Крвавата страна на црквата

Член од
17 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
7
Me interesira kako ja opravduvate hristijanskata crkva.
Samo da prosetame malku niz vremeto, palele zeni zaradi toa sto bile "vesterki". Gi progonuvale i ubivale naucnicite, kolele, besele, sto se ne.
Komentari pls ...

Да не заборавиме дека тоа нема ништо заедничко со Христовото учење. За жал, некои т.н. верници, самонаречени христијани не биле послушни на Библиското христијанство и ги правеле овие грозотии.Како и да е, вештерството е забрането во Библијата.

Член од
26 ноември 2007
Мислења
30
Поени од реакции
0
Krvavata strana na crkvata e toa sto ludjeto palat sveki vo crkva za dzabe kako na pr.zapali si sveka za zdravje toa nema nikakva vrska so zdravjeto ako imas dovolno dobar imunitet ke si bides zdrav a vo sprotivno ke bides bolen,ako ti e doeno vremeto ke umres bidejki nemora 4ovek da ima nad 70 god za da umre ili pak ostaj pari4ka na ikonata od isus ke te stiti i toa nema vrska mnogu ludje ostavale pari4ka na ikoni pa pak umrele dali od kursum dali od prirodna smrt.Seto toa sto go ima vo crkvite e samo opsesija na narodot koj sto sam ja izmislil religijata samo trosenje vreme samo dzitkanje pari......!!!

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Krvavata strana na crkvata e toa sto ludjeto palat sveki vo crkva za dzabe kako na pr.zapali si sveka za zdravje toa nema nikakva vrska so zdravjeto ako imas dovolno dobar imunitet ke si bides zdrav a vo sprotivno ke bides bolen,ako ti e doeno vremeto ke umres bidejki nemora 4ovek da ima nad 70 god za da umre ili pak ostaj pari4ka na ikonata od isus ke te stiti i toa nema vrska mnogu ludje ostavale pari4ka na ikoni pa pak umrele dali od kursum dali od prirodna smrt.Seto toa sto go ima vo crkvite e samo opsesija na narodot koj sto sam ja izmislil religijata samo trosenje vreme samo dzitkanje pari......!!!
Грешиш брат, свеќи не се палат за здравје во таа "медицинска" смисла, туку се палат за здравје во смисла за мир и благосостојба на ближните, и за покој на умрените...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Крвавата страна низ историјата ќе ја оставам на страна. Приметил ли некој какви коли возат нашите свештени лица? Последно то видов е дека еден млад поп вози Бентли.:pop: Јо јо... Бентли еј? :shok: И тоа фраер поп, со долгра коса фатена во репче, на бензинска надвор од градот.

Мислев дека црквата и нејзините главни опслужители треба да бидат одраз на постулатите на христијанството. Ама што знам јас :toe:

С

Сатори

Гостин
~*~

Крвавата страна низ историјата ќе ја оставам на страна. Приметил ли некој какви коли возат нашите свештени лица? Последно то видов е дека еден млад поп вози Бентли.:pop: Јо јо... Бентли еј? :shok: И тоа фраер поп, со долгра коса фатена во репче, на бензинска надвор од градот.

Мислев дека црквата и нејзините главни опслужители треба да бидат одраз на постулатите на христијанството. Ама што знам јас :toe:
Затоа на денешно време е најисплатливо да бидеш свештено лице, штета што на нас жените не ни е дозволено.
Само мажите да можат да просперираат.:nema teorija:

Освен тоа, ако сакаш докази за „скромноста“ на свештените лица ќе те потсетам на Чезаре Борџија и се е кажано.
Најдобрите оргии во Рим, оооууу јеееа! :cigarce:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
За славата кога ни беше, кога дојде попот... му зазвона мобилниот телефон ( Сони-Ериксон К750:) ) и не да го исклучи, ами си продолжи да си прави разговор и правеа договори за кај да одат вечер со некој пријател...

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Колку сакам само да сум свештено лице... но не ми расте брада мене:toe::(

млади вдовици врие а поповите тоа го чекаат... ех да бев поп-пуста брада моја што ја немам.

Црквата секогаш командала така и ќе остане, поради црквата си имаме проблеми со комшивката Србија тоа една модерна црна страна. Немој да мислите дека и србите така не мислат за својата црква

За порано незнам но со сигурност не го оправдувам тоа, да се скараш со некој сосед си можел да кажеш дека е вештер и туп на клада....

Ама сега сега е финтата да си поп!

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Me interesira kako ja opravduvate hristijanskata crkva.
Samo da prosetame malku niz vremeto, palele zeni zaradi toa sto bile "vesterki". Gi progonuvale i ubivale naucnicite, kolele, besele, sto se ne.
Komentari pls ...
Inkvizicijata, onaka kako sto e narecena, iskreno ne znam sto znaci, e onaa temna strana na crkvata, koja vsusnost ja pokazuva nejzinata vistinska namena. Kako sto kazav vo nekolku moi postovi povrzani so crkvata, taa samo uste eden sistem na kontrola. Naucnitie bile progonuvani zatoa sto togas ne smeelo da se spomni, na primer, deka zemjata ne e ploca, tuku deka e topka, tajna sto ja znaele samo visite clenovi na Templarite Krstonosci, koi gi cuvale dokazite skrieni, se so cel da se izbegnat pogolemi neopravdani zrtvuvanja, ili pogubuvanja so opravdana pricina, ako taka sakate. "Sepak se vrti", zvuci mnogu poznato, neli? Poslednite zborovi na Galileo Galilej, koj gi kazal vo momentot pred da bide poguben. Zosto?? Zatoa sto ja znael taa tajna, koja, dokolku se objavela kako vistina, statusot na crkvata bi bil promenet, ne bi go imala toa znacenje vo vremeto koga naukata bila vo podem.
Inaku, toa sto ubivale i "vesterki", bilo so cel da se opravda nacinot na dejstvuvanje, da ne ispadni rabotata deka ubivaat samo naucnici, tuku deka ubivale "eres". Kako naukata e eres, toa ne znam jas, a ne veruvam deka ima nekoj objasnuvanje. :toe:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Крвавата страна низ историјата ќе ја оставам на страна. Приметил ли некој какви коли возат нашите свештени лица? Последно то видов е дека еден млад поп вози Бентли.:pop: Јо
јо... Бентли еј? :shok: И тоа фраер поп, со долгра коса фатена во репче, на бензинска надвор од градот.
Сите сме виделе. Од каде им пари за тоа а??? ОД НАС !!!
И треба да бидат ама... очигледно се постулати за луксуз со туѓи пари.

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Сите сме виделе. Од каде им пари за тоа а??? ОД НАС !!!
И треба да бидат ама... очигледно се постулати за луксуз со туѓи пари.
Абе нивни грев е тоа не е наш они треба тие пари да ги користат за изградба на повеке цркви и манастири:smir:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Абе нивни грев е тоа не е наш они треба тие пари да ги користат за изградба на повеке цркви и манастири:smir:
многу паметно размислување...јас ќе давам пари в црква...па нека си купуваат нови коли поповите...нив ќе ги фати грев а мене господ ќе ме награди...паметно...:uvo::uvo::uvo:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
I vistina e toa za Vatikan, tie neznaat za Bog za crkva za vea za Duh Sveti, nivnata vera e naprazna se stremat kon zemni pridobivki. No sepak treba da se znae za koja crkva se zboruva bidejki ne e dobro(ispravno), da se mesa nasata vo nivna ta Crkva.

Strumi4an4e

Кајгана Момче
Член од
1 март 2007
Мислења
240
Поени од реакции
1
Благодарам за темата прво...
Е вака сега, ова се само мои филозофии, за тоа но еве.
Прво-Црвката сама по себе е раководена од одбрана група на свештени лица и кардинали кои што целиот свој живот се грижеле за тоа како да ги сокријат сопствените дела од народот и да пронајдат нови начини за да го контролираат.Вештерките се само уште една појава и доказ + за тоа.Секоја жена која што имала барем малку слободен дух и го кажувала своето мислење јавно била „вештерка“ која треба да се осуди и да послужи за пример во машката хиерархија, а сите знаеме дека жената не може да има некоја висока положба во Црквата.
Второ-Црквата сама по себе како објект, ја почитивам и секој обичен свештеник што се жртвува во името на Бога, но кој бил толку само свесен како човек пратен од Бога, за да ги осуди најголемите луѓе во историјата на човештвото.(Никола Коперник, Галилео Галилеј, Џордано Бруно).И тоа аплицира дека црквата ги создаде прерасудите и дискриминацијата.
Трето-Да не ги заборавиме сите „Свети војни“ што се водат во нејзино име и денес и во минатото(Крстоносните војни).
Заклучок:Црквата секогаш ќе биде лулка на интриги и само уште еден начин за контролирање на човековите маси, треба да се верува во Бога со срцето, а не како што некои „свештени лица“ велат дека тоа е патот кон Бог.
Јас лично сум голем верник и ќе верувам дека тоа ќе останам до крајот на животот, но не можам да и верувам на Цркавта кога луѓето што ја претставуваат, го валкаат нејзиното име, но што е најлошо и името на Бога!
No Comment....

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
многу паметно размислување...јас ќе давам пари в црква...па нека си купуваат нови коли поповите...нив ќе ги фати грев а мене господ ќе ме награди...паметно...:uvo::uvo::uvo:
Да? Паметно ли е? И со што ке го фати грев попот? Ќе живее сто години, ке зема пари со лежење и ќе го лажи народот? А тебе ќе те награди со тоа што на идење од црква ќе си најдеш едно мало милионче долари да си проживееш?

Да не бидам погрешно сватен, јас сум православен христијанин и верувам во господ, но си верувам на свој начин и никако не ги оправдувам постапките на поповите(кои директно преку нив се постапки на црквата) со кои им ги земаат парите на народот, кој инаку не е должен да ги плака тие пари...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Ulogat na svetenikot e kako zica pomegu dva telefoni(ednit Bog drugiot narodot). Nemoj da mislis deka tvoite 50 denari mesecno, i tolku dali se ke pomognat nesto za Crkvata. No znaes li deka svestenikot jadi od zrtvenikot na nego na 1 nema do mu dadat plata tuku samiot treba lebot da si go zede, i toa posteno. vo minatoto svestenicite stvarno imale pari i bile bogati no bile i edno od najucenite luge vo togasnoto opsestvo. Takvat sostojba denes malu eczloupotrebena no nikogas ne gubime nades za podobro utre, be samo vo Crkvata tuku i sekade.

Kajgana Shop

На врв Bottom