Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
јас напиша:
Не вели двапати Морати ќе најди дека не сте плаќале некој данок. Или дека швалерката на прецедатело на рома(го заборајв како се викаше) му била жена на некој судија :) па овај ѕвонел по пет пати кај него дневно и опа рома во трета лига. чекајте не летајте пред време. ќе ви напрај и вас како на јуве.
Добро бе тебе не ти е срам да збориш за тоа кои тимови се чисти кои не!? Абе цела сезона ја намесативте еј! Фановите на Рома да кажуваат за овие работи сваќам ама барем вие од Јувентус ќутете.
Мене ми е срам што имало неправди во сметководството а ти не се срамиш што твојот тим цели сезони мести... :tapp:

Рома го купија Хуан! Сигурен е и Вучиниќ, ама ништо не е официјално. Значи, Хуан е купен готово! Добра инвестивија, за 6,3м.

Киву можеби ќе остане во Рома

повеќе

По состанокот на директрите на барселона и рома денеска, според гоал.ком не е уште ништо решено била понудена само потенцијална понуда во која влегувале жили, белети + 12 милиони евра како замена за киву(што е многи многу добра понуда според мене иако би сакал во секој случај киву да остане). Но тоа е само потенцијална понуда а ќе има усште една таква средба која е закажана за понеделник каде претставниците на барселона ќе допатуваат во рим со официјална понуда.
Ни останува да почекаме до понеделник и да видиме што ќе се случи.

Еве колку голови има постигнато Тоти во неговата кариера.

200 голови (информацијата е од 22 Мај 2007)

sanstitrehs9.jpg

Би било супер доколку постигне над 200 гола во Серие А, односно над 250 гола вкупно во кариерата:vozbud:

Влатко_Русин напиша:
Еве колку голови има постигнато Тоти во неговата кариера.

200 голови (информацијата е од 22 Мај 2007)

sanstitrehs9.jpg

Би било супер доколку постигне над 200 гола во Серие А, односно над 250 гола вкупно во кариерата:vozbud:

Еден од најубавите голови му беше јубилејниот 100 во сериа а против интер од 31 метар од слободен удар. :D

runBABYrun напиша:
Еден од најубавите голови му беше јубилејниот 100 во сериа а против интер од 31 метар од слободен удар. :D
Го памтам. Мечот заврши 3-3. Иако Рома губеа со 1-3 сепак се вратија.

едит: Интер под нова истрага!?!?!?!?!?!?!?!

Тренерот на Интер Роберто Манчини лично му се јавил на Кристиан Киву, најверојатно да дознае повеќе за неговиот однос со Барса. Рома е фуриозна и планира да поднесе тужба против тимот на Интер!

повеќе

едит:Киву е само прашање на време кога ќе биде прогласен за нов играч на Барса. Спортскиот директор на Рома е веќе во Барселона да ги заврши деталите околу трансферот!

повеќе

едит:Договор е постигнат. Прашање на време е кога Киву ќе стане нов играч на Барса

повеќе

Влатко.. ме интересира нешто :) Дали беше на Градски кога играа Вардар - Рома.. и за кој навиваше? :)
Зашо јас на пример секогаш навивам за Интер.. со било кој да игра.. па макар тоа било и мојот омилен мак клуб..

meazza напиша:
Влатко.. ме интересира нешто :) Дали беше на Градски кога играа Вардар - Рома.. и за кој навиваше? :)
Зашо јас на пример секогаш навивам за Интер.. со било кој да игра.. па макар тоа било и мојот омилен мак клуб..

Секако дека бев на Градски, иако не успеав да видам поголем дел од тогашните ѕвезди на Рома, освен Мансини. Навистина вистинско уживање ми беше мечот, бидејќи играа два клуба за кои навивам. Навивав и за двата нели нормално, ама повеќе навивав за Вардар. Пред се, бидејќи Вардар е македонски клуб, и нема играно на таква европска сцена од висок квалитет. Рома секоја сезона низ истото поминуваат, ама Вардар не, и затоа повеќе навивав за Вардар. Или еве, твоето прашање беше за кого навивав, навивав за Вардар.:helou:

Влатко_Русин напиша:
Секако дека бев на Градски, иако не успеав да видам поголем дел од тогашните ѕвезди на Рома, освен Мансини. Навистина вистинско уживање ми беше мечот, бидејќи играа два клуба за кои навивам. Навивав и за двата нели нормално, ама повеќе навивав за Вардар. Пред се, бидејќи Вардар е македонски клуб, и нема играно на таква европска сцена од висок квалитет. Рома секоја сезона низ истото поминуваат, ама Вардар не, и затоа повеќе навивав за Вардар. Или еве, твоето прашање беше за кого навивав, навивав за Вардар.:helou:
Е па ок.. фала на одговорот.. Кај мене е поинаку.. не сум многу приврзан за ниту еден мак клуб.. па затоа кај мене постои само Интер.. откако знам за фудбалот знам само за Интер.. :)

Ајде нека живни темава :) Киву најверојатно ќе остане во Рома.. Откако одби да замине во Шпанија.. а интер се откажа од трката најверојатно е дека тој остаснува во Рома.. сепак постои можност Интер повторно да се вклучи во трката за Киву.. Понудата од 15 мил евра + Обиња Рома не би требало да ја одбие.. а и Киву изјави дека сака да премине во Интер..

Ајде нека живни темава :) Киву најверојатно ќе остане во Рома.. Откако одби да замине во Шпанија.. а интер се откажа од трката најверојатно е дека тој остаснува во Рома.. сепак постои можност Интер повторно да се вклучи во трката за Киву.. Понудата од 15 мил евра + Обиња Рома не би требало да ја одбие.. а и Киву изјави дека сака да премине во Интер..
можеби киву сака да замине во интер но од управата на рома кажале дека киву нема да го продадат на конкурентите за од италија за освојување на сезоната а плус и интер е најголем фаворит.

ова со киву станува веќе досадно 1 месец се комнтира неговиот трансвер ама јас се надевам дека ќе остане во рома.

можеби киву сака да замине во интер но од управата на рома кажале дека киву нема да го продадат на конкурентите за од италија за освојување на сезоната а плус и интер е најголем фаворит.

ова со киву станува веќе досадно 1 месец се комнтира неговиот трансвер ама јас се надевам дека ќе остане во рома.
Последно изјавија дека нема зошто да не го продадат во италија.. кога и Реал и Барса им се конкуренти за лига на шампиони.. Ако интер даде добра понуда мислам дека Рома ќе ја прифати бидејќи Киву сака да игра во Интер.. А Рома го купи Хуан.. одлична замена за Киву..

Амантино Мансини од екипата на Рома и постави ултиматум на управата во кој бара зголемување на платата за следната сезона. Доколку не му бидат зголемени примањата, Мансини најави дека „римската волчица“ нема да го има во својот тим и следната година. 26-годишниот бразилски интернационалец минатата сезона беше еден од најдобрите играчи на Рома, но по негово мислење договорот и средствата кои ги добива не кореспондираат со истото. Мансини има договор со Рома до 2009 година, но е подготвен да си оди од „Олимпико“, доколку управата не сака да му ги зголеми примањата. Според италијанските медиуми, некогашниот фудбалер на Венеција пара покачување на платата за 100%, додека Рома е подготвена да плати само 1,5 милиони евра повеќе за него од минатата сезона. Разврската се чека деновиве.

Амантино Мансини од екипата на Рома и постави ултиматум на управата во кој бара зголемување на платата за следната сезона. Доколку не му бидат зголемени примањата, Мансини најави дека „римската волчица“ нема да го има во својот тим и следната година. 26-годишниот бразилски интернационалец минатата сезона беше еден од најдобрите играчи на Рома, но по негово мислење договорот и средствата кои ги добива не кореспондираат со истото. Мансини има договор со Рома до 2009 година, но е подготвен да си оди од „Олимпико“, доколку управата не сака да му ги зголеми примањата. Според италијанските медиуми, некогашниот фудбалер на Венеција пара покачување на платата за 100%, додека Рома е подготвена да плати само 1,5 милиони евра повеќе за него од минатата сезона. Разврската се чека деновиве.
Денес прочитав дека агентот на Мансини веќе контактирал со Бенитез.. но му кажал дека мораат да зборуваат со Рома за оваа работа..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom