Владо Илиевски

• Креатор на темата Креатор на темата vojvodata
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене, таков каков што сум, да бев некој врвен спортист, повикан во репрезентацијата, ќе одговорев позитивно на секој повик, и ќе настапував до крај, до мојот максимум.
Не е битно кој е селектор, каков е мојот однос со него, и сл. Битна е МАКЕДОНИЈА. За неа се игра од срце и со срце. Немам резервна татковина. За националната чест се остава срце на теренот.
Ако некој се чувствува како дрво без корен, негов проблем. Јас и таквите како мене го имаме коренот длабоко во душата.
Камо среќа и повеќето спортисти да беа такви...

хехе го баталија педерчево словенците и сеа ќе лиже гз пак на македонија. еб*те продадената душа! ја да сум селектор никогаш нема да го викнм па ако сака и 40 поени нека има просек

Според мене, таков каков што сум, да бев некој врвен спортист, повикан во репрезентацијата, ќе одговорев позитивно на секој повик, и ќе настапував до крај, до мојот максимум.
Не е битно кој е селектор, каков е мојот однос со него, и сл. Битна е МАКЕДОНИЈА. За неа се игра од срце и со срце. Немам резервна татковина. За националната чест се остава срце на теренот.
Ако некој се чувствува како дрво без корен, негов проблем. Јас и таквите како мене го имаме коренот длабоко во душата.
Камо среќа и повеќето спортисти да беа такви...

Eeee Струмикс, Струмикс, да беа сите такви, може ке имавме и нешто со што ке можевме да се гордееме.

А и со Доолрокс го делам истото мислење, јас да сум селектор, не би го викнал никогаш повеќе, ама па притисокот Арсиќ и било кој друг да дојдеше на негово место за влез на Европското е огромен и некои селектори (што не е баш случај сега) за да си го зачуваат местото си го погазуваат зборот и принципите.

:ban?::ban?::ban?:

Е чекајте прв ли е Илиевски што ја одбил репрезентацијата Боцевски Самарџиски Антич ретко се лугето што на прво место им е репрезентацијата на 90% прво место се парите ретко веке има патриоти

Е чекајте прв ли е Илиевски што ја одбил репрезентацијата Боцевски Самарџиски Антич ретко се лугето што на прво место им е репрезентацијата на 90% прво место се парите ретко веке има патриоти

Самарџиски кога ја одбил? За Антиќ истото го мислам што и за Илиевски, мислам дека имам во некој пост погоре напишано, ама не сум сигурен. Боцевски има 1000 години, цела сезона е повреден и мислам дека не би ни фатил место во репрезентацијата во моментов.

Не да се ретки патриотите, ептен ретки се. Како не бевме Аргентинааааааа

Иако дискутираме на подфорум кошарка, сепак, кога зборуваме за вакви работи, репрезентација и однос на спортистот кон неа, ми текнува на нашата фудбалска репрезентација, од самите почетоци, кога селектор беше чичко Дончо (Андон Дончевски, за оние кои не знаат, или биле премногу мали):
Тој чичко Дончо, во соблекувалната, пред натпреварот, ќе ги наредел сликите на Александар, Самуил, Гоце, Питу, Даме, Јане...Ченто...и, ќе одржал едно предавање во стилот „Играте и за нив, тие умреле за Македонија...ја сакале...вашата мисија е денес и тука...“
Кога е репрезентацијата во прашање, не смее да има компромис. Спортот најубаво не претставува како народ, држава, култура...
Често се прашувам, дали нашиве „ѕвезди“ имаат барем грам почит и љубов, ако веќе немаат патриотизам, кон сопствената држава?
Чест и обврска е да се игра за Македонија, патриотски гест, така да кажам, не се игра од профит за репрезентацијата.

Иако дискутираме на подфорум кошарка, сепак, кога зборуваме за вакви работи, репрезентација и однос на спортистот кон неа, ми текнува на нашата фудбалска репрезентација, од самите почетоци, кога селектор беше чичко Дончо (Андон Дончевски, за оние кои не знаат, или биле премногу мали):
Тој чичко Дончо, во соблекувалната, пред натпреварот, ќе ги наредел сликите на Александар, Самуил, Гоце, Питу, Даме, Јане...Ченто...и, ќе одржал едно предавање во стилот „Играте и за нив, тие умреле за Македонија...ја сакале...вашата мисија е денес и тука...

И ги терал да ја бацуваат сликата од Гоце Делчев пред да излезат од соблекувалната пред натпреварите :)

-----

Боцевски веке 5-6 години е скаран со Давитков и не доаѓаше за репрезентацијата
А за Илиевски не го бранам кај него како што изгледа е како ќе каже женаму словенка и таа е кошаркарка па и решиле да живеат во Љубљана но сепак добро што раши да игра но мислам дека е касно ние ја испуштивме шансата во Софија и Босна а имафме огромна шанса да се пласираме

Боцевски веке 5-6 години е скаран со Давитков и не доаѓаше за репрезентацијата
А за Илиевски не го бранам кај него како што изгледа е како ќе каже женаму словенка и таа е кошаркарка па и решиле да живеат во Љубљана но сепак добро што раши да игра но мислам дека е касно ние ја испуштивме шансата во Софија и Босна а имафме огромна шанса да се пласираме

мите сепак не реши он сам да игра за нас туку го предомисли казната која ја платија он и неговиот клуб. ако не беше таа казна он никогаш повеќе немаше да заигра за македонија. патриоти иако малце сепак има во македонија. едноставно, кој еднаш одбил да игра повеќе нема потреба да се вика да игра за репрезентација! па стевица ристиќ, (фудбал) русинките и украинките што играа(т) за нашава женска ракометна репрезентација треба да бидат поголеми патриоти од илиевски, антиќ...!? сум кажал порано, без секого се може. има многу играчи кај нас што би дале и рака и нога за да изиграат барем 1 мин во репрезентативниот дрес и немора секогаш да им угодиме на дебили и кретени како илиевски. па видете го рајан стак како игра со срце и бог да го прости кенион џонс како играше за нас! е тоа е патриот и таков играч заслужува да игра во репрезентација, а не некои мамини синови кои се срамат од презимето што го носат (илиевски) и кои ја е*ат цела држава во уво :)

мите сепак не реши он сам да игра за нас туку го предомисли казната која ја платија он и неговиот клуб. ако не беше таа казна он никогаш повеќе немаше да заигра за македонија. патриоти иако малце сепак има во македонија. едноставно, кој еднаш одбил да игра повеќе нема потреба да се вика да игра за репрезентација! па стевица ристиќ, (фудбал) русинките и украинките што играа(т) за нашава женска ракометна репрезентација треба да бидат поголеми патриоти од илиевски, антиќ...!? сум кажал порано, без секого се може. има многу играчи кај нас што би дале и рака и нога за да изиграат барем 1 мин во репрезентативниот дрес и немора секогаш да им угодиме на дебили и кретени како илиевски. па видете го рајан стак како игра со срце и бог да го прости кенион џонс како играше за нас! е тоа е патриот и таков играч заслужува да игра во репрезентација, а не некои мамини синови кои се срамат од презимето што го носат (илиевски) и кои ја е*ат цела држава во уво :)
Па на него презимето оригинал не му е Илиевски кога бил мал се срамел што се презива Гаштарски и му го смениле и тоа кажува нешто

Па на него презимето оригинал не му е Илиевски кога бил мал се срамел што се презива Гаштарски и му го смениле и тоа кажува нешто

да де затоа пишав :) на човекот му фалат неколку даски во глава али тоа е негов проблем ако сака и буба диоп нека се презива :)

Илиевски не си го сменил презимето зашто се срамел од Гаштарски. ТУку оригиналното му е Гаштарски, па сега незнам точно, дали мајка му се преженила со некој Илиевски, па од после кога се развела со него си го вратила Гаштарски или нешто така, а веке предавникот бил влезен во забелешките на меаџерите како Илиевски и кога би го сменил презимето, би го изгубил она што веке го имал направено и никој не би го знаел

:ban?: :ban?: :ban?:

Navistina vredi igrac kako Vlado Ilievski da igra vo Reprezentacija neznam svarno
zosto dosega "Jordanco Davitkov" go nemase viknato za Reprezentacijata mozebi kaj noviot trener Arsik ke dobie poveke sansa i konecno ke se dokaze i vo Reprezentacijata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom