Чкарт или оригинал патика?

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
So e bitno kakvi patiki nosis dali se marka ili ne...mene toa uopste ne mi e bitno...ako mi se svigaat ke si gi kupam:pishtoldz
јас до неодамна имав ваков став
искрено да ви кажам ако пешачите повеке со фуш патики одма отекуваат нозе, жуљеви, плускавци етц етц
мислам дека не толку битно дали се од „фирма“ туку е битно дали се ортопедски

M

MIL

Гостин
Od sekogas sum nosel original patika ili nike ili adidas ama vo zadnje 3 godini sum samo na adidas i sum premnogu zadovolen mn se trendi i odgovaraat na se zboram za klasicna skejterka adidas so 3 rigicki

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Никогаш до сега не сум имал „чкарт“ патика, носам секакви али последниве 2-3 години сум само на Sifika, Timberland и |B|Unique.

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Во последните 2-3 години носам само Умбро и Најк (пошто од Адидас се откажав ... многу брзо се кинат патиките а не вредат за тие пари )

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
јас до неодамна имав ваков став
искрено да ви кажам ако пешачите повеке со фуш патики одма отекуваат нозе, жуљеви, плускавци етц етц
мислам дека не толку битно дали се од „фирма“ туку е битно дали се ортопедски
Зависи од човекот. Мене сите ми се речиси исти. И не фрлам многу пари за патики :D

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Зависи од човекот. Мене сите ми се речиси исти. И не фрлам многу пари за патики :D
и јас исто
имам патики од 1200 ден 2 години ги носам и немаат зима
а и глупо ми е да трескам многу пари за патики пошто ретко носам, си викам поубо ќе си купам 3 чифта за истите пари, ќе си ги носам 3-4 години ама ќе бидам секогаш различна

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Најинтересното е тоа што веке има ептен мала (и таа дали ја има) разлика помегу оригиналот и неоригиналот.. Ептен напреднаа овие вторите.. и не само за патики него за скоро за се..

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Никогаш до сега не сум имал „чкарт“ патика, носам секакви али последниве 2-3 години сум само на Sifika, Timberland и |B|Unique.
Конкретно Сификa se најудобните патики кој што сум ги носел . :)
А за |B|Unique имам чуено убави зборови.
Инаку кој и да кажа претходно , ако ви лежи на нога и на око , немора да е оригинал . Не прави разлика , само што оригиналиве повеќе внимание посветуваат и на удобноста на патиката.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Удобни патики, со кои можам да поминам големи релации без да ме удрат у мозок жуљеви - се мојот избор. Па колку треба ќе ги платам. Башка патиките се мое превозно средство, постојано сум во нив, освен за вечерни излегувања кога се случува да ставам и штикла.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Удобни патики, со кои можам да поминам големи релации без да ме удрат у мозок жуљеви - се мојот избор. Па колку треба ќе ги платам. Башка патиките се мое превозно средство, постојано сум во нив, освен за вечерни излегувања кога се случува да ставам и штикла.
Ете тоа е тоа и не ме интересира ако некој ми речи еј види имаш патики од 500ден-ако мене ми се удобни и убави зошто да не.
Ама досега не сум имал такви патики пошо секогаш оние оригинал патики се секогаш подобри

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Позз BliND се согласувам со тебе.Ако мене ми се свигаат и ми се удобни патиките дали се чкарт или оригинал не ме интересира.Мада ден-денес во било која продавница за патики да влезеш и да прашаш од кај се патиките ке ти кажат од Италија,Виетнам,Америка,Кина... Ама уствари се е од Кина само зависи кој ги прави,како се направени и колку внимание им се посветени.
:salut:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Купувам само квалитетно, марката и не ми е битна битно е да се квалитетни, скапи и издржливи.
Уствари од оние евтините никад не можам да најдам мој број така да... :)

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Кога ќе најдам чкарт патика со 47-ца може и ќе ја купам,вака не ме фаќаат,па морам оригинали

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Кога ќе најдам чкарт патика со 47-ца може и ќе ја купам,вака не ме фаќаат,па морам оригинали
Имаш у кинеските шопови колку сакаш и повеке од 47ца имаш.. само од мое лично искуство не ги купувај.. :D
Ја мислев дека ке можам да изиграм барем 2 месеца баскет со нив.. ама гадно се заебав преку сила 3 недели и откажаа.. а да не ти кажувам колку беа тешки ко со кондури да играв..:pos2:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Конкретно Сификa se најудобните патики кој што сум ги носел . :)
А за |B|Unique имам чуено убави зборови.
Инаку кој и да кажа претходно , ако ви лежи на нога и на око , немора да е оригинал . Не прави разлика , само што оригиналиве повеќе внимание посветуваат и на удобноста на патиката.
Кој модел на Сифика го имаш? :)
Јас имам едни Сифика од пред 3 години скоро ги УБИВ од носење и само малце се излижани на ѓонот на десната, дефинитивно најквалитетната патика ми била таа, другите модели се покажаа квалитетно али не колку таа.
B Unique ок ми се, али некако преценети се, убави се на изглед, мнооогу се удобни али на квалитет се така-така, за 100 еура патика треба да се ѕвер на квалитет :)

Kajgana Shop

На врв Bottom