Американски интернационалец ќе тренира со Баерн Американскиот интернационалец, Лендон Донован ќе присоеднини со Баерн Минхен за да си ја одржи формата, отккао ЛА Галакси не успеаа да се пласираат на плеј-оф натпреварите во Менаџер лигата.![]()
Напаѓачот ќе остане на "Алијанц Арена" само 10 дена. "Донован ќе тренира со нас за да не губи од формата"- кажа тренерот Јирген Клинсман.![]()
"Тој е прекрасно момче, одличен фудбалер и голема личност од американскиот фудбал"- додаде тој.
Донаван отфрли евентуален трансфер во Германија, но откри дека сака да игра во Европа.
Одличен играч е Донован и баш би било добро да потпишете договор со него:smir:
Сеп Мајер: Рензинг ме изнервира Легендарниот француски голман, Сеп Мајер откри дека не е сосема уверен во можностите на голманот на Баерн Минхен, Михаел Рензинг.![]()
Поранешниот голман на "баварците" работи како тренер на голманите во клубот од 2000 година и имаше можност од прва рака да ги процени способностите на новиот број 1 голман. Мајер упати критики кон играта на голманот во дуелот со Шалке во последното коло на Бундеслигата и се спротистави на пофалбите на Хенес кон него.![]()
"Сите знаеме зошто Ули кажа такво нешто. Беше крајно време Михаел да заработи пофалба за да си ја врати довербата. Јас искрено не сум импресиониран од неговата игра"- кажа Мајер.
"Израмнувачкиот гол на Шалке е предмет на дебата бидејќи јас ен би ја напуштил гол-линијата. Тоа немаше никаква смисла. Тој може да се спрева многу подобро, треба да стане посилен, но си го знае тоа"- додаде уште тој.
"При секое центрирање затворав очи бидејќи Михаел ме изнервира. Илјада пати сум му кажал да ја боксува топката само во краен случај. Тој знае дека јас не го критикувам со негативен ефект туку треба да се осврне на моите зборови за да се подобри"- заврши Мајер.
Ренсинг мора да се сконцентрира ако сака барем до летото да остане во Баерн Минхен
Подолски мислам дека 100% ќе си оди.И повеќе од очигледно е дека нема причина да остане во Баерн.Келн се повеќе и повеќе притиска да се врати,и тие се спремни на понуда веднаш штом Баерн ќе даде зелено светло за трансфер-тоа денес го прочитав по германскиве страници.Такада ќе мора зимава да се купи напаѓач,како што и самиот Клинсман изјави пред некој ден дека се во потрага по напаѓач.Од друга страна тука е и Ван Бомел,кој доколку не добие нов договор од Баерн зимава ќе си оди.Обавезно и на неговото место ќе треба играч.Најверојатно тоа ќе биде Тимошчук.Такада ќе биде интересна зимава,па ќе видиме што ќе биде.Доколку успеат зимава да го донесат Тимошчук и Аршавин или Погребњак или Гомез,тогаш имаме добри шанси за успех во Лига на Шампиони да догураме далеку,па ќе видиме!!!!Не верувам дека составот на Баерн ќе претрпи поголеми измени во текот на јануарскиот преоден рок. Можо е само Подолски да си оди, и да биде доведена замена за него. Иначе дека ќе си оди уште некој не ми се верува.
Сите овие што ги наброја како потенцијални засилувања се веќе регистрирани во европските купови, така да доколку дојдат во зимскиот преоден рок, до крајот на сезонава ќе имаат право да играат само во Бундес лигата. Затоа тешко дека В.Бомел ќе си оди уште во Јануари, кога Тимошчук не ќе може да го замени за натпреварите во ЛШ.Подолски мислам дека 100% ќе си оди.И повеќе од очигледно е дека нема причина да остане во Баерн.Келн се повеќе и повеќе притиска да се врати,и тие се спремни на понуда веднаш штом Баерн ќе даде зелено светло за трансфер-тоа денес го прочитав по германскиве страници.Такада ќе мора зимава да се купи напаѓач,како што и самиот Клинсман изјави пред некој ден дека се во потрага по напаѓач.Од друга страна тука е и Ван Бомел,кој доколку не добие нов договор од Баерн зимава ќе си оди.Обавезно и на неговото место ќе треба играч.Најверојатно тоа ќе биде Тимошчук.Такада ќе биде интересна зимава,па ќе видиме што ќе биде.Доколку успеат зимава да го донесат Тимошчук и Аршавин или Погребњак или Гомез,тогаш имаме добри шанси за успех во Лига на Шампиони да догураме далеку,па ќе видиме!!!!
Да, регистрирани се, ама мислам дека во вториот круг ќе можат да играат, не сум сигурен, ама мислам дека после зимскиот преоден рок е така.Сите овие што ги наброја како потенцијални засилувања се веќе регистрирани во европските купови, така да доколку дојдат во зимскиот преоден рок, до крајот на сезонава ќе имаат право да играат само во Бундес лигата. Затоа тешко дека В.Бомел ќе си оди уште во Јануари, кога Тимошчук не ќе може да го замени за натпреварите во ЛШ.
Не, немаат, до крајот на таа сезона немаат право да настапуваат за друг тим во ЛШ.Да, регистрирани се, ама мислам дека во вториот круг ќе можат да играат, не сум сигурен, ама мислам дека после зимскиот преоден рок е така.