Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Овие се посветени за Pupone, подоцна со поголем квалитет.

браво за тоти докажува дека е во добра форма и дека сака да се врати во италијанската репрезентација:olee:

Еве подетален и поквалитетен преглед

Odlicno e toa sto uspea Roma da zabelezi pobeda na utakmicava sto Totti fino si gi raspuka samo me zagrizuva odbranata ... Nekako mnogu neskoncentrirano deluvaat .

Т3. :)

Нека ни е честита победата, одлична игра на Тоти, како и на цел тим.:) Нека се множат само.
Forza Roma! :рома3:

има сеуште слабости во тимот... Андреоли не требаше да игра па поготово не како десен бек кога за таму задолжен е Мота... Сеџио голманот иако добро се снајде денес не би сакал да продолжи како прв избор, Дони и Артур не се ништо подобри, мора во Јануар да се донесе нов голман, Адлер :smir:
потребен е и централен бек, Хуан се почесто се повредува, барем да се откупи Бурдисо и да потпише преманентен договор...

мора по оваа пауза и неиграње во ЛШ да се избори пласман оваа сезона иако ќе биде многу тешко, а воедно и во Европа лига најверојатно ќе ни се придружат и Ливерпул,Баерн и Атлетико со што конкуренцијата ќе биде засилена... тоа е причина повеќе да се засили тимот во зимскиот преоден рок.

фала крки за головите ми се исполни душата кога ги видов посебно оној последниот уф уф уф
само едно ќе кажам "no Totti no party"

има сеуште слабости во тимот... Андреоли не требаше да игра па поготово не како десен бек кога за таму задолжен е Мота... Сеџио голманот иако добро се снајде денес не би сакал да продолжи како прв избор, Дони и Артур не се ништо подобри, мора во Јануар да се донесе нов голман, Адлер :smir:
потребен е и централен бек, Хуан се почесто се повредува, барем да се откупи Бурдисо и да потпише преманентен договор...

мора по оваа пауза и неиграње во ЛШ да се избори пласман оваа сезона иако ќе биде многу тешко, а воедно и во Европа лига најверојатно ќе ни се придружат и Ливерпул,Баерн и Атлетико со што конкуренцијата ќе биде засилена... тоа е причина повеќе да се засили тимот во зимскиот преоден рок.

јас Андреоли второ како што го гледав играше централен бек а Бурдисо како десен бек и незнам зошто мислиш дека голман треба да се купува, според мене имаме одлични два голмани и еден најдобар кој од година ќе брани за Рома :)
е сега имаме различни мислења во врска со Лига Европа јас сакам повеќе да мислиме на 4-то место во италија отколку на титула во УЕФА купот, а засилувања нема да има :(

фала крки за головите ми се исполни душата кога ги видов посебно оној последниот уф уф уф
само едно ќе кажам "no Totti no party"

јас Андреоли второ како што го гледав играше централен бек а Бурдисо како десен бек и незнам зошто мислиш дека голман треба да се купува, според мене имаме одлични два голмани и еден најдобар кој од година ќе брани за Рома :)
е сега имаме различни мислења во врска со Лига Европа јас сакам повеќе да мислиме на 4-то место во италија отколку на титула во УЕФА купот, а засилувања нема да има :(

ја гледав на конференс и не бев уклучен нон-стоп на утакмицата, посебно кога веќе Тоти ја реши... на стартот беше поставен како десен бек :toe: а Мота на клупа... за голман мислам дека треба да се купи бидејќи неаме стандарден, постојано се ротираат и никој да покаже добри партии за да го завземе местото, мислам дека на пазарот има квалитетни млади голмани кој можат за ефтино да се донесат, еве на пример Маркети од Каљари е доста добар голман :)
не си ме разбрал, и јас секако повеќе дека сакам Тинкерот да се сконцентрира на обезбедување на 4-то место во Калчо него ли да се натпреварува со Ливерпул,Баерн,Атлетико,Марсеј,Валенсија,Бенгика...
ем полесно ем поисплатливо би било местото во ЛШ и лош пласман во Еуропа Лига него ли испаѓање во 1/2 од Европа-лига и пак завршување 6-7 на табела...

ја гледав на конференс и не бев уклучен нон-стоп на утакмицата, посебно кога веќе Тоти ја реши... на стартот беше поставен како десен бек :toe: а Мота на клупа... за голман мислам дека треба да се купи бидејќи неаме стандарден, постојано се ротираат и никој да покаже добри партии за да го завземе местото, мислам дека на пазарот има квалитетни млади голмани кој можат за ефтино да се донесат, еве на пример Маркети од Каљари е доста добар голман :)
не си ме разбрал, и јас секако повеќе дека сакам Тинкерот да се сконцентрира на обезбедување на 4-то место во Калчо него ли да се натпреварува со Ливерпул,Баерн,Атлетико,Марсеј,Валенсија,Бенгика...
ем полесно ем поисплатливо би било местото во ЛШ и лош пласман во Еуропа Лига него ли испаѓање во 1/2 од Европа-лига и пак завршување 6-7 на табела...

за позицијата голман најубаво ќе биде според мене да се продаде Дони додека сеуште има голема вредност, а остатокот од сезоната да брани Бертагњоли, па веќе во летниот период да си го вратиме Курчи
а да те потсетам денес нашиот голман фати три 100 шанси

Серџо е одличен голман, многу 100% шанси, не само од оваа утакмица, туку и од предходните каде што има он брането, ги има одбрането. Е сега ме интересира, што се деси со Нистелрој? Ништо од трансферот?

Серџо е одличен голман, многу 100% шанси, не само од оваа утакмица, туку и од предходните каде што има он брането, ги има одбрането. Е сега ме интересира, што се деси со Нистелрој? Ништо од трансферот?
Па не е дека нема ништо од трансферот, туку се е на база на шпекулации, а и искрено ќе биде тешко да се донесе во Рома, бидејќи ќе има голема конкуренција за неговиот потпис и тоа од екипи кои се далеку подобри во финансиски аспект од Рома. Значи не ја исклучувам можноста да дојде и во Рома меѓутоа ќе биде тешко.

Па не е дека нема ништо од трансферот, туку се е на база на шпекулации, а и искрено ќе биде тешко да се донесе во Рома, бидејќи ќе има голема конкуренција за неговиот потпис и тоа од екипи кои се далеку подобри во финансиски аспект од Рома. Значи не ја исклучувам можноста да дојде и во Рома меѓутоа ќе биде тешко.

да, ќе има многу тимови кои се финансиски помоќни, но ако реши да оди во Рома тоа е сигурно заради реномето на клубот
во игра е и Лука Тони да не го заборавиме и него, овој играч може и да се откупи за некои 5-7мил евра, е сега најлоша варијанта според мене е Павличенко, ма ич не ми се свига како напаѓач, ако неможе да обезбеди првостимски статус во Тотенхем покрај Крауч и Дефо што би тражел тој во Рома:toe:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Тимот на неделата
Julio Sergio [Roma]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Saved a fabulous shot from Antonio Langella early on, which set the standard for the rest of the game. Always alert, his outstanding blocks foiled any chance of a Bari comeback. Commanding.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Javier Zanetti [Inter]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Always looking to set up attacks, his vitality was only matched by his enterprise as Bologna’s attacks floundered in the face of his awareness. Faultless.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Philippe Mexes [Roma]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Strong and unyielding in the centre of defence, the Frenchman’s intelligence coupled with his muscular tackling also saw him instigate several attacks. Powerful.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Giorgio Chiellini [Juventus]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Another excellent performance by the in form defender. Never gave the Udinese strikers an inch and in particular Floro Flores, who hardly got a look in. Fearsome.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Fabio Grosso [Juventus]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Never stopped running and capped a superb display with a goal from six yards out after his controlled collection of a Martin Caceres cross. Dominant.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Esteban Cambiasso [Inter]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Without Sneijder the Argentine stepped up to the plate and his Man of the Match display also saw him score a superb goal with a perfectly placed shot past Viviano. Electrifying.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Thiago Motta [Inter]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]A constant thorn in Bologna’s side, he was the perfect conduit between midfield and attack. Another powerful and physical display capped by his perfect centre for Balotelli’s goal. Controlling.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Antonio Candreva [Livorno]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Exhilarating down the left as he set up Lucarelli’s goal and prompted several excellent attacking moves. Playing up front just behind Lucarelli he shone in his new role. Calculating.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Alexandre Pato [Milan]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]The Brazilian youngster was unstoppable and his strike almost broke the net. An all round classy performance also saw him have a big hand in creating two of the other goals. Relentless.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Diego Milito [Inter]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Was at his very best with a superb volleyed goal after a magnificent turn inside the box. Also set up Cambiasso’s goal with a perfectly placed chip to his teammate’s feet. Superlative.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Francesco Totti [Roma]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Scored a wonderful hat-trick with a penalty, a free-kick and a blockbuster from the most acute of angles. Still not back to his best yet still a world-beater. Incomparable.[/FONT]

РВН не очекувајте да дојде, Рома неможе да си дозволи да го плаќа по 100.000 евра неделно :nesvest:
за Тони ќе видиме, поголеми се шансите за него али он доколку се врати во Италија како што најави, јас лично не би сакал да дојде во Рома... ван форма е, сезонава ништо не одигра, допрва ќе треба да се загрева, а капак на се е неговата старост... така да би го преферирал Павличенко пред сите овие ако веќе мора да се засили нападот... јас ипак мислам дека голманската и централната бековска позиција ни се најболни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom