Помош: Вируси, црви и разни штетници

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
абе не сум сигурен ама мислам дека не е трошка од него туку инсталационо нешо... ај види ја локацијата на тој фајл (n-mtp2k9.is) на твојот компјутер и пиши јa

ќе ги откриеш така што кога ќе скенираш ќе ја одбереш таа втората опција и би требало да ти ги дава еден по еден сите фајлови кога ќе дојде до нив..
значи можно е сега да ми инсталирале такво ѓубре (во Нико)

утре ќе скенирам оти многу време ќе ми одземи сега

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Луѓе закачив некој ептен гаден тројанец и тоа по моја вина,инаку компјутерот ми работи забавено инаку се работи тоа што се ми брани неможам да упалам Хромот ми вади некои глупи текстови,ко демек неможе да ја најде локацијата,не е зачувано последното впрочем на сите програми така ми прави и неможам да упалам ништо,тек после 100 кликања некако го отвара и еве ми ги врати старите (основни) сетинзи на хромот а верувам ке ми се поебе и се друго.Чаре некое прееска ми скенирав со Аваст ама прееска укочи,еве скенирам сега и со Malwarebytes ама некако не ми се верува дека ке заврши или ке укочи или ке ми извади некој Blue Screen.... нешто чарееееееееее ........................:devil1:

П.С од крак е фатен тројанецот и најверојатно е некаде во windows32 или така нешто ...

--- надополнето ---

dimitarp напиша:
Луѓе закачив некој ептен гаден тројанец и тоа по моја вина,инаку компјутерот ми работи забавено инаку се работи тоа што се ми брани неможам да упалам Хромот ми вади некои глупи текстови,ко демек неможе да ја најде локацијата,не е зачувано последното впрочем на сите програми така ми прави и неможам да упалам ништо,тек после 100 кликања некако го отвара и еве ми ги врати старите (основни) сетинзи на хромот а верувам ке ми се поебе и се друго.Чаре некое прееска ми скенирав со Аваст ама прееска укочи,еве скенирам сега и со Malwarebytes ама некако не ми се верува дека ке заврши или ке укочи или ке ми извади некој Blue Screen.... нешто чарееееееееее ........................:devil1:

П.С од крак е фатен тројанецот и најверојатно е некаде во windows32 или така нешто ...
Ама е глупо кога сам се самоцитираш!!!!Инаку среден проблемот,решен е со Malwarebytes програмчето го имам симнато одамна,и со редовно апдејтување фаќа се што може да се фати.Пробав и со Аваст ама тој укочи,иначе го најде ама неможеше да го реши проблемот.

F

Frankie Yale

Гостин

--- надополнето ---

Ама е глупо кога сам се самоцитираш!!!!Инаку среден проблемот,решен е со Malwarebytes програмчето го имам симнато одамна,и со редовно апдејтување фаќа се што може да се фати.Пробав и со Аваст ама тој укочи,иначе го најде ама неможеше да го реши проблемот.
Кога чистиш тројани со антивируси прво треба регистри фајлс да избришеш зошто вирусот ќе продолжи да се регенерира :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
го скенирав и не најде ништо во С туку во Д беше то со мекафи

http://img101.imageshack.us/img101/5448/26567888.jpg

еве и тука види

го спуштив од замунда и планирав мекафи да користам ама ете така ми јавува антивирусот сега ќе го избришам и така не ми треба

значи бит дефендер не се мириса со мекафи :)

туку вчера реков да спуштам БС плеер од замунда и најдов една про верзија и имаше едно вин рар документче и тоа го отпакував и антивирусот ми најде вирус :nesvest: и го избриша само то отпакуваното и сега не можам БС плеерот да го користам

п.с и друго да прашам можи нема врска со темава

ко го пуштив ПЦ-то режачот го пишеше во My Computer а по некое време исчезна и не можам сега да снимам ЦД,ако го рестартирам ќе го има ама по некое време пак ќе исчезни

помош

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
го скенирав и не најде ништо во С туку во Д беше то со мекафи

http://img101.imageshack.us/img101/5448/26567888.jpg

еве и тука види

го спуштив од замунда и планирав мекафи да користам ама ете така ми јавува антивирусот сега ќе го избришам и така не ми треба

значи бит дефендер не се мириса со мекафи :)

туку вчера реков да спуштам БС плеер од замунда и најдов една про верзија и имаше едно вин рар документче и тоа го отпакував и антивирусот ми најде вирус :nesvest: и го избриша само то отпакуваното и сега не можам БС плеерот да го користам

п.с и друго да прашам можи нема врска со темава

ко го пуштив ПЦ-то режачот го пишеше во My Computer а по некое време исчезна и не можам сега да снимам ЦД,ако го рестартирам ќе го има ама по некое време пак ќе исчезни

помош
Ама ја искомлицира... Значи НЕМАШ вирус, туку имаш архива (зип, рар,...) заштитена со лозинка и сега за антивирусот да ја провери содржината на архивата треба да внесиш лозинка. Некој таму симнувал нешто од негде и тоа е тоа.

Друго, за тоа со БС плеерот исто не бери гајле ништо не се извршило антивирусот го избришал кигенот уште пред да имаш шанса да го активираш. А за БС плеер, има бесплатна верзија, а има и 3 пати подобри видео репродуктори и таков е Media player classic homecinema.
А за третото незнам, нема доволно информации. Комјутерот ти е свежо преинсталиран и таков проблем тешко дека ќе е софтверски туку хардверски. Провери ги каблите.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Ама ја искомлицира... Значи НЕМАШ вирус, туку имаш архива (зип, рар,...) заштитена со лозинка и сега за антивирусот да ја провери содржината на архивата треба да внесиш лозинка. Некој таму симнувал нешто од негде и тоа е тоа.

Друго, за тоа со БС плеерот исто не бери гајле ништо не се извршило антивирусот го избришал кигенот уште пред да имаш шанса да го активираш. А за БС плеер, има бесплатна верзија, а има и 3 пати подобри видео репродуктори и таков е Media player classic homecinema.
А за третото незнам, нема доволно информации. Комјутерот ти е свежо преинсталиран и таков проблем тешко дека ќе е софтверски туку хардверски. Провери ги каблите.
па не знам лозинка ама ај нема врска ќе го избришам ако треба мекафи

за БС ќе барам фри верзија и тие другите кој ги спомна

а за режачот ме чуди оти после рестарт го чита а по некое време ќе исчезни

а да се врати некако без рестарт?

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Момци да ве замолам нешто..
Да ми дадете линк да симнам Касперски Антивирус зашто мојов АВГ се му е outdated.. :S

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
со среќа бришењето на авг

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Дали имаш користено исти инсталации/exe на програми на новата инсталација на XP?

Симни ги следниве 3 програми, инсталирај абдејтувај ги и скенирај. Многу битно: рестартирај после секоја инсталација!

1. Malwarebytes

2. Hitman Pro

3. Superantispyware

П.С. Eset веќе не го бива, не се како што беа пред 2 години, инсталирај Avira или уште подобро Comodo Internet Security premium.

П.П.С. Чисто да се осигураш дека не се работи за некоја гадинка па после ќе му ја мислиме за друго :)
Фала и мене ми помогна за истиот вирус are untected со task manager заглавен. Malwarebytes инсталирав и за 5 минути скенирање најде 8 инфицирани фајлови и среди работа.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Ќе може некој помош? :P
Закачив некој вирус вчера (на Виста), и неможем сеа никаков програм да упалим ни на НЕТ да влезем се ми се појавува ова:

и ова чудово

и ми се пали демек скенира антивирус, ама бара да спуштим целосна верзија т.е. да ја купим а инаку тој антивирус што се пали ја го неам неам ни појма што курац е :S

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
не ќе да е за овде ама сакам да прашам

шо значи ова шо ми се појави?

да не е хакната страната?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Ќе може некој помош? :P
Закачив некој вирус вчера (на Виста), и неможем сеа никаков програм да упалим ни на НЕТ да влезем се ми се појавува ова:

и ова чудово

и ми се пали демек скенира антивирус, ама бара да спуштим целосна верзија т.е. да ја купим а инаку тој антивирус што се пали ја го неам неам ни појма што курац е :S
се шалиш дека си уште на виста? под хитно форматирај(или нека ти форматираат ако не знаеш) и ставај windows 7.
ако веќе толку си тврдоглав со вистата, земи усб, иди кај другар/интернет кафе, симни ги следниве програми постирани од psyside, стај ги на usb, донеси ги кај тебе, инсталирај ги и скенирај

Симни ги следниве 3 програми, инсталирај абдејтувај ги и скенирај. Многу битно: рестартирај после секоја инсталација!

1. Malwarebytes

2. Hitman Pro

3. Superantispyware
иначе тоа се тие лажни(rogue, знам поискусни форумџии, не е соодветен преводот) антивируси кои ти наоѓаат лажни вируси и ти бараат да го купиш нивниот лажен антивирус, за да ги избришат лажните вируси :D

не ќе да е за овде ама сакам да прашам

шо значи ова шо ми се појави?

да не е хакната страната?

500 се серверски грешки и е до нив нешто.
би требало се среди со време
не е хакната

Kajgana Shop

На врв Bottom