Помош: Вируси, црви и разни штетници

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Ај вака, симптомите се следниве:
1. Paste опцијата не работи(ни со десен клик ни со шорткати)
2. are untected - Ова го покажува горе на прозорот кај што би требало на пример да пишува ESET Smart Security... пишува "are untected"
3. task manager-ot беше наводно „изгаснат од администраторот“, но ова го оправив.

Инаку, првата точка беше проблем и пред форматирањето(за втората и третата не знам), и по форматирањето повторно остана тој проблем а се јавија плус следните два. Има инсталирано ESET Smart Security верзија 4+, на скан-от не покажува ништо. (чудно ми е како и пред и по форматирањето го има проблемот со пастирањето)...

Некоја идеја дечки?

(п.с. се работи за xp, sp1)

Дали имаш користено исти инсталации/exe на програми на новата инсталација на XP?

Симни ги следниве 3 програми, инсталирај абдејтувај ги и скенирај. Многу битно: рестартирај после секоја инсталација!

1. Malwarebytes

2. Hitman Pro

3. Superantispyware

П.С. Eset веќе не го бива, не се како што беа пред 2 години, инсталирај Avira или уште подобро Comodo Internet Security premium.

П.П.С. Чисто да се осигураш дека не се работи за некоја гадинка па после ќе му ја мислиме за друго :)

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Дали имаш користено исти инсталации/exe на програми на новата инсталација на XP?

Симни ги следниве 3 програми, инсталирај абдејтувај ги и скенирај. Многу битно: рестартирај после секоја инсталација!

1. Malwarebytes

2. Hitman Pro

3. Superantispyware

П.С. Eset веќе не го бива, не се како што беа пред 2 години, инсталирај Avira или уште подобро Comodo Internet Security premium.

П.П.С. Чисто да се осигураш дека не се работи за некоја гадинка па после ќе му ја мислиме за друго :)
Имаш зелено за ова ... мене преку усб ми влезе вирусов ... а го избришав преку првиот антивирус Malwarebytes ...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Имаш зелено за ова ... мене преку усб ми влезе вирусов ... а го избришав преку првиот антивирус Malwarebytes ...

Нема проблем, у секое време. Би ти препорачал да го смениш антивурсот чисто како мерка на превенција.

Член од
24 декември 2007
Мислења
384
Поени од реакции
17
.exe вирусот сигурно го знаете, ако може некако само да го остранам без да ги избришам фаиловите имам ВАЖНИ ПОДАТОЦИ помагајте итно е го имам во сите 3 компјутери и никако неможам да го отстранам.!!! благодарам однапред

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
што вирус е оној кој го заразува интернетот, односно оневозможува истиот да работи, а се друго функционира безпрекорно?
како се вика и како да го отстранам?

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
ај помош

дискот го имам форматирано (користам икс пе) значи би требало да е чист и сега ко го скенирав само во Ц ми најде нешто заштитено и не можам да го скенирам оти бара шифра а јас не знам никаква шифра

што би можело да е????

еве докази

http://img101.imageshack.us/img101/1824/bitdefender.jpg

јас одбрав skip all password-protected items without scanning them и ОК после оти немаше друго решение

е сега дали е можно некои од програмите (nero, skype, autorun remover,office 2007 и слично) да се заразени па вака да ми јавува и како да го решам проблемот?

еве според антивирусот ми најде 32 password-protected items

:tapp:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
пробај да ги откриеш сите 32 password protected items
ете тоа од скриншотот е n-mtp2k9.iso
според google тоа е некој mcafee protection tool... ако не користиш, бриши
али .iso е, не е активно така да немаш гајле

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
што вирус е оној кој го заразува интернетот, односно оневозможува истиот да работи, а се друго функционира безпрекорно?
како се вика и како да го отстранам?
Ти сетира прокси наместо нормалниот сетинг во бровсерот кој го користиш најверојатно.

Симни нешто од програмите што ги набројав во првиот пост на странава, абдетирај ги скенирај и види дали ќе помогне.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Ти сетира прокси наместо нормалниот сетинг во бровсерот кој го користиш најверојатно.

Симни нешто од програмите што ги набројав во првиот пост на странава, абдетирај ги скенирај и види дали ќе помогне.

како да ги симнам овие програми кои ги препорачуваш кога интернетот не ми функционира?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
како да ги симнам овие програми кои ги препорачуваш кога интернетот не ми функционира?
Со усб стик кај другар/другарка? :)

П.С. До негде во право си заборавив дека немаш нет, затоа Hitman Pro нема да го користиш бидејќи бара интернет за да функицонира,Malwarebytes не бара. Значи од кај некој симни Malwarebytes, земи ја инсталацијата и инсталирај го кај тебе.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
пробај да ги откриеш сите 32 password protected items
ете тоа од скриншотот е n-mtp2k9.iso
според google тоа е некој mcafee protection tool... ако не користиш, бриши
али .iso е, не е активно така да немаш гајле
па имав mcafee пред то, сега имам друг антивирус

ама како можи вака да остани трошка од него кога дискот е форматиран?

и како да ги откријам?

значи не е страшно

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
па имав mcafee пред то, сега имам друг антивирус

ама како можи вака да остани трошка од него кога дискот е форматиран?

и како да ги откријам?

значи не е страшно
абе не сум сигурен ама мислам дека не е трошка од него туку инсталационо нешо... ај види ја локацијата на тој фајл (n-mtp2k9.is) на твојот компјутер и пиши јa

ќе ги откриеш така што кога ќе скенираш ќе ја одбереш таа втората опција и би требало да ти ги дава еден по еден сите фајлови кога ќе дојде до нив..

Kajgana Shop

На врв Bottom