Ај малце околу трансфер-политиката и трансфер пазарот.
Ова е специфична година за купување во летниот преоден рок.Спецификата е во Светското првенство.Убеден сум дека Баерн веќе го имаат костурот за екипата за новата сезона,и кои играчи одприлика планираат да ги земат.
Тоа е така бидејќи мора да делуваат најкасно до месец дена.Штом завршат првенствата,играчите ќе одат на Светско,и тука веќе ситуацијата се менува.Никој неможе ништо да гарантира.Може еден играч што сега вреди 15,по светското да вреди 30 милиони.Или пак уште полошо да се зголему конкуренцијата,и шансите за купување на тој играч ќе бидат минимални.
Мислам дека треба што побрзо да реагираат,и да одпочнат преговори со тие играчи за кои се заинтересирани од управа и тренерот нормално,бидејќи по светското ситуација нема да биде иста.
Е сега читам на билд денес многу добра статија.
Околу Рибери.
Баерн со приходидте годинава кои се навистина големи,не зависи веќе од Рибери,и тоа дали ќе си оди.Рибери има важечки договор до 2011.И да не продолжи сега,ќе остане до 2011,а тогаш ќе си оди за џабе.Во негова корист е сега да си ја осигура судбината.Догодина ќе има 28, и прашање е кој ќе сака да го земе,сооглед на неговата возраст,наспроти огромната плата која би ја зимал.
Такашкто,олабавете се,успехот во полуфиналето го реши проблемот и со Рибери.Сега сум посиугрен дека ќе потпише во скоро време.По мене агентот е проблемот и неговата провизија,но ќе решат и тоа.
Околу центрлаен се шпекулура за Немања Видиќ.Светска класа,токму тоа што ни треба.Препорачан бил од Олиќ како одличен дефанзивец.Он ќе кошта 25-30 милиони евра.
Тука е и Мануел Ноер за кој сум сигурен дека ќе дојде,и евентуално лев бек и Џеко,во замена за Клосе,Тимошчук и 20 милиони што е добра понуда.Клосе за џабе зима огромна плата во Баерн.
Тоа е тоа,сигурно е едно,а тоа е дека ќе имаме уште појака екипа догодина.
А околу Лион:Не се летајте,полуфинале е!Се е можно.....Се надевам дека нема да имаме проблеми како со Манчестер.