ATP тенис - општа дискусија

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Епа браво за Рафаел Надал...одличен меч каде покажа многу многу искуство, сигурност и одлична психичка подготвеност!

Уше еднаш честитки иако не те сакам воопшто...се гледаме на Роланд Гарос...поздрав - Енди Родик

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.775
Поени од реакции
43.979
Честитки за Надал..Заслужено! :)

Мани шо не фаќам спортска и тука коа си прогнозирам ништо не погодувам.. Едвај чекам од недела Роланд Гарос :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Имам изгледано целосно околу 17-ина нивни дуели (+ хајлајтс од тие што ги немам изгледано :)), а вчерашниот беше убедливо со најслаб квалитет.
И кај двајцата се чувствуваше некоја нервоза во играта, што резултираше со огромен број на неизнудени грешки.
Но имаше и неколку интересни поени, особено неколку форхенди и passing shots од страна на Надал, а Федерер имаше неколку одлични форхенд и бекхенд винери.

Бидејќи со ланскиот пораз во Мадрид, сè тргна надолу за Надал, верувам дека победава е многу значајна и од психолошка гледна точка, еден вид почеток на враќањето на вистинската патека, а тоа што е зачинета и со превземањето на второто место на ATP листата е уште поголемо зголемување на самодовербата за Роланд Гарос. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Имам изгледано целосно околу 17-ина нивни дуели (+ хајлајтс од тие што ги немам изгледано :)), а вчерашниот беше убедливо со најслаб квалитет.
И кај двајцата се чувствуваше некоја нервоза во играта, што резултираше со огромен број на неизнудени грешки.
Но имаше и неколку интересни поени, особено неколку форхенди и passing shots од страна на Надал, а Федерер имаше неколку одлични форхенд и бекхенд винери.
Correct. Конечно некој реален...

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62

Е ова е борење до крај, секој чест

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.775
Поени од реакции
43.979
Да си прашам нешто што не ми е јасно :)..+ ме мрзи да гуглам

Ако освоиш 2 сезони по ред Вимблдон-(пример) втората дали добиваш поени??

--- надополнето ---

......и колку? (ако добиваш)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Да си прашам нешто што не ми е јасно :)..+ ме мрзи да гуглам

Ако освоиш 2 сезони по ред Вимблдон-(пример) втората дали добиваш поени??

--- надополнето ---

......и колку? (ако добиваш)
Добиваш ич. :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Taка и си мислев :)

А знае некој какво е бодувањето на 4те гренд-слема?

Во која рунда колку поени се добива?

Не добиваш ич ако си го освоил минатата сезона тој грен слем или мастерс било што доколку не го освоиш следната не го одбраниш ти одзимаат поени а му додаваат на тој шо го освоил.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Taка и си мислев :)

А знае некој какво е бодувањето на 4те гренд-слема?

Во која рунда колку поени се добива?
2000 за титула, 1200 за финале, 720 за полуфинале, 360 за четвртфинале, 180 за осминафинале ...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.775
Поени од реакции
43.979
Хјуит влезе у финале у Хале :vozbud: .. со Роџо...сепак нема да можам да глеам :(

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
^ Хјуит се покажа во добра форма на тревава. Дури по 7 години успеа повторно да го победи Федерер и намали на 7-17 во меѓусебните дуели.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.775
Поени од реакции
43.979
Е сеа едвај го чекам Вимблдон..некако не верував дека ќе ги одбрани поените од лани, ама со оваа победа ми даде надеж :)

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
За мене лично изненадување, очекував сигурна победа на Федерер над Хјуит ама според играта на Федерер на овој меч заслужено си победи Хјуит. Инаку со ова се покажа дека нема така лесно да се прошета Федерер на Вимболден иако ќе е главен кандидат за освојување.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Грешка направив погоре, сега е 8-17 во меѓусебни дуели. Дури 15 меча по ред имаше изгубено Хјуит од Федерер во последниве 7 години.

Ќе биде интересно ако Хјуит покаже квалитетна игра и на Вимблдон, па да им замрси сметки на фаворитите.
А прашање е кои ќе бидат фаворити годинава, Федерер е стандард иако и тој покажа денес слабости, Надал лоша игра прикажа, којзнае дали ќе се поправи, Мареј, Ѓоковиќ, Родик исто така покажаа слабости, изгледа ќе треба да почекаме и видиме.

Ѓоковиќ инаку игра моментално финале во двојки, па има шанси барем малку да се искупи за поразот во сингл.

Kajgana Shop

На врв Bottom