Ако е 17" тоа друже веке не е лаптоп:pos2: Земи си 15.4 или 14 инчен, целта на лаптопите е да бидат преносливи а не да бидат огромни и да те болат колената после од што си го држел у скут.Decki dajte nekoja dobra ponuda za Lap Top so dobra konfiguracija i da bide 17''.
Нема кај чоеков, го исушиле од секакви монитори не па 226BW.Ај прашај, да се информирам преку викендов па од понеделник да одам да го купам, треба да седам без монитор инаку.
Нејќам да се зафркавам со други 22ки. Самсунгов ми е проверен. Фала во секој случај. Ќе продолжам да барам.Нема кај чоеков, го исушиле од секакви монитори не па 226BW.
Најдов 22ки од:
Асус - 16500
Xerox - 17500
Proview - 15500
Појма неам дали се на лагер, ако ти фаќа око да прашам утре.
LG има кај мене 22" кога прашав. Иначе незнам ни цена ни модел сега да ти кажам. Таа ми рече ги има во ценовник, а во ценовникот освен самсунгот немам ништо. Утре околу 2 саат ќе ти кажам што модели има и која им е цената.Нејќам да се зафркавам со други 22ки. Самсунгов ми е проверен. Фала во секој случај. Ќе продолжам да барам.
Евентуално од LG некако би можел да земам некој...
Многу си криптичен... Ова демек ист ташак е секоја 22ка со TN панел?TN matrix луѓе, TN matrix.......
Ja da frlaf tolku pari za monitor ke go zemev eden model od lg M228WA-BZ 22" 5ms 3000:1 contrast DFC (ich ne mi e jasno zosto vo riversoft go imaat pisano 2ms 5000:1 contrast, takov na internet ne moze da se najde, lazat, djubrinja) so vgraden TV tuner (i taka nemam TV kartica), 20400 den.Како и да е, го имаат 226BW во Мебиус за 19320 ден. Малце поскапо отколку што треба ама штом го нема нигде... Сега уште да одам да го купам. Any last advice?
Прво, кај ЛЦД монитор го преплаќаш ТВ тјунерот, од тие 20400 4000 отпаѓаат на него. Стопати е поубаво да си земеш 22ка + некој PCI тјунер. LG се океј монитори, Riversoft не се океј фирма:pos2:Ja da frlaf tolku pari za monitor ke go zemev eden model od lg M228WA-BZ 22" 5ms 3000:1 contrast DFC (ich ne mi e jasno zosto vo riversoft go imaat pisano 2ms 5000:1 contrast, takov na internet ne moze da se najde, lazat, djubrinja) so vgraden TV tuner (i taka nemam TV kartica), 20400 den.
Inace cudna rabota vo Makedonijava nasa so samsung monitorive, mnogu poskapi nego po amerikine. Ovaj model vo Makedonijava 226BW 5ms 3000:1 contrast DFC, okolu 19500 den, na newegg 226BW 2ms 3000:1 kontrast 309$=priblizno 13600.
Znam deka e se poskapo kaj nas ama ova e mislam epten drasticna razlika.
Ako veke go zede, dolgo neka te sluzi :salut:.
Па не ги фрлам парите, Бојчо, како што милуваш да кажеш. Фрлање пари е, на пример, купувањето на 8800Ultra или Quart телевизор од AMC (да ги опфатам двата краја на спектарот). Тоа што го правам е образувано трошење. Samsung 226BW е широко прифатен како најдобрата 22ка со TN панел (има ли со друг?). Можеш да го видиш тоа во многу рецензии или во бројот на коментари на страната на Newegg. (башка имам TV картица, USB и тоа...)Ja da frlaf tolku pari za monitor ke go zemev eden model od lg M228WA-BZ 22" 5ms 3000:1 contrast DFC (ich ne mi e jasno zosto vo riversoft go imaat pisano 2ms 5000:1 contrast, takov na internet ne moze da se najde, lazat, djubrinja) so vgraden TV tuner (i taka nemam TV kartica), 20400 den.
Inace cudna rabota vo Makedonijava nasa so samsung monitorive, mnogu poskapi nego po amerikine. Ovaj model vo Makedonijava 226BW 5ms 3000:1 contrast DFC, okolu 19500 den, na newegg 226BW 2ms 3000:1 kontrast 309$=priblizno 13600.
Znam deka e se poskapo kaj nas ama ova e mislam epten drasticna razlika.
Ako veke go zede, dolgo neka te sluzi :salut:.
Coek, ne mislev na takvo "frlanje" pari, poise mislev zargonski. Znam deka 226bw e verojatno najdobriot 22"-ka na pazarot kaj nas.Па не ги фрлам парите, Бојчо, како што милуваш да кажеш. Фрлање пари е, на пример, купувањето на 8800Ultra или Quart телевизор од AMC (да ги опфатам двата краја на спектарот). Тоа што го правам е образувано трошење. Samsung 226BW е широко прифатен како најдобрата 22ка со TN панел (има ли со друг?).