Добивате 10 милиони евра, како ќе ги потрошите?

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Како прво веднаш би уплатил за патување до месечината:vozbud:.
А со останатите би ги вложил некаде, купувајќи објекти од кои после можам плус или дупло да заработам со продавање и издавање.

Секако дека би купил некој страшна кола, Ferrari F430, Lamborgini Murcielago и Chevrolet Camaro GT 2009 (како она жолтото од Transformers) и ред други.

Друго што ми доаѓа на ум би тргнал на патување околу светот и посетување и доживување на нај луксозните места и работи на светот.

Да се надеваме на нешто такво, се е можно.:smir:

С

сашенко

Гостин
Ке отворам некој бизнис и би дал некоја инвестиција.Можеби на кајгана тимот би им дал за развивање на нови идеи хаха позз......:pos2::pos2:.Ама само ако добијам пари ина4е сеа...

S

smart ass

Гостин
паааа..дел би донирал неколку возила амбулантни(овие ладиве се катастрофа)
фалеле исто и радиолошки апарати за зрачење(читав се чекало месеци за терапија) два сме имале битола и скопје би купил уште барем 3

еден гранд чироки за МВР.

ќе основам хуманитарна организација.

неколку акции од IBM вредност 500000евра

има ефтини миг-ови до 100000 евра значи еден два авиона по избор...ма не мора да ги летам уметност е тоа.

ќе ги употребам понатаму средствата за саботажа на ТИ СИ МАКЕДОНИЈА и слични ПРОЕКТИ.

понатаму ќе основам градежна компанија и притоа конкретно како фирма ќе градиме згради а плаќањето ќе биде на рати,без камата и нема да биде еднакво за сите односно ратата ќе се пресметува согласно примањата на семејствата или брачните партнери(кој прима 30000 ќе плати 6000 кој прима 10000 ќе плати 2000)
јасни сме воглавно ова би било некоја добра замисла.

а за инвестиција во индустрија не помислувам,скапи енергенси,енергетска нестабилност.....едноставно нема услови и на 20 место на ранг листи да сме џабе е.

секако 2милиона ќе се претворат во злато во швајцарија.

навистина мислам кога малце би погледнале наоколу локалниве новопечени богаташи наместо да мењаат 3 автомобили во рок од 2 години нели можат барем малце....да помогнат:toe:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
7 милиони вложувам во некој бизнис,со 1 милион ке изградам огромна куќа со 300 чуда во неа,400 000 евра за Ламборџини Марчелаго,600 000 ке купам земјиште во Црна Гора на море.Потоа планирам да одам на патување околу светот околу 1 година и планирам на присуствувам на сите поголеми спортски настани СП,ЕП,ЛШ во фудбал.Со останатите 1 милион ке финансирам терористи и ке дигам во воздух албански политичари(ДУИ,ДПА).Ке им обезбедам оружје и возила и то:baeh::baeh:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Ќе си купам тенк и ќе правам што сакам низ градов:vozbud:, ќе си платам некој дибек голем како овие што се обезбедување за да му мавам клоци кога сум нервозен и секако и ќе им платам на САФ да се реактивираат

Член од
4 октомври 2009
Мислења
257
Поени од реакции
13
Auf,interesno prasanje pa sto znam valjda ke gi stavam na smetka i ke si teram normalen zivot moze da gi potrosam na nekoj stan,dukan i dobra kola citroen c5ka mi e vo misli :wink:

Член од
13 септември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
33
ке патувам ке го шетам светот ке отидам на многу место на кој сум сакал да отидам. Ако запрам на некое подобро место повеке време ке си купам некоја вила со поглед наспроти морето вилата ке биде премногу луксузна и во неа ке има Пичици:D .....ке си најдам соодветна девојка која нема да ме сака поради парите и ке си го живеам животот и ке ги ценам работите кој ми се важни..:D

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Уфффф огромна цифра е тоа.Да почнам да планирам сигурно ќе се збунам:)

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
прво ќе си купам еден

ќе шетам по светов, ќе донирам по хуманитарни организации и ќе ставам нешто во акции

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Ке си купам островче од хрватските на јадранот ... Ке си купам брод и ке направам куја на островот ... и ке се преселам таму ... Контакт со надворешниот свет само кога ми носат јадење од обала . А да и ке си зеам некоја да ми чисти и да ме пери и да не ми е досадно .

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ќе ги донесам Iron Maiden на плоштад, свети билки, скопско и професионални актерски во филмови за возрасни за сите, и месечна карта за секој (автобус) !

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ќе ги инвестирам, нема да ги потрошам
Нормално дека треба да се инвестираат во нешто. Од 10 милиони можеш да ги направиш 10 милијарди ако знаеш како и во што да инвестираш. Но сепак мислам дека 1 милионче од овие сепак би ги потрошил на некоја добра кола, стан или куќа опремени со се нај нај...:toe::vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom