омраза го менува само својот облик???
Точно е дека љубовта и омразата се мн.блиску,зашто не ретко кога едната престанува,настапува другата али не се согласувам дека тоа е промена на облик!
Да сакаме некого и мразејќи го..мислиш возможно е ова?Не би рекла! Омразата е тежок збор,треба некој ептен да те скрши,да те повреди кај што најмногу те боли,да те доведе до тој степен кај што ќе почнуваш да размислуваш па која е веќе смислата на твојот живот за да почнеш да го мразиш!Ама вистински да го мразиш,да си бесна и на фактот што исти воздух дишете..каде е тука љубовта??Остај ги ти тие убаво напишани фрази..те мразам што ме натера да те сакам и бла бла..!
И уште нешто... секогаш кога постои чувство на омраза, лутина или бес спрема некого, овде постои и љубов...ова сакам посебно да ми го објасниш,мислам ако имаш време..:raz:

RealGirL напиша:
5 пати ти го прочитав постот и пак не успеав да сватам што сакаше да кажеш!:uvo:
Кога една љубов преминува во омраза го менува само својот облик???
Точно е дека љубовта и омразата се мн.блиску,зашто не ретко кога едната престанува,настапува другата али не се согласувам дека тоа е промена на облик!
Да сакаме некого и мразејќи го..мислиш возможно е ова?Не би рекла! Омразата е тежок збор,треба некој ептен да те скрши,да те повреди кај што најмногу те боли,да те доведе до тој степен кај што ќе почнуваш да размислуваш па која е веќе смислата на твојот живот за да почнеш да го мразиш!Ама вистински да го мразиш,да си бесна и на фактот што исти воздух дишете..каде е тука љубовта??Остај ги ти тие убаво напишани фрази..те мразам што ме натера да те сакам и бла бла..!
И уште нешто... секогаш кога постои чувство на омраза, лутина или бес спрема некого, овде постои и љубов...ова сакам посебно да ми го објасниш,мислам ако имаш време..:raz:
епа вака...ќе се потрудам да се изразам или изјаснам подобро :wink:
мислиш ли ти дека ние ќе се "оптеретуваме" со такви чувства (лутина, бес, омраза) доколку тој некој не ни значи апсолутно ништо...можеби омразата не требаше да ја спомнам пошо знам дека е тежок збор а за лутината и бесот сум 99,9 % сигурна дека се појавуваат само кога личноста сепак, ни значи нешто...да не ни значи ништо ние (според мене) нема да чувствуваме лутина, бес....Што и да ни направил, што и да ни прави, доколку ништо не ни значи ние би биле индиферентни кон него, кон неговото однесување ,кон неговите дела и не би се појавило тоа чувство на бес,лутина...
а не знам што имаш против фразата што вели "те мразам што ме натера да те сакам"...јас мн пати сум го почувствувала тоа, дури се мразев самата себе што бев толку глупава да го сакам оној кој најмалку ме почитуваше и кој најмногу ме понижи и повреди...па затоа во тие тешки моменти мразев се околу мене а најмногу го мразев него, токму заради тоа што не можев да престанам да го сакам и покрај тоа што знаев дека е идиот!
се надевам дека ме разбра...сепак, тоа е мое мислење :smir:

Tender Girl напиша:
а не знам што имаш против фразата што вели "те мразам што ме натера да те сакам"...јас мн пати сум го почувствувала тоа, дури се мразев самата себе што бев толку глупава да го сакам оној кој најмалку ме почитуваше и кој најмногу ме понижи и повреди...па затоа во тие тешки моменти мразев се околу мене а најмногу го мразев него, токму заради тоа што не можев да престанам да го сакам и покрај тоа што знаев дека е идиот!
се надевам дека ме разбра...сепак, тоа е мое мислење :smir:

Сепак според мене неможеш да ја мразиш личноста што си ја сакала колку и да те повредила и понижила.Може да чувствуваш бес и во тој момент да помислиш на омраза поради се тоа што ти направил али сепак тоа би било само за момент...А после кога би подразмислила добро па и не е баш така.Можда и ја грешам :toe:

Nikogas ne isceznuva celosno,sekogas ima malo delce koa vecno ke tlee vo nekoj skrien del vo dusata.Tenka e linijata megu ljubovta i omrazata...koga veli deka najmnogu ve mrazi,go misli sportivnoto,vprocem toa e krikot predizvikan od bolka,od povreda,poln e so bes i inaet...togas najsilno saka.
A krajot na edna vrska e koga poveke ja cuvstvuvame kako obvrska,a ne zadovolstvo,trepet,baknez,nem razgovor...me sfakate znam:).Koga prerasnuva vo frustracija...partnerot go obvinuvame za se iako ne vinoven,a i ponatamu go sakame...ljubovta ne isceznuva...nemoze nekoj koj tolku sme go sakale od denes da receme ne ni cini,ne go sakame,toa e zasitenost.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom