Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
DAA, zosto da ne otidam koga vo stranstvo ima podobri uslovi i za rabota i za ziveenje, a ne tuka ke zavrsam nekoja skola kolku i da e kvalitetna i kolku da se utepam od ucenje pak mala plata ke zimama. zasto?, zatoj sto nekoi nepismeni ss nikakvu skolu ke kradev pare i ke se praviv golemi intelektualci!

V

Viktoranius

Гостин
Јас мислам дека не би издржал. Баш сеа во мај бев на екскурзија една недела низ балканот и ме удри носталгија и мака за Македонија, а не па на подолго време. Кога се враќавме и кога ја поминавме границата за влез во Македонија како некој мир да ми дојде на душата, се осеќав некако исполнето, смирено. Тоа е.

S

SSS-Stolica

Гостин
Ма какво странство бе...ми дал господ држава во која треба да живеам, ми ја дал златна Македонија фиксиран сум перманентно тука

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Би одел дефинитивно. Е сега зависи од опциите каде.
Секаде не би заминал. За носталгија ке размислувам тогаш.
Како многу амбициозен, кариера и живот ми се на прво место. Можеби тоа е и лошо но тоа сум јас. И прво сакам да се сместам негде со добра работа и живот па потоа да гледам љубов и итн. Можи и во меѓувреме љубов, не одбивам :)

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Не!
Сум бил еден месец далеку од Македонија и тешко е доста тешко носталгија пука:toe: би сакал да отидам да прошетам ама највеќе 1 месец би се задржал

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
One side, овде ми е животот, овде ми е се шо сакам и сум сакала некогаш, ја љубам Македонија, колку и да ја јаде економскава криза, колку и да ја гребат грците.Се надевам на подобри услови колку-толку за да нема толку доброволци за надвор од државата.Патриот сум, тешко се откажувам од нашето, оптимист од друга страна, несакам да го менувам животот од корен, до јазик, до место, до другари, до сите убавини овде, несакам да сменам некои навики...

Other side, реалност, црна, темна каква и да е, за одржување фамилија, сите нормални потреби на еден човек за живот не е доволна денешната обична плата, како што би кажале скап е животот, уште поскап овде.Па шо и да те врзува овде би бил принуден да заминеш.

плус, минус, делено, множено...Не би ишла освен ако ептен навлезам во кризава и едноставно морам.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
си ја сакам државава ама со ваква политичка економска и незнам ти каква ситуација прва прилика што ке ми се даде одма ја напуштам државава!!!

Викиче

Sarcasm is my best friend
Член од
27 ноември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Да, но не засекогаш.
Искуството што ке го добиеш живеејки во друга земја е нешто што не можеш да го набубаш од книга.
Но, кај и да си , дома си е дома.
И доколку решиме сите да заминиме од нашата мала и мила држава и да не се вратиме тогаш што ке биде со неа ?

M

MIL

Гостин
Ни под разно...едноставно цел живот учам на страна не можам да се приберам дома , па и пак странство да размислувам ЈОК , ќе се снајдам овдека во нашата мала државичка за секого има работа ако му се работи :toe: плус имам школо приватно отварам и неам гајле :pipi:

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Imam premnogu prijateli i semejstvo za da gi ostavam tuka.
:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:
Зарем парите завредуваат да ги изгубите другарите?

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Зошто да заминам ?
Имам : кислород , вода , сончева енергија , животни , растенија , почва , супер температура . Основните услови за живот.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Би заминала Бора Бора и би живеела таму засекогаш истотака би се вработила и никогаш Македонија да не се вратам. Климата не ми се бендисува тука.

I

Intex

Гостин
Зошто да заминам ?
Имам : кислород , вода , сончева енергија , животни , растенија , почва , супер температура . Основните услови за живот.
Ти фалат само пари. Ех, голема работа. *Me being ironic*.

Не се филмајте бе деца, ако имам шанси да заминам, одма би идел, не би се мислел ни момент.

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Сега летово би требало да одам во Германија и Србија,ама не би останувал таму,сепак нема поубаво од Македонија ! :)

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Куршум , без да се мислам , факам магла !!

Kajgana Shop

На врв Bottom