Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
најтрагично е што возеше Томос, а не кинеско срање па немаше гајле... да не речам и ден денес моторчето вози.и за колку време го зариба?:pos2::pos2:
најтрагично е што возеше Томос, а не кинеско срање па немаше гајле... да не речам и ден денес моторчето вози.и за колку време го зариба?:pos2::pos2:
На Greatest Ever мотоцикли на прво место беше рангирана Хонда Каб. Чарли Борман (типот возеше околу светот со Еван) зема од сендвичара масло од фритеза и возеше со негонајтрагично е што возеше Томос, а не кинеско срање па немаше гајле... да не речам и ден денес моторчето вози.
Aко помини тоа 30 км без капка масло во машина јас ке се фрлам од кај сакаш, не прајме муабет за 3000. Имаше случај другар мој успеа да зариба ендуро Јамаха XТ 600 бидејки ја возеше долго време (на прав пат можеби 5-6 км) на 1 тркало и притоа пумпата за масло неможеше да подмачкува добро, па машината лепо фино си рикна...еее ја иам Хамачи (центар) 4Т поминав преку 3 илјади без капка масло вмашина... и со изрендан клип си одев слободно до нашкола и назад (до охрид од овде има околу 22 км) е сеа коа го отворивме само стори тинк една капка масло![]()
Е тоа ме занима има масло за менувач на кинез 50 кубика лингбен 4 тактен ? се мења постои или не ? на колку се мења ако има ?Aко помини тоа 30 км без капка масло во машина јас ке се фрлам од кај сакаш, не прајме муабет за 3000. Имаше случај другар мој успеа да зариба ендуро Јамаха XТ 600 бидејки ја возеше долго време (на прав пат можеби 5-6 км) на 1 тркало и притоа пумпата за масло неможеше да подмачкува добро, па машината лепо фино си рикна...
Да не си грешка за ова погоре напишаното, да не возеше без масло во менувачот? Тоа е изводливо...
треба да има, од долу се наоѓа штраф од кој се испушта. се менува на некои 5.000-10.000 км.Е тоа ме занима има масло за менувач на кинез 50 кубика лингбен 4 тактен ? се мења постои или не ? на колку се мења ако има ?
Да туриш слика да го видам... мада си во некоја грешка, нема теорија да поминиш толку километри без масло. Можеби си трошела машината масло, па полека полека целото го согори. Инаку каков сака нека е мотор, без капка масло неможе многу да издржи, се создава огромно триење, високи температури и за кратко се уништува.без масло во моторот Џиш... сепак ако сакаш верви неам како да ти докажам и ето ај ќе скратам нека се 2 ипол илјади и ова е 4тактен... ако сакаш ќе го сликам клипот утре и ќе видиш слика шо му се имаше дешавано![]()
епа имат трошено плус и живо низ филтер го фрлаше... ае утре ќе стам сликаДа туриш слика да го видам... мада си во некоја грешка, нема теорија да поминиш толку километри без масло. Можеби си трошела машината масло, па полека полека целото го согори. Инаку каков сака нека е мотор, без капка масло неможе многу да издржи, се создава огромно триење, високи температури и за кратко се уништува.
немај гајле нотмално е тоа и кај мене е такаЕ сакам да прашам зошто кај мене на кимково супер 9 од филтерот за воздух капе уље ? Нормално ли е тоа ? Пред некој ден го отворив и глеам имаше бааѓи уље не знам што е работава прашувам викаат ако така треба ?
околу 1.000 денари ако имаш извадено осигурување. Ако немаш, + 700 денари е осигурувањетоКолку ќе ме чини за да го ставам на мое име скутерот т.е. сообраќајната ... имам веќе направено договор и на нотар заверен значи колку чини само сообраќајна да се смени и што како иде процедурата ? :smir::smir::smir::smir:
На водњанска видов, и има кај соборна (во пиајџо/џилера салонот)Знае некој кај у скопје може да се купат леовични ауспуси?