Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Уште едно засилување во редовите на римската волчица.
Рома и официјално го потврди трансферот на жили од барселона во рома во вредност од 3.2 милиони евра. Можеби уште утре жили ќе биде на тренинг со рома.

Уште едно засилување во редовите на римската волчица.
Рома и официјално го потврди трансферот на жили од барселона во рома во вредност од 3.2 милиони евра. Можеби уште утре жили ќе биде на тренинг со рома.
jakiot igrac :D:uvo:

Супер играч е Жили бе.Многу е брз има осет за гол и све това.:)Браво за Рома

Да не е слаб случајно?
Уште едсет други тиму освен рома го барале жили па и дури и за 6 милиони евра но тој се одлучил да дојде во рим па и за 3.2 милиони евра.
А плус и сигурен сум дека ќе игра прв тим пошто иако годините му се во прашање може да изигра барем уште две дбри сезони.

Да не е слаб случајно?
Уште едсет други тиму освен рома го барале жили па и дури и за 6 милиони евра но тој се одлучил да дојде во рим па и за 3.2 милиони евра.
А плус и сигурен сум дека ќе игра прв тим пошто иако годините му се во прашање може да изигра барем уште две дбри сезони.
pamti mi go zborov na polusezona ke vikas za guily deka e drvo nedodelkano!

pamti mi go zborov na polusezona ke vikas za guily deka e drvo nedodelkano!
и ти памти го зборов.
на полусезона ќе викаш овие рома се ЗВЕРОВИ а посебно овој жили.

Кога сме кај Жили, за тие пари е добра инвестиција. Јас искрено не очекувам многу од него. Според мене ќе биде бекап на првиот тим. Мансини и Тадеи се во преден план.

Рома денес игра пријателски натпревар со Борусиа Дортмунд..
18:00 почнува натпреварот..

Рома денес игра пријателски натпревар со Борусиа Дортмунд..
18:00 почнува натпреварот..
рома игра со леверкузен а не со дортмунд и заврши 2 - 2.

Но многу поинтересен е трансферот на киву во интер кој се случи минативе денови но и парите не се лоши. 13 милиони + млад најверојтно добар играч кој и гран на позиција бек.(само не ми текнува името)

рома игра со леверкузен а не со дортмунд и заврши 2 - 2.

Но многу поинтересен е трансферот на киву во интер кој се случи минативе денови но и парите не се лоши. 13 милиони + млад најверојтно добар играч кој и гран на позиција бек.(само не ми текнува името)
Се извинувам за грешката..
Се вика Андреоли.. и за лев бек не е баш најдобар.. бавен е многу.. а за стопер е супер играч.. Многу тимови беа заинтересирани за него..

Борусија - Рома 4-0
Баер Л. - Рома 2-2

Не направи грешка, Дарко. Вака Марко Андреоли е еден од најталентираните играчи што излегле од школата на Интер. Игра и за репрезентацијата на Италија по 21 год и е стандарден. Во рома ќе биде следните 2 сезони(по половина од договорот имаат Интер и Рома). Ќе биде следниот Неста(барем така велат)... ми се допаѓа што го пуштија во Рома а не во некој друг клуб, пошто римјаните имаат супер школа и одлични дефанзивци излегле од таму пр. Панучи, Кафу, Самуел, Киву, Мексес...
Ако ништо друго барем е на вистинското место, и има шанса Рома да го искалеми. Во Интер или во другите клубови немаше да добие некоја шанса...а да игра централен одбрамбен, по потреба и десен бек. Лев бек нема играно.... најверојатно во Рома ќе биде замена на Панучи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom