NafuraN ете ти дружтво. Договорете се и тркнете до кај гинеколог и распрашајте се. Ќе видите како ќе го снема сомнежот :helou:И јас се сомневам, ондак
Ова го потврдувам бидејќи е медицински точно. Има одреден процент на жени кои имаат прееластичен химен, кој дури и понеколку пенетрации, не доаѓа до кинење на таа тенка мембрана, дури во многу случаи се опишува исклучително големи болки за време на односот и затоа мора по пат на хируршка интервенција да се среди, интервенцијата се вика Hymenektomie.И јас ја знам само оваа причина. Иако ретко сепак постојат девојки кои можат да имаат сексуални односи и да имаат и нескинат химен поради тоа што е многу еластичен
Hymenektomie е на германски а Hymenotomy на англиски, еве Вики што кажува:Ова го потврдувам бидејќи е медицински точно. Има одреден процент на жени кои имаат прееластичен химен, кој дури и понеколку пенетрации, не доаѓа до кинење на таа тенка мембрана, дури во многу случаи се опишува исклучително големи болки за време на односот и затоа мора по пат на хируршка интервенција да се среди, интервенцијата се вика Hymenektomie.
Затоа сомнеж нема, информацијата е точна.
A hymenotomy removal or opening of the is a minor medical procedure involving the surgicalhymen. It is done to treat imperforate hymen or other situations where the hymen is unusually thick or rigid. In the case of a person who has a hymen which has no opening, an opening may be created in order to facilitate menstruation. In situations where the opening is small, the individual may elect for hymenotomy to allow for sexual penetration of their vagina.
Може до твојот да ме одведеш, да се распрашам, па ќе му пренесам на нафуран впечатоци, за да не се мачиNafuraN ете ти дружтво. Договорете се и тркнете до кај гинеколог и распрашајте се. Ќе видите како ќе го снема сомнежот :helou:
Не верувам дека не може да се среди мануално ова бе докторке. Само, треба да знаеш да се поставиш правилно кон проблемот и ќе се реши. Него, другарчето кое ми е експерт за сквиртачката проблематика не е онлајн, па можда некој приближно стручен ќе знае да ми каже: дали може да се сквирта со празна бешика? :smir:Ова го потврдувам бидејќи е медицински точно. Има одреден процент на жени кои имаат прееластичен химен, кој дури и понеколку пенетрации, не доаѓа до кинење на таа тенка мембрана, дури во многу случаи се опишува исклучително големи болки за време на односот и затоа мора по пат на хируршка интервенција да се среди, интервенцијата се вика Hymenektomie.
Затоа сомнеж нема, информацијата е точна.
За сексот ќе се испраксираш па ќе стане подолго не се секирај...за кондомите наредниот пат купи лесно навлекувачки кондоми,ќе ја прашаш тетката во аптека и ќе ти даде...без гајле немаш никаков проблем :smir: ај честито прв сексуален односАј да прашам и јас, и да не се смеете.
Сакам да слушнам мислења од постари машки.
Пред некој ден го имав мојот прв секс, али траеше многу малце некои 3-4 минути и свршив. Е сега ме интересира кај вас поискусните колку време трае еден секс, без никакви виагри и слични срања ?
И уште едно прашање ќе заборавев .....
Како полесно да го навлекувам кондомот, многу тешко ова чудо се става боли како да ти го сечат.
Ај бе... Кој ви го кажал ова? Ако немала односи до 25 години и готово, појке амин. Нема ништо од таа работа без операција а?ако девојката немала односи до 24-25 години тогаш е потешко кинењето на хименот или не дај боже нема шанси да се скине туку е потребна хируршка интеревенција т.е. да те скине хирург по пат на операција (хирург да ти земе невиност ) така да не се кинат сите :smir:
А да прочиташ убаво па да коментираш? Каде некој кажа дека ако до 25 нема односи повеќе небива?Ај бе... Кој ви го кажал ова? Ако немала односи до 25 години и готово, појке амин. Нема ништо од таа работа без операција а?
Абре боооооАј бе... Кој ви го кажал ова? Ако немала односи до 25 години и готово, појке амин. Нема ништо од таа работа без операција а?
Ако навчечеш некое тесно кондомче ќе боли, најнормално ама пред се навлекувањето кондом воопшто не е болна работа :smir:И едно прашање.......навистина ли е болно навлекувањето на кондомот? Ова не сум го знаела али it's good to know
E devojkata ima 17 god i pred nekoj den imase ( ili podobro kazano 'imav') za prv pat penetracija (mnogu mala) no ne pocustvuvav nikakva bolka ( bar ne tolku silna ---kako sto sum slusala do sega ), nitu pak krvarev... Paaa sea, da sum se skinala pred toa, hehe znam deka ne sum, da sum se povredila kako mala, kolku se sekjavam, ne sum.... Sega ne znam dali voopsto sum skinata ??? Izgleda ginekolog ne mi begaако девојката немала односи до 24-25 години тогаш е потешко кинењето на хименот или не дај боже нема шанси да се скине туку е потребна хируршка интеревенција т.е. да те скине хирург по пат на операција (хирург да ти земе невиност ) така да не се кинат сите :smir:
Ќе дознаеш на наредниот сексE devojkata ima 17 god i pred nekoj den imase ( ili podobro kazano 'imav') za prv pat penetracija (mnogu mala) no ne pocustvuvav nikakva bolka ( bar ne tolku silna ---kako sto sum slusala do sega ), nitu pak krvarev... Paaa sea, da sum se skinala pred toa, hehe znam deka ne sum, da sum se povredila kako mala, kolku se sekjavam, ne sum.... Sega ne znam dali voopsto sum skinata ??? Izgleda ginekolog ne mi bega
епа напрајте поголема пенетрација и ќе почувствуваш и болка и ќе крвариш, а сеа не си скината и немаш потреба од гинеколог :smir:E devojkata ima 17 god i pred nekoj den imase ( ili podobro kazano 'imav') za prv pat penetracija (mnogu mala) no ne pocustvuvav nikakva bolka ( bar ne tolku silna ---kako sto sum slusala do sega ), nitu pak krvarev... Paaa sea, da sum se skinala pred toa, hehe znam deka ne sum, da sum se povredila kako mala, kolku se sekjavam, ne sum.... Sega ne znam dali voopsto sum skinata ??? Izgleda ginekolog ne mi bega