Мачки (општи дискусии)

Д

ДаркхарТ

Гостин
:pos2:
моето маче има име но никогаш не реагира на него
Епа треба од мало да го научиш за да реагира на името :wink: И било кој да го викне ќе реагира ако е од мало научено...Ете на пример комшиите имаат мачка се вика Ајша и секогаш кога ќе и викнам реагира :pipi:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Епа треба од мало да го научиш за да реагира на името :wink: И било кој да го викне ќе реагира ако е од мало научено...Ете на пример комшиите имаат мачка се вика Ајша и секогаш кога ќе и викнам реагира :pipi:
Не мора да значи. Кај мене мачето реаги само коаг м одговара и кога му е ќеф, ако е легнато и ти го викаш не се мрда не се движи ецка не го мава. А си го знае името. Зависи од мачјата може да препознава дека го знае и пак да не реагира.

Д

ДаркхарТ

Гостин
Не мора да значи. Кај мене мачето реаги само коаг м одговара и кога му е ќеф, ако е легнато и ти го викаш не се мрда не се движи ецка не го мава. А си го знае името. Зависи од мачјата може да препознава дека го знае и пак да не реагира.
Епа може и да е до тоа...:toe:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Имав порано бело маченце 7 години го чуваах многу беше мило и кога умре беше ми мака

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.330
Хммм знае ли некој колку видови на мачки има во Македонија. Знае ли некој колку видови на мачки постојат??? Ај нека ме информира :) Јас сум слушнал само за Ангорка и Сијамска:toe:

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Нај омилено животно ми е мачката. Имав порано дома една мачка и роди 3 мали маченца, али дома правеа џумбус па моравме да ги раздадеме, а мачката ни ја отровија:(
Сега планирам повторно да земам некое маченце:)

Член од
6 декември 2009
Мислења
235
Поени од реакции
18
Обожавам мачкиии!! Имам чувано за цел мој живот околу 8, али само една ми е уште у срцето, бог да го прости мојот најубав мачор... :pipi:

Член од
17 ноември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
15
ZZZZ baram macor za parenje od ovaa rasa : NORWEGIAN FOREST CAT ili PERSIAN CAT .. ako ima nekoj neka pise i macorot da e cuvan vo domasni uslovi !! pozzz

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.783
Поени од реакции
11.339
Ај почекај го мојот уште 4-5 месеци, младо теле е уште а се пали ненормално, само срам ми е да не ме избрука па после ова она :icon_lol: се шалам...да беше таман за парење, ќе праевме секс одма :pos: али другпат.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
има три мани:1. многу е мирен колку и да го малтретираш да го тргаш за уши и за опашка не драска, досега нема ниту драснато ниту каснато некој, 2 пошто е нешто како полуангор кога ке почне да се митари треба да го чешлам секој ден и 3 кога му е времето за парење човек не може око да му види дома си иди само за јадење

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ми треба помош.

Мачката ми е стара 7 месеци и по прв пат се разболува, заболени и се крајниците, на секој саат ја чистам од лиги, а и несака/неможе да јаде. И давам антибиотик, се распрашав и ми рекоа колку и како, таман е.

Е сега, дали некој имал искуство такво и како можам да делувам во ситуацијава?

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Веднаш да ја носиш на ветеринар.
Со шприц ке и даваш млеко ако одбива со сила ке и даваш немој друга храна да и даваш бидејки и онака нема да ја јаде. Ако знаеш дека и се крајниците со сигурност, тогаш ке земеш антибиотикот во млеко ке го раствориш (ОСПЕН,АМОКСИКЛАВ;АУГМЕНТИН). ПАРАЦЕТАМОЛ никако зашто не е добар за нив .За температура може Аналгин да и даваш или Андол исто растворен.
Али најдобро е на ветринар зашто ке и стават инфузија и преку инфузијата ке и стават лекарства.

Kajgana Shop

На врв Bottom