Н
'Никола'
Гостин
Е де, на англиски е, не е на арапски.fala mnogu samo uste da mi kazes kako da go prevedam
А и не мораш на англиски, појди во библиотеката на физика, побарај нешто за аберации, ќе ти дадат материјали.
Е де, на англиски е, не е на арапски.fala mnogu samo uste da mi kazes kako da go prevedam
На место си е жената, само нормално треба да учиш. Не ги слушај тие што ќе ти кажат дека кратела поени за без веза пошто не е точно.Некој од аналитичка биохемија искуство со Маргарета физика да сподели вака?
Во понеделникот одручекта. Набрзина беше некако, тепачката не ја видов, ама полицијата и амбулантата да. Сепак мислам дека без посериозни последици помина.
Географија, колку што разбрав.Лошо. Студентиве од која насока биле?
Ајде ќе пробам Таман да видам колку сум научил до сегаЈас имам една потешкотија со хемијата,а не знаев да прашам па пишав овде.Ке ми објаснете ли една постапка?
Eпа вака.Задачата е следната:Ајде ќе пробам Таман да видам колку сум научил до сега
1 mol= 58.44 g.Eпа вака.Задачата е следната:
Да се приготви 500 цм кубни раствор од NaCl со концентрација од 0.2 мол/дециметри кубни.Задачата е решена и е добиено дека масата на NaCl е 11.6 грама.Мене ми треба постапката на приготвување,оти хемија објасни ама не издиктира а кажа дека ке го даде тоа на тест.
Мислам дека ова ти се однесува на 1 литар раствор т.е. задачата не е дорешена. За да ја дорешиш ти треба уште една пропорција покрај првава:1 mol= 58.44 g.
0.2 mol= x g.
Тоа 58,44 ти е моларната маса на NaCl, и сеа едноставно со пропорција ќе го добиеш решението од 11,6 грама и тоа го раствораш до 500 милилитри.