Скутерчиња: Се за и околу нив

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
E, сватете го ова... Секој кеиф се плаќа. Колку поголем е кеифот, толку поголем е трошокот :) Еве ви пример... Разлика помеѓу двотактни 125 крос и 250 во максимална е некои 10 км/ч, а потрошувачката на гориво е 50% повеќе кај 250. Тогаш зошто 250? Е тоа е тоа кеифот, полнењето на брзините силата....

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Незнам за другите, јас кога би земал или Матрикс, или Кимико. Кимикото е 4 тактно, да прди машинчето ич да не се секираш дали грее, или не грее.
Е на сметка на тоа, двотактните се побрзи. Разликата некаде би била 15-20 км/ч. Ако оди матриксот 85 кимикото оди 65-70, но запомнете 4 тактното помалку троши, не му треба мешавина за согорување и поиздржливи се.
матриксот едвај 70 иде.

Cep

Член од
28 март 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
според мене матриксот не е лош,еден мој другар има иде 75

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
да, му има ставено ауспуче веројатно или другар ти тежи 55кг. со полукит ќе крене и 80.
иначе, топ си е моторчето =) си го љубам.:cool:

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
да, му има ставено ауспуче веројатно или другар ти тежи 55кг. со полукит ќе крене и 80.
иначе, топ си е моторчето =) си го љубам.:cool:
И со ауспух е под знак ? дали ќе крене 75. Зависи многу и од ауспухот, т.е. секој ауспух различно одговара на секоја машина.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
^крева, знам, сигурен сум. и јас пролетва ќе му бапнам едно ауспуче. дај сугестија кое/какво. мислев џианели од кај јове =)

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
^крева, знам, сигурен сум. и јас пролетва ќе му бапнам едно ауспуче. дај сугестија кое/какво. мислев џианели од кај јове =)
Јас имав џианели, и искрено задоволен бев. Моторот фабрички идеше 67-70, а со џианели 75 без проблем. На удолница и 80 го имам фатено :)
Е сега имам технигас(многу подобар звук) и супер старт и добро убрзава ама крајната ми остана иста, можеби е проблемот со ролните па деновиве треба да ги сменам.
Кај нас најмногу се застапени џианели(не се лоши), ама едни од подобрите се LeoVince, Tecnigas, Yasuni итн.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Баш пред да зеам мотор(пред две години негде) се распрашвев какво е пубо дали двотактно или 4тактно и ми кажаа дека за мотори со помала кубикажа(50 кубици) поубо е двотактно а за мотори со поголема кубикажа(над 125 кубици) поубо е 4тактно.
Јас си зедов двотактно од 50 кубици и супер ми е. Ако земвите мотор до кај 50 кубици а живеете на нагорно место(на такво јас живеам) обавезно земајте двотактно зш 4тактно мн. потешко излегвит на угорници...
--> вакво си зедов :)

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
od keeway martix,generic xor,kymo agility koe e najbrzo???

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
матриксот е малце побрз од иксорот, а за кимкото врска неам -)
*за матриксот и иксорот од искуство ти кажувам -)

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
a drugive modeli na keeway flash,huricane imase use nekoe dobri se ??

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Еј Дечки најспоро е ЏЕНЕРИК затоа што максимална брзина му е 63км/н, а матрикс и моето кимко агилити одат исто едино ако не ставите ауспух или додаток на матриксот ....

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
дали има некој инфо за derby gp1? цена, кај да се најде, макс брзина, на старо колку е, дали се издржливи, ово оно?!
Јас се мислам дали да го земам тоа Дерби:wink: Цената му е 2750е инаку кога би го плаќал на рати мислам дека не ти ставаат никакви камати...продавачот ми е другар и го натерав да ги стави една до друга со априлијата, априлијата е како мало дете во споредба со дербито а поевтина е 250е, на дербито моторот му е поставен централно има алуминиумски рам, преносот му е со ланец...направено е многу подобро од априлиата, јас сега возам едно кинеско од 150кубика и крајна брзина му е 100ка, страв ми е да не го земам дербито па да не ме јадат некои со такви кинески :toe: не му ја знам крајната брзина, го немам возено, за на лик:vozbud: :vozbud: :vozbud: ...сигурен сум дека нема подобар скутер.

Kajgana Shop

На врв Bottom