Фудбалски легенди

Кој е најдобриот играч на сите времиња?

  • Д.А. Марадона

    Гласови: 71 22,5%
  • Пеле

    Гласови: 91 28,9%
  • Зинедин Зидан

    Гласови: 76 24,1%
  • Пасарела

    Гласови: 1 0,3%
  • Марко ван Бастен

    Гласови: 15 4,8%
  • Тафарел

    Гласови: 3 1,0%
  • Ромарио

    Гласови: 8 2,5%
  • Дино Ѕоф

    Гласови: 1 0,3%
  • Роберто Баџо

    Гласови: 5 1,6%
  • друг (наведи кој)

    Гласови: 44 14,0%

  • Вкупно гласачи
    315
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Има многу секој во свое време .Не моеш Зидан и Пеле да споредуваш мн фактори се различни .Гласав за Зизу најсвежи ми се сеќавањата
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.563
Поени од реакции
59.212
LUIS NAZARIO DE LIMA RONALDO!!!!!!!!!!!!!!!!! R9 FOREVER:salut:
Навистина штета што се повреди човекот. Незнам кога пак ќе видам фудбалер како Роналдо пред повредата, додека играше за PSV, Barcelona и Inter на почетокот. За оние кои не го гледале тогаш, само статистиката за односот помеѓу бројот на одиграни натпревари и постигнати голови кажува многу. Оние кои го гледале, знаат какви голови постигнуваше. Роналдо по враќањето на терените за жал е само бледа сенка на стариот Роналдо. Да не се повредеше, мислам дека сега ќе беше убедливо прв на оваа листа.

Инаку тешко е да се направи споредба помеѓу постарите играчи зошто како информација обично имаме неколку клипчиња, малку статистика и историски податоци. Овие новите ќе бидат и тоа како добро архивирани. Не се согласувам со мислењата од типот: “тогаш и тогаш се играл без везе фудбал и некој бил најдобар зошто другите немале појма...“ Дури има вакви пишувања по форумот за почетокот на 90-тите, што е невидена глупост, затоа што фудбалот од тогаш не се има променето многу. ТВ преносите се променети многу, еден куп камери, потезите на фудбалерите од многу агли и одблиску, вистинско уживање, и поубави впечатоци се разбира. Сум гледал преноси од постари фудбалски натпревари, не се толку добро реализирани за да ни го доловат секој момент, ама факт е дека играле вистински мајстори на фудбалот. Никој не може да каже дека во денешно време Кројф или Ван Бастен не би биле играчишта. Или Герт Милер, Марадона и да не набројувам... Денес играчите биле кондициски поспремни и повеќе трчале. Па и “старците“ да играа во денешно време и тие ќе беа поспремни и повеќе ќе трчаа. Уште позаебани ќе беа денес...

Ако е ова листата, тогаш Марадона, ма да не сум сигурен... Затоа што беше поим за најдобар фудбалер своевремено, а сега секоја година некој друг е најдобар и не издржува на врвот повеќе од година-две, а разликата со тие зад него е мала, ако ја има воопшто. Се надевам дека Лео Меси ќе се искачи на врвот за брзо време, и дека ќе остане таму долго време.


[media]http://www.youtube.com/watch?v=xht41y_YgUM[/media]
[media]http://www.youtube.com/watch?v=9iXOMPo7cEI[/media]
[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=j5R7clxNfDI[/MEDIA]
 
Член од
2 јануари 2008
Мислења
100
Поени од реакции
5
Едсон Арантес до Насцименто Пеле nema drug kako nego
 

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.737
Поени од реакции
11.219
Пеле бе...:pos2: :pos2: :pos2:
Глупости, како може некој кој што само чека топка на 16-терец и изведува пенали да биде најдобар, па уште на сите времиња? :pos2:
И што е најтрагично никогаш не заиграл во Европа? Само Сантос и Њујорк Космос? Абе ајде... ме изнасмеавте :pos2:
Логично е да биде избран играч кој што сепак ја организира играта на цел тим, колективен спорт е така?, а не шпиц, на кого му се сервираат топки...без везе! Риспект за тоа што дал преку 1000 голови, ама тоа е најдобар стрелец, огромна разлика од најдобар играч....
За Марадона не давам коментар, зашто не сум го гледал, па нема да мрчам без факти како сите вие за Пеле, ама затоа сум го гледал Зидан... крај на муабетот...
пиис
 

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
dobro sepak e mnogu subjektivno ne moze da se sporeduvaat igraat mnogu faktori ovde talka da ke ostanam neopredelen ama tafarel :pos2:
 

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
George Best,Duncan Edwards,Eric Cantona,Sir Bobby Charlton,Denis Irwin,Ryan Giggs i uste mnogu drugi se legendite na Man Utd!GLORY GLORY MAN UNITED!
 

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
според мене никојпат неможе точно да се каже кој бил или кој е фудбалер на сите времиња , оти различни се позициите дек со играт сите играче и различни се времињата у кои играле сите играче , а и нормално екипата , начин на игра , противници ... а мислам дека Кристијано Роналдо до крајо на кариеерта ќе ги освоо срцата на сите ;)
 

The_Dzo

FIELD MARSHAL
Член од
3 февруари 2007
Мислења
256
Поени од реакции
2
najdobar igrac na VREMETO kako li se vikase. Franc Bekenbauer
 
Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Батистута, Тоти и Елбер ... подоцнежни мои фудбалски идоли :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom