LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288
Член од
21 јули 2007
Мислења
122
Поени од реакции
2
bscap0000.jpg

видете го значкето на облеката од елоиз . на деснана страна .

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Пројдоа 11 дена откако заврши, серијава, сега ми текна да пишам на Кајгана. :)
Мислам дека крајот беше феноменален, ни приближно како што очекував да биде, но сепак, се беше перфектно, и последната сцена... и целокупното финале.
Сега секој си има мислење, ама да ја тапите и да почнете да ја мразите серијата која што будно сте ја следеле 6 сезони, такво нешто не разбирам. ЛОСТ е посебно искуство, јас сум убеден дека никоја друга серија нема да ме натера да скокам од радост, да неможам да заспијам и многу други работи. :)
Се на се, подобра серија немало, нити ќе има во блиска иднина, мое мислење.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Една од најдобрите серии што сум ги гледала воопшто. Никоја серија не ме држела толку во неизвесност како оваа, (иако морам да признаам имав некоја одбивност порано кога ќе ми се спомнеше). Гласав дека можело и подобро, затоа што моите очекувања беа малку поинакви, си имав подруга замисла, ни блиску до тоа што го прикажаа, па се најдов изненадена. Во секој случај прекрасна серија!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
Од каде излегоа бе овие 21 за третава опција? Некој да не вршеше мобилизација? :) :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Од каде излегоа бе овие 21 за третава опција? Некој да не вршеше мобилизација? :) :)
Уште не си ни свесен колку не има :pos: А морам и да повторам дека сум крајно разочаран од фактот што Божино и Џимеј се понашаат како Лок со Најоми :pos:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
wot, знаеш сега кој вика дека ја мрази серијата, ја мрази за тоа што потрошел 6 години за џабе? Тие кои мислеа дека синот на Мајкл се вика Флечер, тие кои се прашуваа која статуа кога ке им спомневме дека имало статуа со 4 прста, тие кои не му обрнуваа внимание на Ричард се до 5та сезона, се на се, тие што гледаа ЛОСТ заради мода, благо да се рече. Јас од друга страна воопшто не жалам за 6 години, и 15 години да беа исто ке ми беше како и сега. Мене друга работа ме мачи, мене ме мачи што писателите можеа многу по фер да испаднат да побараа помош од некој со повеке искуство за вакви серии (од некој ептен sci-fi freak сценарист) а не од Nash директно како главен продуцент/сценарист на ЛОСТ да се префрлиш и нај јако бате во Холивуд да изиграваш. Резултат на тоа... 100000 мистерии кои засекогаш ке останат мистерии, мене ми пречи тоа што викаат дека намерно ќе оставеа неодговорени прашања, само за да не копкало, веруваш ти на ова? Дека некаде на некоја фиока Кјус има некоја книга со сите објаснувања, и таму ја држи само за ние да си се мачиме? И ако пак почнеш со тоа дека ти си ја гледал серијата заради тоа што Џек плачеше секоја епизода, или дека Сојер ке смислеше најкул имиња за другите, или дека ти прават кејф цицките на Кејт, озбилно ке те сметам за некој на кого му треба помош, докторска.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Toгаш очигледно не се сеќаваш кога Sun ги извади на виделина. Joke. :icon_bigg

Никогаш не реков дека дадоа одговор на се`, никогаш не реков дека не не остави со оној аматерски вкус во уста финалето, да не набројувам.. Свесен сум, и факт е дека нема доволно одговори. Овде збориме за личен вкус и врз кој како влијаело финалето. Мене лично ме изненади на некој незнам-како-да-објаснам-чуден начин и затоа го бранам. Значи крајот ме задоволи - го бранам, не режисерите. Simple as that. Друго што имам против се тие што ја исплукаа цела серија, i mean, според некоја евтина логика, и да немало толку одговори што се очекуваше, 6 години ве забавуваше, дигаше до небо и цик цак назад <3 , држеше во неизвесност, тензија.. Мора да и се даде кредит за ова на серијата. Се на се, серија е. Забава.

Fuck, пак излезе како да ги бранам одговорните, еве подиректно, И јас сакам одговори, ама нема. Нивни избор како ќе ја завршат. Они се одговорни. Дали ќе ја гледаме ние е опционално. Ништо не ни должат. :wink:

FUCK, пак истото.. :icon_lol:

--- надополнето ---

Еdit: Џабе, пак имаш повеќе аргументи. Незнам..
It's like sex. Замисли девојката има една подолга нога, мрсна коса, несечени нокти и нос 5 минути напред. И сите ти го велат ова.
Ама едноставно те задоволила, колку и да го мразиш тоа.

Wow. A perfect metaphor.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Мене ме интересира зошто Ана Лусија и Бен не „преминаа?“ Зошто Ана Лусија не беше спремна?.. Или Алекс, Даниел, Еко и Артц?
Демек не сфатија, демек имаа уште некоја работа недовршена?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Мене ме интересира зошто Ана Лусија и Бен не „преминаа?“ Зошто Ана Лусија не беше спремна?.. Или Алекс, Даниел, Еко и Артц?
Демек не сфатија, демек имаа уште некоја работа недовршена?
Не, туку биле многу алчни, барале многу пари :)
Шала... Ана Лусија беше тука, мислам во последните епизоди се плеткаше, така да којзнае... Да не е Бен сам надвор :) Остај друго, ај може Бен бил лош, ама направи неколку добрини човекот. Внатре во црквата половината имаа убиено човек уште пред да дојдат на островот :)
Нема смисла, не барајте никаква логика. Тоа е така за да продолжиме да мозгаме зошто ова било вака а она било онака, како што правевме 6 сезони. Уствари ништо нема смисла.
Имаше еден коментар кој вели: ние фановите им го напишавме сценариото. Ние постојано дававме идеи а тие само ги креираа личностите...

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Не, туку биле многу алчни, барале многу пари :)
Шала... Ана Лусија беше тука, мислам во последните епизоди се плеткаше, така да којзнае... Да не е Бен сам надвор :) Остај друго, ај може Бен бил лош, ама направи неколку добрини човекот. Внатре во црквата половината имаа убиено човек уште пред да дојдат на островот :)
Нема смисла, не барајте никаква логика. Тоа е така за да продолжиме да мозгаме зошто ова било вака а она било онака, како што правевме 6 сезони. Уствари ништо нема смисла.
Имаше еден коментар кој вели: ние фановите им го напишавме сценариото. Ние постојано дававме идеи а тие само ги креираа личностите...
Да, кога им помогна на Кејт, Саид и Дезмонд да побегнат од затворот. Кога Дезмонд му вели на Хуго, не е се`уште спремна.
Нели требаше сите да се соберат за да сфатат и да преминат?..
Ама арно велиш, нема логика.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Moжеби Хуго го направил Бен, нели на место на Ричард доаѓа, безсмртен?
И останал таму со следниот Jacob.

Немора нов Ричард на секој нов Jacob. :icon_bigg

Buyin' it?

OК, не влегле сите во кадар, официјално инфо.

Сега? :):):):)

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
^ Say What? Во кој кадар? За што официјално инфо? :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Беше вчера Џејкоб на А1, на CSI.

Kajgana Shop

На врв Bottom