Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Имам алкател от800 (од т-мобајл кодиран). го однесов на сервис, ми го декодираја, клавам картичка од ВИП, го носам во продажен салон да ми намести профил за интернет и ми вика дека неможи да има интернет, не бил целосно одкодиран, имало два вида на кодови. Едниот бил за да можи да ја препознај картичката и да можи да прима и реализира повици, а другиот бил за дата податоци (интернет)... се вратив во сервисот, и ми викат дека такво нешто нема т.е. дека само 1 код е и тоа за интернетот нема врска со никаков код. Кој е во право?

dekodiranje e ako ne cita drugi karticki. a toa sto ne ti prima setinzi za internet - treba da se debrendira :) sosema dva razlicni procesi nepovrzani edno so drugo.

zdravo decki,
konecno ja bev pocesten za posebni postignuvanja so novo telefonce, NOKIA 6303 Classic (so ogromno logo na T-home), toa sto sumljav se pokaza tocno, ne sum korisnik na T-home i staviv kartica na Vip i Cosmo, posle ukucanje PIN mi vika enter restriction code, well done suckers...

posle cel saat na google sfativ deka ke mi treba pomos, posto nemozam da najdam res.code za T-home macedonia a baska za toj model...

help needed, thx btw

Zdravo decki, pola godina pomina, dali ima tuka nekoj update?
i kolku e cenata u moment

Zdravo, edno prasanje, kolku pari kosta ekran za Samsung u900 soul so popravka... mi padna, pa sega ima edna crta na ekranot, pretpostavuvam za menuvenje e :D

Zdravo imam t-mobile pulse so Android OS i ne sum zadovolen od softverot ima nekoi nedostatoci. Dali moze da se instalira drug softver na telefonov osven android mislam na widows mobile ili nesto slicno ?

dekodiranje e ako ne cita drugi karticki. a toa sto ne ti prima setinzi za internet - treba da se debrendira :) sosema dva razlicni procesi nepovrzani edno so drugo.

и шо да прам? кај да го носам тел? во вип или на сервис? шпанско село ми е ова :((

Zdravo imam t-mobile pulse so Android OS i ne sum zadovolen od softverot ima nekoi nedostatoci. Dali moze da se instalira drug softver na telefonov osven android mislam na widows mobile ili nesto slicno ?

Неможе да се стави ништо друго освен андроид ... има понова верзија од фабричката на андроид ама пак има багови

и шо да прам? кај да го носам тел? во вип или на сервис? шпанско село ми е ова :((

Во вип не сервисираат ... ќе го однесеш во некоја од мобилариве ... еве може некро ќе се нафати да го праи :)

Zdravo decki, pola godina pomina, dali ima tuka nekoj update?
i kolku e cenata u moment
А да сум заборавил информација на форумов да турам, ама колку што проверив и на други форуми не сум ставил информација дека веќе 3 недели ги декодирам сите SL3 нокии со ROOT_KEY_HASH( RAP ):

• CAEEBB65D3C48E6DC73B49DC5063A2EE
• 9DDBFCFE6E73CED7D8C6268C8EB85723

а под нив спаѓаат моделите:
2700 Classic (RM-561)
• 2730 Classic (RM-578)
• 2730c-1b (RM-579)
• 3600 Slide (RM-352) v56.26 - v57.23
• 3720 Classic (RM-518)
• 5130 XpressMusic (RM-495)
• 5310 XpressMusic (RM-303) v58.58 - v59.42
• 5730s (RM-465)
• 6300 (RM-217) v57.20
• 6303 Classic (RM-443)
• 6500 Slide (RM-240) v59.60
• 6500 Classic (RM-265) v59.45
• N97 (RM-505/506/507)
• N97mini (RM-555)

цените се движат од 55 до 70евра.

заинтересираните може да ме контактирате по приватна порака, skype: alfa.mobil или е-mail: gsmhacking@live.com ;)

Може на Samsung s8000 jet да се стави Андроид?

Да ли може да се декодира HTC Hero купљен у ОНЕ и колико би коштало декодирање?

:) можам, имаш цена по пп.

Имам модел на HTC HERM 200, меѓутоа на неколку сајтови за спуштање на програми неможе да се обележи таков модел, сакам да знам дали случајно има и друго име, или ако може некој сајт да спуштање на програмчиња за овој модел. Се надевам ќе ми помогнете. Благодарам Поздрав !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom