Kоја е последната претстава што сте ја гледале во театар?

Извинете малку за оф топик но ја има ли некој гледано Лет во три глави да ми каже што претстава е?:smir::smir:

Сомнително Лице во МНТ.
Во режија на Синиша Ефтимов со Александар Микиќ како Јеротие Пантиќ.
Претставата е тотално преработена, комплетно осовременета со некои ситни детали кои се во духот на новото време.

Моменти кои се одвојуваат е тоа што Нино Леви глуми латентен хомосексуалец и Сашко Коцев кој глуми епизоден лик, и има брилијантни уфрлања од страна.

Ветер низ тополите

Претстава со легендарни глумци
убава но ништо посебно
салата се испразни на пола претстава :/

Викендов во Белград „Двата мириса на розата“ од Емилио Карбалидо
Супер претстава доста комична и феноменална изведба на актерите/е, секоја чест:wink:
plak.jpg

Последна беше Сомнително.:smir:
Добра беше али Министерка поише ми се свиѓаше.
Мада Сашко и Оливер растурија посебно.:vozbud::vozbud::vozbud:

Тупаница Полна Љубов!:smir::smir:
Front row seats exeprience! Finally!!! ♥ ♥ ♥ Прекрасна претстава. Гораст Цветковски, Jелена Јованвоа и Сенко Велинов се докажаа не само како актери, туку и како пејачи! Секако поштовање и за музичарите кои ги придружуваа. И Гораст дај бе не лажи толку хахаха! ;) ♥ ♥

„Покојник“ на моја голема чест, изведена во Битолскиот Народен Театар, автор: Бранислав Нушиќ, режија: Љупчо Ѓоргиевски, во изведба на Петар Горко, Жанета Горко, Борис Чоревски, Петар Мирчевски (Пепи) - елитата на Битола, придружувани од млади надежни актери. Секоја чест! Изведбата и глумата не се опишва со зборови... мора да се почувствува...

Во НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид Национална установа Драмски Театар Скопје, со претставата "Умри Машки" од Алдо Николај во режија на Коле Ангеловски. Главните улоги: Јелена Жугиќ, Драган Спасов - Дац и Бранко Ѓорчев.
Plakat%20Umri%20Maski.jpg

Викенд на мртовци во изведба на драмската секција од ОСУ "Св. Климент Охридски" - Охрид, во просториите на НУ Центар за култура "Григор Прличев".

"Марш в`кревет" а сега на 19 може и "Ај не ми се шетај гола", аматерски претстави ништо посебно, ама сега во јуни ми се чини дека се театарските па ќе има и нешто поинтересно да се гледа

"Kafkaski krug so kreda" na Breht, N.T. "Vojdan Chernodrinski" - Prilep, rezija Martin Kocovski, istata ekipa od "Tapani vo nokjta".

Genijalno. Onoj shto ja gledal "Tapani" kje me razbere koga kje recam deka takvata proekcija vo "Kafkaski" e udvoena, i celata pretstava e uste pokompleksna. Odlicen Breht, so serija antologiski sceni vo samata pretstava, impresivna igra, i seto toa od mladi nadezni akteri. Pozdrav:cuc:

„Чернодрински се враќа дома“

Текст на Горан Стефановски, а во режија на Мартин Кочовски.

глумци: Кирил Гравчев, Роберт Ристов, Кети Борисовска, Едмон Сотир, Самоил Стојановски, Слободанка Чичевска,Маја Љутков, Зоран Љутков, Илина Чоревска, Стефанија Зизовска и Александар Степанулески. Сценографијата е на Филип Јовановски, костимите на Маја Кикириткова, а музичката инспирација на "Фолтин"

CHERNODRINSKI%20plakat%20copy.jpg

D180A74436CF8A46AF9B63C9984031F2.jpg

cernodrinski%20photo.jpg

Во претставата се работи за патот на авантурата, патувањето на мислата, идеата на некој автор и какви траги оставила таа идеа...
Во секој случај одлична комедија која вреди да ја гледате и да издвоите саат ипол од вашето драгоцено време токму за неа:smir:

ej la-loca, aj te molam kazi mi kade se igra pretstavava, i koga, ako znaes? prvpat slusam za nea...

Суд! Дефинитивно одлична претстава.
Одлична музика, костимографија и сценографија и секако одлични актери кои феноменално си ја завршија работата. И морам да се согласам со неколкуте критики за Суд пред мене дека фалеше дефинитивно ваква претстава. Тоа што се случувало пред 100 години, се случува и сега. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom