Ги баталувам цигарите!

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Од секад сум имал конзервативен став кон цигарите. Сељачки е. Нема причина да пушиш ама БАШ никаква. Само фрлање на пари е. А сите ја знаеме причината поради која СИТЕ ја запалиле првата цигара..

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.077
Од секад сум имал конзервативен став кон цигарите. Сељачки е. Нема причина да пушиш ама БАШ никаква. Само фрлање на пари е. А сите ја знаеме причината поради која СИТЕ ја запалиле првата цигара..
Koнечно да се согласам.
Во право е, не наоѓам никаква сатисфакција во цигарите и не ми исполнуваат никаква потреба истите.
Затоа не планирам да почнам.
Инаку секојдневно сум опкружен меѓунив.
А првата цигара шо ја пробав, цура ме прелажа.
И, секако, останав само на таа.
Глупо е.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
На мои години ретко кој не пробал цигара, барем еден дим.Јас сум еден од ретките што не пробале, и год сум на тоа:)
Нема ни да пробам, не ми претставува никакво задовлство пушењето.Околу мене отсекогаш имало пушачи, и знам што се тргале најблиските мои луѓе од тие проклети цигари.Кој е во мои години и е во дилема да почне или не-НИКАКО!Подоцна ќе бидете среќни заради тоа:)

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Не сум пробал и незнам шо задоволство има во цигарите..как шо кажа God>HatEUsal i wot само фрлене за џабе пари,наместо да се напииш да апнаш нешто шо ке тее корисно..наместо да фрлаш пари за глупости. :smir:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Какво пушење бе,арчење пари,али за кого како:smir:

I

InF3cTeD

Гостин
пушам веќе 6 години ама последно време некако не ми оди и сакам да ги оставам..па полека полека намалувам и пушам по 3-4 на ден..па здравје некој ден и ниеден на ден...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Koнечно да се согласам.
Во право е, не наоѓам никаква сатисфакција во цигарите и не ми исполнуваат никаква потреба истите.
Затоа не планирам да почнам.
Инаку секојдневно сум опкружен меѓунив.
А првата цигара шо ја пробав, цура ме прелажа.
И, секако, останав само на таа.
Глупо е.
Е, исто кај мене, само шо ја првиот дим го земав свесно, со цел да се научам да вовлечам, бидејќи сум маријана уживател.
Се чуствував страшно лицемерно, бидејќи како мал си имав ветено дека нема никад да пушам. Така и остана, ставив цигара, еднаш, една, и прв и последен пат ми беше и ќе ми биде..
Исто, опкружен сум со пушачи, моите најдобри другарки се пушачи, и не ми смета нивното пушење, али не би пушел пошо е клошарски..
Али пак, во врска со тоа дали да се пуши или не, на јавни места, сум на страната на пушачите, ако они сметаат дека таква глупа ствар шо преку зима корне на километар им е задоволство, кој сум па ја да им го скратувам тоа задоволство. И тие шо се жалат од димот на цигарите во кафулиња, демек сметало, ми се одвратни, пошо се праат мангупи со тоа, туф туф, секој ден на семафор шмрка ауспуси, и сеа цигарата нечива му сметала, бог да чува, клошарана..

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
јас би рекол "гледај да не пробаш"-оти ако пробаш...тешко дека ќе си останеш на пробано само...ја незнам кога пробав првпат,едно 3 години има сигурно,и 100 пати имам викано дека нема да пушам,оти се плашам од разни ракови,такви срања...Но ете,уживам во цигарата со кафе,муабет,тепање време....е да,гадно е,пари за глупости се даваат,ама шо е тоа е....

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Али пак, во врска со тоа дали да се пуши или не, на јавни места, сум на страната на пушачите, ако они сметаат дека таква глупа ствар шо преку зима корне на километар им е задоволство, кој сум па ја да им го скратувам тоа задоволство. И тие шо се жалат од димот на цигарите во кафулиња, демек сметало, ми се одвратни, пошо се праат мангупи со тоа, туф туф, секој ден на семафор шмрка ауспуси, и сеа цигарата нечива му сметала, бог да чува, клошарана..
Не се согласувам.
Значи, не сум пушач. И цигарите лошо влијаат врз мене. Поготово во простории каде што е претерано зачадено, има штетно влијание врз мене.
Имам проблеми со дишењето кога е премногу зачадено...не, шала настрана:). Во такви простории очите ми солзат до плачење, добивам вртоглавици или ми се слошува. Истото ми се случува во затворени простории преполнети со луѓе, каде има премногу гужва и слично. Од 10 години го иам овој проблем и се соочувам со него одвреме навреме. Значи не е клошарана, Бог да чува работата. Станува збор за нечие здравје, не секој ги поднесува цигарите. Не ми пречи никој да пуши мене лично, нека пушат јавно. Но немам ништо против кога би биле просториите поделени за пушачи и непушачи:). Нема би имало лошо влијание ни врз мене, нити врз оние кои пушат.
И онтопик: не сум пушач и не ми пречат блиските околу мене што пушат. Тато по 2 кутии во денот ги пушит, единствено за него се грижам. Иако често дома има промаја, прозорци отварам да не дојде до несакани последици:).

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
абе стварно е глупо тоа забранување за пушење по кафичи на пример...па некој оди во кафич само за да пуши,за да пие,и сеа на еден од 100 шо му смета чадот,ајде сите да трпат!-на тој шо му смета чадот нека не оди по кафани и готово,се знае дека тоа место е за такви работи,не е за цртање сликовници,или ширење на антипушачката свест кај пушачите!
-поздрав до сите шо чурат:smir:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Не дека не ми смета, но не се противам на тие што пушат бидејќи тоа е нивно лично право. А за причината за првата запалена цигара на сите ни е јасна (претеранција, правење фраер и изигравање на повозрасен :tapp:).
За тоа што се противите вие пушачите против законот за забрането пушење на јавни места грешите бидејќи навистина е непријатно чувството да труете некој со сила (зборувам од моја страна, а верувам дека и на сите други непушачи им смета чадот од цигарите) но тоа треба самите вие пушачи да го сваните :toe:.
За корист од цигарите знам дека нема, исто така знам дека се штетни по здравјето,а за задоволство незнам бидејќи не пушам.
И уште еднаш ќе кажам, не ве напаѓам но одлучете самите дали вреди да се фрлаат пари за НИШТО.:star:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не се согласувам.
Значи, не сум пушач. И цигарите лошо влијаат врз мене. Поготово во простории каде што е претерано зачадено, има штетно влијание врз мене.
Имам проблеми со дишењето кога е премногу зачадено...не, шала настрана:). Во такви простории очите ми солзат до плачење, добивам вртоглавици или ми се слошува. Истото ми се случува во затворени простории преполнети со луѓе, каде има премногу гужва и слично. Од 10 години го иам овој проблем и се соочувам со него одвреме навреме. Значи не е клошарана, Бог да чува работата. Станува збор за нечие здравје, не секој ги поднесува цигарите. Не ми пречи никој да пуши мене лично, нека пушат јавно. Но немам ништо против кога би биле просториите поделени за пушачи и непушачи:). Нема би имало лошо влијание ни врз мене, нити врз оние кои пушат.
И онтопик: не сум пушач и не ми пречат блиските околу мене што пушат. Тато по 2 кутии во денот ги пушит, единствено за него се грижам. Иако често дома има промаја, прозорци отварам да не дојде до несакани последици:).
Еј, сосема те разбирам, и мене ми е исто, ми поцрвенуваат очи, се нервирам, се гушам, кашлам, цигарите ми смрдат, не поднесувам толкава количина.
Ама па тоа се екстремни случаи..
Ми се има случувано да си седнам на кафенце со другарка, и да запали цигара и некоја фуфа од страна дрско да и каже да ја изгаси, и сметало, е тоа ме иритира..

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
хехе фрлање пари?? да....ама ако не ги фрлиш за цигари ке ги фрлиш за нешто друго...сепак исто се фаќа.....само се запнаја сите во цигарите...демек само тие се со пари...друго се е бесплатно.....:tapp:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
хехе фрлање пари?? да....ама ако не ги фрлиш за цигари ке ги фрлиш за нешто друго...сепак исто се фаќа.....само се запнаја сите во цигарите...демек само тие се со пари...друго се е бесплатно.....:tapp:
Ако не ги фрлиш за цигари, ќе ги фрлиш за фармерки..исто ти се фаќа..

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Ако не ги фрлиш за цигари, ќе ги фрлиш за фармерки..исто ти се фаќа..
ја сигурно не трошам 1500 денара у месецот за цигари:vozbud:

-него поентата е ако не ги потрошиш за цигари,ќе ги потрошиш за пиење,грицки-мицки,некое списание...

Kajgana Shop

На врв Bottom