Мачки (општи дискусии)

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Да ве прашам,вие што ги чувате мачките исклучиво во стан дали имате купено затвотен тоалет за мачка?
Бидајќи јас моето маче го чувам само внатре,не го пуштам надвор,па затоа врши нужда во пластичен сад со песок.
Но многу кога копа го расфрла песокот па после метам околу садот,па затоа планирам да му купам затворен тоалет за да не го расфрла песокот.
Е сега сакам да ве прашам доколку некој има дома таков затворен тоалет дали мачето одма се навикна или имаше потешкотии да се навикне?

Еве вака изгледа тој затворен тоалет
Lu, чувај си ги парите. Не можам да замислам како изгледа мачка во таков тоалет...чисто сумњам дека животното би прифатило вакво нешто. Големо чудо ако заметеш околу садот, нема тука ништо страшно, ниту тешко.
Мислам дека оваа идеја е чиста глупост и одличен начин за извлекување на пари од џеб :)

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
1127.gif

Aко некој има ваква мачка одма ПП.Имав една ама ми ја отруја (имам комшија шо го регулира бројот на мачките во соседствово) :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
532
Дали можи да ми помогните:
Имам мачка и на две места му испадна крзното, дали некој има сретнато таква појава, дали се работи за некој вирус на кожата и како би можело да се излекува?

L

Lu

Гостин
Дали можи да ми помогните:
Имам мачка и на две места му испадна крзното, дали некој има сретнато таква појава, дали се работи за некој вирус на кожата и како би можело да се излекува?
Ние на форумов не можеме да знаеме што и е на мачката од опишување.
Има еден куп кожни болести за кои е потребно да се види на лице место па тек тогаш да се константира што е болеста.
Затоа утре однеси ја мачката на ветеринар.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Прегледај го приврзокот 39109

Aко некој има ваква мачка одма ПП.Имав една ама ми ја отруја (имам комшија шо го регулира бројот на мачките во соседствово) :)
http://www.facebook.com/pages/ANIMA-MUNDI-Zdruzenie-za-zastita-na-zivotni/144438226027?v=photos&sb=28

Оди на странава на фб, и влези во албумот „Мачиња кои бараат луѓе кои сакаат мачки..“ и разгледај ги сликите ќе најдеш еден сличен имаш таму број ако те бендиса.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Lu, чувај си ги парите. Не можам да замислам како изгледа мачка во таков тоалет...чисто сумњам дека животното би прифатило вакво нешто. Големо чудо ако заметеш околу садот, нема тука ништо страшно, ниту тешко.
Мислам дека оваа идеја е чиста глупост и одличен начин за извлекување на пари од џеб :)
Јас го имам истото на сликава и немам никаков проблем одма се навикнаа, уствари и немаат видено друго па да ми прават проблем :icon_lol: дур и поубаво е дека од пластиката на страна си чистат песокот навлезен помеѓу нокти на шепите. Само кај мене вратичката е тргната, 5 купив и сите ги скршија па затоа сега се луфтираат :) Инаку многу скапи бре 50 евра...јас моето за некој 25 евра го купив.

Член од
26 јануари 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите.
Пред се благодарност за опширната дискусија, доста научив.
Пред некој ден сосема случајно дома ме посети мачето од комшиите и имав можност да си поиграм со него и да сватам дека всушност сакам и јас мачка :)

Меѓутоа работните обврски ми налагаат да сум дома само во вечерните часови, после 18/19 часот и не знам колку би претставувало проблем за мачката да е најголемиот дел од денот оставена сама дома?
Исто ме интересира од каде би можел да набавам бела или сиво/бела персиска мачка или уште подобро Ragdoll?
Однапред благодарам

L

Lu

Гостин
Здраво на сите.
Пред се благодарност за опширната дискусија, доста научив.
Пред некој ден сосема случајно дома ме посети мачето од комшиите и имав можност да си поиграм со него и да сватам дека всушност сакам и јас мачка :)

Меѓутоа работните обврски ми налагаат да сум дома само во вечерните часови, после 18/19 часот и не знам колку би претставувало проблем за мачката да е најголемиот дел од денот оставена сама дома?
Исто ме интересира од каде би можел да набавам бела или сиво/бела персиска мачка или уште подобро Ragdoll?
Однапред благодарам
Мачките се многу посамостојни животни отколку кучињата така што ако е сама дома мачката нема тоа воопшто да и биде проблем.
Треба само да и обезбедиш пластичен сад со песок,храна,вода и некоја играчка и комотно можеш да ја оставаш сама до вечерните часови,али затоа после кога ќе си дојдеш од работа ќе треба да и посветиш внимание и да си поиграш со неа за да не се почувствува запоставено :) .

Ragdoll мачките се прекрасни али за жал ги нема во Македонија,најблиску имаш во Србија.
А бели или сиво/бели персиски мачиња види побарај по огласите,знам дека и Мелита во Бруно дог шоп продава Персиски мачиња во разни бои,често има легла и разни бои може да се начекаат.Али ако ме прашуваш мене јас никакво животинче,ни куче ни маче не би купила од кај нејзе бидејќи мислам си запознаен со матните бизниси на Мелита и животните што ги продава со еден куп болести.
Најдобро е да земеш Персиско маче од некој што има легло дома од неговата мачка.

А јас би ти предложила да си земеш Сијамска мачка

Јас чувам веќе 2 месеци Сијамско маченце (мачето е старо 4 месеци) и можам да ти кажам се најдобро за Сијамските мачки,одлични се и што е најважно ВООПШТО НЕ ПУШТААТ ВЛАКНА а тоа е многу позитивна работа заразлика од Персиските мачки кои што цел стан ќе ти го направат со влакна и ќе неможеш да се исчистиш од влакната.
А па затоа Персиските мачки се многу тромави и по цел ден ќе спијат а додека Сијамските мачки се многу хиперактивни и темпераментни мачки и воопшто не седат во едно место,нонстоп нешто се ашкаат низ станот.
Такво е и моето сијамско маченце цело време е во движење.

АздисаноСакавче

Passionate Hentai Fan
Член од
19 декември 2010
Мислења
155
Поени од реакции
13
Еве го мојот преска си дојде целиот беше со чички,којзнае кај се има гнетено пола саат го чистев...стока невоспитана...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
MAČKA TELOHRANITEL:pos2:

Sophie Thomas, 97-godišnja starica iz Clare Countyja u Michiganu (SAD), prošloga ljeta doživjela je i preživjela nevjerojatnu avanturu. Dok je u vrtu brala maslačke, iz susjedne kuće kroz prozor su se iskrala četiri pit bulla i okružila je. 'Samo su hodali oko mene. Jedan je krenuo na mene, ali sam ga uspjela udariti po glavi i povukao se. Onda je krenuo drugi. Umirala sam od straha. Zveknula sam i njega, a onda se iznenada pojavila moja mačka, koja je skočila između mene i pasa.'

Mačka je otrčala prema garaži, a svi psi za njom, te je starica imala dovoljno vremena da se sakrije u kuću, a za njom je uskoro došla i njena mezimica.

pa sledat-PAS NOVINAR,MEDO VOJNIK,.....:pos2:http://webcafe.net.hr/astronet/numerologija/page/2011/01/21/0266006.html

Kajgana Shop

На врв Bottom