LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Мислам дека накрај сите ќе умрат на островот и ќе имаме сентиментален ending scene во алт, или па тогаш единствена реалност... =D

- По сите пресметки Бен би требало сега да е мртов затоа што не стигна да влезе во тајниот премин?
- Саид може да е double-agent и да го прави сето тоа за на крај лично да го убие Флок?
- Сојер можеби и нема да го видиме ни наредниве епизоди?
- Дезмонд пак ич??? (штета за ова)
- Можеби на крај ќе се појави тој заедно со Чарлс Видмор?

Бен не е мртов, многу битна личност во серијава е за да не му ја покажат смртта. Ако умре, ќе го видиме тоа.

Саид е готов, evil е, не ми се верува да е двоен агент.
И аман стварно дај нека го покажат Дезмонд, еден од најинтересните ликови беше, а сега нигде го нема.

Инаку стварно топ епизода.

И Мац рече оти животите им биле на сите убави, или подобри. Не баш, Кејт бега од полицијата, Квон е затворен тамо каде што Саид направи масакр, Џек имаше проблеми со детето, но еве, полека се средуваат.

И плус Сан и маж и немаат деца и некако не им оди бракот.

Многу јака епизода, сега веќе станува fucking awesome. Но не ми е важно толку многу како ќе заврши серијата, колку што ми е важно кога ќе откриеме што всушност е тој мочан остров веќе аман...:toe::smir:

А бе ќе има ли серијава расплет ?
Веќе не знам кој е добар , а кој е лош , кој ги опседнува ЛОК , САИД , КЛЕР …
Па паралелни димензии , замоци , џакузи во кое и мртвите оживуваат ,па Јапонци кои знаат Англиски ама се прават важни и си тераат на Јапонски , се заморив веќе , ова веќе ме нервира , веќе ме мрзи да поврзувам , да правам теории, кој бил лош кој бил добар
icon_sad.gif

Ајде нека завршува веќе , нека се "земат" децата :wink:

Оваја LOST епизода ќе ја запаметам по тоа што беше Lord of the Rings епизода.
1. Сцената кога пееше Клер во дупката личеше на Голум.
2. Сцената кога Кејт го виде првпат Флок, онака излезе ко Арагорн... Уште меч и фалеше одзади.......

Amen to that! :)

633693780378460110-JohnLocke.jpg

Многу јасно, од првата сезона уште знаеме дека се работи за борба помеѓу доброто и злото. Само не знаеме кој на која страна ќе фати.

Со оглед на тоа што на крајот ништо не испаѓа како што нормален гледач (шо не се занимава со теории) очекува, мислам дека Џејкоб ќе биди лошиот, а Флок добриот (иако масакр направи, сепак му даде опција, овие одбијаа пошо му е испран мозокот од Доген а на Доген од Џејкоб). Џејкоб е ултимативниот манипулатор.

Многу јака епизода, сега веќе станува fucking awesome. Но не ми е важно толку многу како ќе заврши серијата, колку што ми е важно кога ќе откриеме што всушност е тој мочан остров веќе аман...:toe::smir:

Би прифатил да го знам одговорот на ова прашање и би се нафатил да не ја гледам до крај серијата.

Не верувам Џејкоб да е оној '' лошиот '' од проста причина што на крајот од петата сезона тој е оној кој веруваше во доброто кај луѓето, Флок беше оној кој рече, сите се исти и оној на кој очигледно преку к*р му е дојдено од островот и бараше начин да замине односно да го убие Џејкоб преку оној лупхол ( дупка во законот, дупка која се испостави дека е Лок ).
Се поизвесно е и дека Џек ке биде главниот кандидат на Џејкоб, а Хуго врската Џејкоб - Џек .

Би прифатил да го знам одговорот на ова прашање и би се нафатил да не ја гледам до крај серијата.
Продеуцентите во едно од интервјуата дадени пред оваа сезона потврдија дека не ни имаат намера да објаснат што всушност е островот.
Односно, како што велат, нејкат да навлегуваат во ''midichlorian territory'', термин од Star Wars со кој сакаат да кажат дека некои работи едноставно подобро е да не се објаснат, гледачите треба да ги прифатат такви какви што се.
Потврдија дека ке дадат објаснување за бројките, нешто што и го видовме во претходните епизоди, но на она прашање " Што претставува островот ? '', го дадоа тој одговор, Дејмон Линделоф рече дека тоа е исто како да прашувате '' Што претставува силата ? '' во Star Wars, '' You have to accept the fact that it does ''.

Продеуцентите во едно од интервјуата дадени пред оваа сезона потврдија дека не ни имаат намера да објаснат што всушност е островот.
Односно, како што велат, нејкат да навлегуваат во ''midichlorian territory'', термин од Star Wars со кој сакаат да кажат дека некои работи едноставно подобро е да не се објаснат, гледачите треба да ги прифатат такви какви што се.
Потврдија дека ке дадат објаснување за бројките, нешто што и го видовме во претходните епизоди, но на она прашање " Што претставува островот ? '', го дадоа тој одговор, Дејмон Линделоф рече дека тоа е исто како да прашувате '' Што претставува силата ? '' во Star Wars, '' You have to accept the fact that it does ''.

Ама нек си ебат матер, силата е објаснета преку мидихлоријаните, убаво е кажано од што зависи, како се користи и сето тоа. Па и цел sci-fi филм има факти кои се "as is", ама се објаснети на некој начин.

Еве, некои работи ги објаснија со time travel, а time travel-от беше "as is" овде.
Исто е и со силата, таа е објаснета преку мидихлоријани, а тек нив мора да ги прифатиме и да не прашуваме што како - едноставно постојат.

Значи, островот нека го објаснат преку time-travel, нуклеарка, радијација или што било, а после нека следи "as is" момент.

Вака, исто ко да рекле - абе Ричард едноставно не старее, прифатете го тоа. Место да објаснат дека тоа е ради time-travel, Марти Мекфлај или што било.
Еи, ако ја усерат серијава баш на крај...

Па поентата на цела серија е островот.Целата мистерија и непознаница е островот.Гајле ми е мене за некои бројки,за некојси Џејкоб и Флок.Сакам да знам островот шо намена имат.Кога,како,зошто,колку???Па јас и сите фанови на Лост гледаме 6 факинг год. баш за да добиеме одговор на прашањата во врска со островот.
И која глупа споредба со силата од Star Wars.Аман.:tapp:

Па поентата на цела серија е островот.Целата мистерија и непознаница е островот.Гајле ми е мене за некои бројки,за некојси Џејкоб и Флок.Сакам да знам островот шо намена имат.Кога,како,зошто,колку???Па јас и сите фанови на Лост гледаме 6 факинг год. баш за да добиеме одговор на прашањата во врска со островот.
И која глупа споредба со силата од Star Wars.Аман.:tapp:

Примети дека 3 епизоди ни објаснуваа некој лик Доген, кој дотогаш го немавме видено и кур не болеше што правел он, како правел и кога правел.

Исто така, 5 сезони чекавме да го видиме Џејкоб, го видовме, умре, а сега го гледаме неговиот соучесник кој 5 сезони го немаше.
Мене ова ме курчи, сакам да ги гледам Сојер, Џек, Кејт, стариот Лок и сите други кои ја направија оваа серија тоа што е.

И дур сум накурчен зашто го сфатив ова погоре, да кажам дека оваа сезона имаше најфакинг глуп и неинтересен почеток. Ви текнува како почна втора сезона, трета сезона, па и четврта и петта?
Си ги собиравме вилиците од подот, а во оваа бевме као "meh...".

Ќе тепам некој, се накурчив сеа. :)

Ама нек си ебат матер, силата е објаснета преку мидихлоријаните, убаво е кажано од што зависи, како се користи и сето тоа
Да де, но пред објаснувањето со мидхлоријаните луѓето поим немале дека причината за тоа биле мали честички кои '' пливале '' околу крвните клетки на Џедајите.
Едноставно тоа објаснување според нив било тиња, затоа и ја споменуваат таа теорија, да објаснат некој дел од серијата без да имаат причина за тоа, и со истото да наштетат на неговото сфаќање. :)

Ако очекувате целосно објаснување на моментот '' остров '' ондак верувам дека повеќето од вас ке бидат убер разочарани, кako '' јавна тајна '' беше тоа дека некои работи едноставно никогаш нема да бидат објаснети, тоа од старт им е испланирано и го повторуваа over and over again за сега полека и да почнам да верувам дека не се заебавале, типичичен пример е одговорот кој го дадоа на гореспоменатото прашање '' Што е островот ? '' . :toe:

p.s. Ке има епизода посветена на Ричард, така да објаснувања за него очекувам тука.

Примети дека 3 епизоди ни објаснуваа некој лик Доген, кој дотогаш го немавме видено и кур не болеше што правел он, како правел и кога правел.

Исто така, 5 сезони чекавме да го видиме Џејкоб, го видовме, умре, а сега го гледаме неговиот соучесник кој 5 сезони го немаше.
Мене ова ме курчи, сакам да ги гледам Сојер, Џек, Кејт, стариот Лок и сите други кои ја направија оваа серија тоа што е.

И дур сум накурчен зашто го сфатив ова погоре, да кажам дека оваа сезона имаше најфакинг глуп и неинтересен почеток. Ви текнува како почна втора сезона, трета сезона, па и четврта и петта?
Си ги собиравме вилиците од подот, а во оваа бевме као "meh...".

Ќе тепам некој, се накурчив сеа. :)
Па нормално и јас сакам да ги гледам повеќе стандардните ликови кои ги наброја,а не некои јапонски самураи кои не дадода некои конкретни одговори,па она типчено двојник на Џон Ленон демек преведувач на самурајот.Аман веќе.Шуќур барем ги спастри Саид.Каде е Дезмонд??па нема смисла ова веќе.И ова алтернативново дејствие е многу иритирачко.Баш ме интересира дали ќе ги поврзат некако двете реалности,или ќе биде "така е ,едноставно прифатете го тоа".Па то е објаснување за некоја серија од Ц-категорија.
чекаме до крајот,ќе видиме...

Можни спојлерчиња, иако некој погоре го пиша ова, сепак чисто за Syn да види...

What Is the Island?
That very huge question will be answered in less time than you think--somewhere around halfway through the season, according to sources. Awesome, right? And you know who's going to help deliver the message? The fantastic, ever-youthful guyliner model Mr. Richard Alpert (Nestor Carbonell) and his longtime friend Jacob (Mark Pellegrino). It's gonna be good.

So…What Is the Island?
It's described as a four-letter word. There's your first clue! Shall we play Hangman? There are no A's or E's in the word...Wanna buy another vowel? OK, but you only get one.

Извор: http://uk.eonline.com/uberblog/watch_with_kristin/b168540_lost_redux_want_know_what_island.html

Jaс само го пренесов она што го рекоа продуцентите, ништо повеќе, а и пола спојлери до сега се испоставиле како тотална утка, ко американскиот нано проект за димот. :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom