Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
dzabe ke pominuvas SL3 BB5 e 6303 ne постои анлок сега за сега за овој модел никаде! :)О

кока ќе се пушти ќе има реклама во мојот потпис оти знам скоро троцифрена бројка што го имаат телефонов и сакаат да го декодираат.

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
dzabe ke pominuvas SL3 BB5 e 6303 ne постои анлок сега за сега за овој модел никаде! :)О

кока ќе се пушти ќе има реклама во мојот потпис оти знам скоро троцифрена бројка што го имаат телефонов и сакаат да го декодираат.
fala za informacijata, no kako sto ti spomnav, najdov restriction codes, no ne za t-home macedonia:wink:

http://www.google.com/search?hl=en&q=nokia+6303+classic+restriction+code&aq=f&oq=&aqi=g1
http://www.fonefunshop.co.uk/Unlocking/nokia_sl3_unlock.htm
https://www.unlocks.co.uk/order.php

pusti PP ako ima/najdes

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
тоа све оператор кодови, не се сите мре=и супортираи, а тимобјал мкд па ајмалце

Dr.Zizou

Extra-Maximum
Член од
27 октомври 2008
Мислења
60
Поени од реакции
2
Сакам да порачам iPhone 3Gs од Америка.Па да прашам дали ке може да користам овде?Ке треба ли декодирања или шо ти ги знам таму какви други бабини деветини постојат за да работи на кој било оператор...:toe:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Сакам да порачам iPhone 3Gs од Америка.Па да прашам дали ке може да користам овде?Ке треба ли декодирања или шо ти ги знам таму какви други бабини деветини постојат за да работи на кој било оператор...:toe:
Ќе треба да се декодира ... ништо страшно

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Дали некој може да ми даде контакти од фирми/луѓе кои ефтино декодираат.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
ako saka nekoj da dade kod za dekodiranje nokia 6300
fala odnapred :))
бесплатно - треба да имаш опрема.
декодирање преку кодови/оператор кодови/имеи кодови - 30евра е за оваа платформа.
универзален код/шифри не постојат.

што значи, најубаво ти е да појдеш на сервис не е скапо 600/800 денари максимум. :)

Дали некој може да ми даде контакти од фирми/луѓе кои ефтино декодираат.
зависи што е за тебе евтино? :)

за некој телефон од 400 евра, скапо му е 30 евра декодирање, други пак телефон од 900 денари евтино му е 500 денари.

контакт ме:
e-mail: alfamobil@on.net.mk
msn: gsmhacking@live.com

ахаха... точно е дека некои можеш преку оператор да ги поминеш :) но сум имал случаеви каде телефонот ти е едноставно блек листед, ти даваат код не одговара :) парите ти се заробени кај нив и можеш да ги употребиш само доколку купиш некоја од нивните услуги :)
не си играјте со ова...

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
дали може некој да ми каже каде можам да сменам display за HTC TOUCH, ако некој знае да ми каже и цена
благодариме многу :salut:

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
ахаха... точно е дека некои можеш преку оператор да ги поминеш :) но сум имал случаеви каде телефонот ти е едноставно блек листед, ти даваат код не одговара :) парите ти се заробени кај нив и можеш да ги употребиш само доколку купиш некоја од нивните услуги :)
не си играјте со ова...

dali ke ima moznost vo bliska idnina, ili da baram kjare da go prodadam/trampam?

t-mobile ne koristam, nitu sakam da koristam...

drugo prasanje, nokia classic 2330, display-ot e celo vreme osvetlen - vo normala se zatemnuva -....ima nekoj iskustvo sto e greskata?

thx

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
не сум јас програмерот кој работи на алатките за декодирање на SL3 платформа, може утре да излезе, може нема никогаш да излезе...
до ден денес нема декодирање за некои модели стари и по 10 години :)
а некогаш излага анлок дури и пред официјално да излезе телефонот во комерцијална продажба.

еве нокиа 1661 телефон од 15 евра, никој на светов неможе да го декодира...

а за 2330 не те сфатив, цело време свети:?

Член од
5 јануари 2009
Мислења
39
Поени од реакции
0
MOze li da mi objasnite kako da promenam security code (ja imam promeneto i zaboraveno) go znam mastercodot no koga ke go ukucam mi pisuva error code.VE molam za podetalno objasnenie .I sega vo posledno vreme media playerot nonstop mi se updetira nikako da se ukluci ?Vo so e problemot? Tel e Nokia 6300

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
MOze li da mi objasnite kako da promenam security code (ja imam promeneto i zaboraveno) go znam mastercodot no koga ke go ukucam mi pisuva error code.VE molam za podetalno objasnenie .I sega vo posledno vreme media playerot nonstop mi se updetira nikako da se ukluci ?Vo so e problemot? Tel e Nokia 6300
не постојат Master кодови за 6300, тоа е bb5 платформа, од калкулаторот што си калкулирал е подржано само до DCT3, DCT4 i WD2 платформа, мора декодирање. Кај мене е 250 денари.
тоа со ти се апдејтува нон стоп може да имаш некој корумпиран фајл во мемориската, пробај без мемориска - ако не ќе мора еден фактори сетингс :)

Kajgana Shop

На врв Bottom