Помош: Вируси, црви и разни штетници

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
знаете ли која е таа програма некако како Фотошоп шо можеш да менуваш сичко, пример ви кажувам ова на блогериве што ги има, и што прават ливчиња и демек добиле..

ја знаете?? :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
ја погоди темата и многу убаво објасни што точно бараш

или не баш.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Проблемов е за праќање мејлови со вируси, поточно од мојот мејл се праќаат мејлови на сите контакти со некој линк кој што нормално не сум го пратил јас, некое чаре?

Член од
18 мај 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Помооош !
Дефинитивно ком ми полуде а со него и јас ... почна да ми се појавува ова ARE UNTECTED на местото на Моzilla Firefox ... откако другарка ми ми стави усб ии послем се се поремети ... Ниту можам да копирам ниту да пастирам .. па ни task manager неможам да отворам ништо дефинитвно ме полудува ..
Ве молам помогнете ми како да го средам ..
Што треба да нап за да се среди тоа ...
Некое најдобро, брзо и ефикасно решение .. плс ???

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Проблемов е за праќање мејлови со вируси, поточно од мојот мејл се праќаат мејлови на сите контакти со некој линк кој што нормално не сум го пратил јас, некое чаре?
1. апдејтирај и скенирај го компјутерот со твојот антивирус
2. симни, инсталирај, апдејтирај и скенирај со malwarebytes
3. смени лозинка

Помооош !
Дефинитивно ком ми полуде а со него и јас ... почна да ми се појавува ова ARE UNTECTED на местото на Моzilla Firefox ... откако другарка ми ми стави усб ии послем се се поремети ... Ниту можам да копирам ниту да пастирам .. па ни task manager неможам да отворам ништо дефинитвно ме полудува ..
Ве молам помогнете ми како да го средам ..
Што треба да нап за да се среди тоа ...
Некое најдобро, брзо и ефикасно решение .. плс ???
симни, инсталирај, апдејтирај и скенирај со malwarebytes

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Од вчера почна во мозилата на нов таб да ми се отвора странава која никогаш не сум ја отворил предходно . Друго чаре освен форматирање ?
Иначе избришав cookies и останатите ствари , направив систем рестор али џабе .

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Од вчера почна во мозилата на нов таб да ми се отвора странава која никогаш не сум ја отворил предходно . Друго чаре освен форматирање ?
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/new-tab-homepage/

тури го тоа, намести го на about:blank и готово.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
страната е лоша лоша лоша
може ти влегло некое вируФче, може едноставна инфилтрација во броусер... како и да е, скенирај со антивирусот, со malwarebytes... ако не помогнат
симни го ова
пушти го, install accept блаблаба, continue
треба да направи 2 лога во C:\Rsit
пиши ги тука или прати ми го по пп прибидејќи може да содржат некои информации кои ти не би сакал да ги споделиш со сите.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Malwarebytes не помага за Worm-от кој го имаш, или барем кога мојот другар проба, не помогна....

Пробај со овие 4 програма,

Superantispyware, Emsisoft Anti Malware , Norton Power Eraser, и Hitman Pro инсталирај, абдејт - скен, и пред да избришеш ако најдат нешто евентуално...внимателно прочитај го името на фајлот, за да не избришеш легитимен фајл/програм, кој е можно да бил детектиран погрешно, Hitman Pro & Norton Power Eraser користат многу агресивни методи за барање на инфекции, и понекогаш можат да обележат легитимен фајл како инфициран, сепак ова е мала слабост ако се спореди колку помагаат генерално се одлични, ако не си брз на стискање Qurantine/Delete.

П.С. За да избришеш инфекции со Hitman Pro ќе треба да ја активираш лиценцата во самиот интефејс ( 30 дена безплатни добиваш)

П.П.С. Каков антивирус имаш?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Ај нека помогне некој.

По неколку пати на ден (10 пати или повеќе можеби) , антивирусот ми кажува Malware blockiert , и тоа точно 11 пати. Сум приметил кога почнува да ме обавестува за тоа , ако го исклучам компјутерот од интернет, престанува и предупредувањето.

Дали се работи за некоја опасност или е некој досаден лажен аларм, и како да се справам , не можам да го поднесам. Иначе кога го скенирам компјутерот ми наоѓа инфицирани фајлови, откако ќе ги ставам у карантин или избришам, пак има нови инфицирани фајлови.

Ако може одговор по брза постапка :р

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Горниот пост ќе ти објасни све, т.е. над твојот што си го напишал, следи ги тие инструкци. Каков антивирус имаш? колку време ти праи вака? и дали си ставал усб во компјутер во последно време.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Горниот пост ќе ти објасни све, т.е. над твојот што си го напишал, следи ги тие инструкци. Каков антивирус имаш? колку време ти праи вака? и дали си ставал усб во компјутер во последно време.
аваст имам ,
усб ставам често ,
проблемот го имам околу 1 месец

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Следи ги горните инструкции, и ќе се ичистиш 100%, друго, не е лошо да покренеш boot time scan, со Аваст... eве како.

http://www.schmahl.net/avastbootscan.php

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862

Kajgana Shop

На врв Bottom