Помош: Вируси, црви и разни штетници

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурен си,свесен ли си колку ке му сецка,бтв нема потреба од толку програми,доволно е да стави само KIS 2009,и ке го штити од се :)

Нема да му сецка, може само да му го забави стартувањето на windows-от и отварањето на страните. Јас ја имам истата комбинација и тоа на послаба конфигурација па не се жалам од сецкање или слично.
Ако не се лажам мислам дека и Аце ја има истата комбинација и тоа исто така на послаба конфигурација. (па до сега не ми се пожалил дека му сецка) :)

abe za ku* vi se tolku programi pa imaa skoro site novi antivirusni programi vgradeno spyware za toa ne vi treba posebna programa spyware

abe za ku* vi se tolku programi pa imaa skoro site novi antivirusni programi vgradeno spyware za toa ne vi treba posebna programa spyware

Кажав јас во претходните постови ...

SkyDriver напиша:
Нема проблем друже, само уште една напомена, пази како ги комбинираш програмите за заштита дека некои не се поднесуваат едни со други :) А доколку ставаш некој "Total Security" ондак нема да ти требаат додатни програми за заштита. Види што нуди анти вирусот кој сакаш да го инсталираш па според тоа види дали би имал потреба од додатни програми за заштита.:smir:

ќе си видиш што ти нуди антивирусот и каква заштита воопшто ти е потребна (има некои со битни и доверливи работи на кој му треба поголема заштита) и според тоа ќе си направиш соодветна комбинација.

Нема да му сецка, може само да му го забави стартувањето на windows-от и отварањето на страните. Јас ја имам истата комбинација и тоа на послаба конфигурација па не се жалам од сецкање или слично.
Ако не се лажам мислам дека и Аце ја има истата комбинација и тоа исто така на послаба конфигурација. (па до сега не ми се пожалил дека му сецка) :)

Таа комбинација и јас ја имам, а конфигурацијата е следнава
CPU Core 2 duo 3.0 gh, 1 gb DDR2 RAM, HDD 160 gb, vga nvidia 8400 gt
така да немам никакви проблеми со сецкање, блокирање и слично

Iam eden strasen problem i se vika error Win32. Koj e zapoznaen neka mi pomogne zaso poludev.

Tocno taka. I celo vreme restartiram PC zatoa sto mi se pojavuva na sekoj 5 min.:violent1:

Pomagaj ako znaes. :vozbud:

Колку ли само луѓе го имаат овој проблем... :nesvest:

Направи го ова, и ќе ти се реши проблемот

Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

Колку ли само луѓе го имаат овој проблем... :nesvest:

Направи го ова, и ќе ти се реши проблемот

Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.
Fala mnogu se nadevam ova ke go resi problemov.

bsplayer не се надевај, ќе го реши сигурно. Испробано, кај мене x)

Фала Елемент.

Да да тоа е точно дека со секое внесување на усб полно со вируси афтоматски се закачуват на ком ... Јас имав 1 вирус што ни Касперски ни Нортон ни МакАфее ниту пак Битдифендер не ги пронаоѓа ... Вирусот е нешто .inf и .bat ... Такви вируси правеле на факултетот во Прилеп мислам ... И го избришав многу лесно преку линуксот ...

Probaj go ova ...otvori NOTEPAD i pisi

do
Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection

if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next ' cdrom
End If
loop

i snimi go kako ''Test''

I snajdi se posle :pos2:

POMOS!!!

Ve molam pomognete mi! Ko ke odam vo My computer i vo C da stegnam mi izlegvit ova:

poln mi e so virusi valda kako da go iscistam a da ne e format?

Attachments

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    39,2 KB · Прегледи: 1
Ve molam pomognete mi! Ko ke odam vo My computer i vo C da stegnam mi izlegvit ova:

poln mi e so virusi valda kako da go iscistam a da ne e format?

Индталирај касперски и trojan hunter средувај ако веќе несакаш да го форматираш. А колку ќе го средеш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom