Ноќниот живот во странство

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Ноќниот живот е добар во Македонија и си има и предности и мани, исто и во странство.
Во странство исклучиво луѓето знаат за викенд да искочат, преку неделата никако. Пример Скопје и во 3 саат ноќно време во понеделник, вторник, среда ... е полн со луѓе. На странците тоа им е чудно и се прашуваат дали работат всушност македонците и од кај толку пари за шетање секој ден :pos: (епа нема пари али и последните ако треба ќе ги дадат за кафе на кеј :))

Од тие места кај што сум била во странство ми се допаѓа Шпанија. Таму луѓето живеат за забава. Сите се весели, насмеани и знаат да уживаат. Слични сме по менталитет. А се сложувам со Анастазија во Ница катастрофа ноќен живот. Немавме кај да излеземе и ни кажаа па не е викенд и ништо не работи. И си преседовме на плажа. Милано има многу кафичи и дискотеки штета во ниеден што не бев така што не можам многу да коментирам, ама ќе одам некад и ќе ви кажам :)
И најинтересното сите очекувавме најдобро да се изнажуркаме во Амстердам. Е сите спремни за таму и кога отидовме се разочаравме. Се до 1 саат работеше. Една дискотека огромна работи до касно и никој немаше освен вработените. Единствено 24 саати работи red light street :)

Имаме ние замисла дека ноќниот живот во странство е далеку подобар, пред се се воодушевуваме на големите дискотеки и гледаме клипчиња и си викаме рај на земјата е. Ама не е баш така. Земјите во близина што ни се, слични се како Македонија, но на запад сметам дека не е толку добар ноќниот живот. Таму народот гледа да работи и да заработи, а не да троши секој ден пари на журкање.
Vo potpolnost se soglasuvam so tebe,ovde se veshtacko i koga gi gledash reklamite ke si kazhesh deka vo taa famozna Evropa se e med i mleko ama ne e taka.Bev na disko vo Germanija pocetokot na letoto i shto primetiv:Mladinata ima samo edno vo umot,da se napijat kako svinji i nishto drugo ne gi interesira pa posle plachat zashto strancite im gi seksale zhenite,epa seushte ne sum ka slushnal poslovicata NADEVAJ SE PUTE NA PIJAN MAZ nashata Makedonska poslovica e NADEVAJ SE KURE NA PIJANA ZHENA :vozbud:

Macedonian Night Live Sux.
Vo stranstvo e LUDILA. NA primer ke zemam za Melburn, tamu lani bev i si pominav najubavo so mozhi. So bratuced mi idevme u eden kafic kaj so se pustase strogo metal (jao kakvo mesto, prepolno so dobri curi,dobri luge..dobra muzika) i e golemo picku majcinu.Posle to prodolzuvavme na Trans zurka ako ni skurcese kaj metalot, uste na samiot vlez tamu ke se iznapusevme Jointi poso tamu e dozvoleno takvo sranje da trgas ali za licna upotreba do 10 grama.
Atmosvera ludila, nikoj ni te cepka, ni ti vika (ko ovde mene so mi vikat) Oti si tetoviran oti pirsan oti nosis crno vakvo takvo i sl!!!

A vo makeodnija so? Ke vlezes vo Guzva, smrdi na pot sekade, te gazat neke selski faci so ne se ramni ni da te pogledat, ke te izguzvaat kako krpa,strogo seljacana turbo folk i sranje muzika so nigde vo svetot ne se slusa toa shit,,,polse toa sleduvaat tepacki ako nekoj se ispulil na nekoja zhenska ili ja svigal i takvi stvari.Tie so se u VIP prostorii samo posmatraat i se so edna misla Ovoj z aniso ne go biva jas sum bolji,abe sranje.I samo gleat lele vidi go onoj vidi go ovoj picku materin.
Skapo e isto kako vo stranstvo a ckart pijaloci davaat, ednas se nemam napijano kakov so treba Dzin, ili KOnjak. A koktelite made levo 1200 den nekoj skap dobar koktel ....

To e makedoncinja koj ni e kriv so sme ovde. Samo momickite od mk polesno mozat da zaminat da se mazhat stranstvo:)))DD

poster_looplive_2008small.jpg

Еве ќе има супер журка Софија па на кој му се иди ајде бујрум :smir:

После долго време да се изјаснам на темата. Значи ноќниот живот во странство. Нормално изборот е поголем особено во поголемите градови. Цените варираат врз база на локацијата и атрактивноста. Значи има и локали да паднеш на гз има и просечни и подпросечни локали. Ако тргнеме се на страна главната разлика меѓу македонскиот и странскиот ноќен живот се луѓето. Веднаш се осеќа таа опуштеност и слобода што ја нема кај нас па биле во дискотека со 4000 души или во кафуле со 30 луѓе. Странците знаат да се опуштат да играат и да олабават за разлика од кај нас каде што се гледа која какви штикли облекла, каков клуч од кола ќе извадиш. Нашите места се како модни писти, влегуваш гледаш и бидуваш виден вртиш три круга пиеш 2-3 пијачки и си излегуваш уште не е искорената таа ај така да ја речам малограѓанштина.
Да доловам некои искуства од странство

Лорет де Мар дискотека Колосос

Лорет де Мар дискотека Тропикс

Прага-Дискотека Радост

прага-Дискотека Миш Маш

прага-Дискотека Дуплекс

Прага-Луцерна

Прага-Злати стром

Будимпешта-Sensation ex. Hully Gully

Плажа Зрче Хрватска-Клуб папаја

Плажа Зрче Хрватска-Аквариус

Сончев Брег Бугарија-L'azure

Солун-Декаденс

Абе не за џабе доаѓаат странцине овде и остануваат со отворена уста и не им се веруе колку е јако овде. дека имаат топ ноќен живот а? Абе се знае на балкан се живее најубаво нема тука дискусии ке ми кажуе некој дека стокине од германци што гледаат на време побрзо да се начукаат као свињи некои добро се забавуваат. А за дотеруење нормално бе се знае како се излага у град мораме ли се да земеме за пример од дегените европјани, тие не знаат што е дотерување да личиш на човек коа ке излезеш а не као клошар со патики и дрес. поззз

Еве едно известување

15.January
Thursday David Vendetta & Micah SME presents club Escape (Sofia, BG)

Влез 500 денари од прилика така нешто иди :)

31.January
Saturday Djuma Soundsystem club Chervilo (Sofia, BG)

За ова сеуште не се знае картата колку ќе биде :)

Еве едно известување

15.January
Thursday David Vendetta & Micah SME presents club Escape (Sofia, BG)

Влез 500 денари од прилика така нешто иди :)

31.January
Saturday Djuma Soundsystem club Chervilo (Sofia, BG)

За ова сеуште не се знае картата колку ќе биде :)

Ах тие проклети визи. Ми се иде на Ведета беее!!!
Летово го утнав за 2 дена во Хрватска, сега е уште поблиску али виза немет :(
Ај наредна година ваљда полесно ќе патуваме и ќе идеме на журки.

Р.Ѕ. Знам дека мн ќе*ам за визиве ама тоа е реалност, јбг.

haha sto se praite fraeri najako e vo srbija:devil2:

што е јако во србија да се нафурш на турбофолк е баш фала ама не, па не постои место во србија каде после 23-24 не пуштаат турбо, долго време поминав таму така да за ноќен живот можат вода да ни носат

Искрено кажано касниме позади Србија. Ај што се повеќе народ, се. Ама и поодбор се организирани.
EXIT FEST прераснува во најдобра организација во поглед на концертни и културни настани на балканот.
Ако почнам да пишувам што се донеле во Србија изминативе години и што се ќе донесат во иднина... лиги ми течат.

Во поглед на регулар искачања... се надевам дека пролетва ќе отидам на викенд-два па ќе пренесам импресии.

После долго време да се изјаснам на темата. Значи ноќниот живот во странство. Нормално изборот е поголем особено во поголемите градови. Цените варираат врз база на локацијата и атрактивноста. Значи има и локали да паднеш на гз има и просечни и подпросечни локали. Ако тргнеме се на страна главната разлика меѓу македонскиот и странскиот ноќен живот се луѓето. Веднаш се осеќа таа опуштеност и слобода што ја нема кај нас па биле во дискотека со 4000 души или во кафуле со 30 луѓе. Странците знаат да се опуштат да играат и да олабават за разлика од кај нас каде што се гледа која какви штикли облекла, каков клуч од кола ќе извадиш. Нашите места се како модни писти, влегуваш гледаш и бидуваш виден вртиш три круга пиеш 2-3 пијачки и си излегуваш уште не е искорената таа ај така да ја речам малограѓанштина.

тука си во право, овде во странство луѓето повеќе се опуштаат и не гледаат како си облечен, ама и зависи во кои места ќе одиш, во некој клубови неможе да одиш така едноставно облечен со патики.....и да се надорврзам на Атом Ант тука во Германија некако младите шо се како неиживеани се, ќе се опијат ко труби и толку им е...... и некој од нив на возраст од 14-17год. не излегуваат за викенд, едноставно си седат дома, или се собират кај некој дома играт видео игри или гледат некој филм:toe:

ти да се надорврзам на Атом Ант тука во Германија некако младите шо се како неиживеани се, ќе се опијат ко труби и толку им е...... и некој од нив на возраст од 14-17год. не излегуваат за викенд, едноставно си седат дома, или се собират кај некој дома играт видео игри или гледат некој филм:toe:

имам другари во Парис и во Рим и истото ова ми го кажуваат, а овој што е во Парис вика: повеќе журки има за 1-2 месеци на лето шо ќе дојдам тука отколку во парис цела година

имам другари во Парис и во Рим и истото ова ми го кажуваат, а овој што е во Парис вика: повеќе журки има за 1-2 месеци на лето шо ќе дојдам тука отколку во парис цела година
Ако го рачунаш за журка(со исклучок на 2-3 забави) ова што се дешава во колосеум во последниве 2 год онда ок

Ако го рачунаш за журка(со исклучок на 2-3 забави) ова што се дешава во колосеум во последниве 2 год онда ок

батка постот мој го прочита или ова онака си го пиша, инаку налето има журки и по скопје има и во охрид само кој да знае нели? :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom