Русија - смена во надворешната политика?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Broj na penzioneri vo RU
HS0NqR4XAAAGZn3

Broj na penzioneri vo RU
HS0NqR4XAAAGZn3
И што со тоа “Broj na penzioneri vo RU“ малку се или многу се?

Биди малку поинвентивен на пример со ваква графика,

PutinData-768x682.jpg

Колку била пензијата тогаш и денес и не заборавај електросистемот да го опфатиш да не се налути дибекот.

И што со тоа “Broj na penzioneri vo RU“ малку се или многу се?
Apsolutno ništa so toa. Samo običen statistički podatok.
četvrtina od vkupnoto naselenie. Dali se malku ili mnogo ne znam.

(za grafikot ne znam, edino mo e poznata prosečnata penzija, na nivo na cela država okolu 300 evra, vo Moskva 500 evra - ako se zemat predvid cenite, dovoljno)

Bakanov said today that they conducted two successful static fires of the methane engine (likely RD-0177M / RD-0169 prototype), and showed a photo to Mishustin, yet they still never posted it anywhere...

First static fire happened back in March.

Ех бре. А овде типаци тресеа глупости дека ништо кр скршиле Русиве. Од советско па навака ништо немаат вложено.
Инаку ова е Амур проектот. Повеќекратна лансирачка ракета. Со користење на метанот се намалуваат трошоците за лансирање.

После “неуспехот” со Расвет сателитите. Бирото 1440 веќе склопува сателити од втора генерација.

МС-21 веќе со втора единица од хартиените авиончиња за Аерофлот.

Нови единици на Су-57. Овие им се истите 4 што ги имаат и ги вртат веќе 70 или 80ти пат :D Само од различен кадар се сликани и гг.

После “неуспехот” со Расвет сателитите. Бирото 1440 веќе склопува сателити од втора генерација.

МС-21 веќе со втора единица од хартиените авиончиња за Аерофлот.

Нови единици на Су-57. Овие им се истите 4 што ги имаат и ги вртат веќе 70 или 80ти пат :D Само од различен кадар се сликани и гг.

Ама Русија не произведува ништо и не ја бива за ништо.

Ама Русија не произведува ништо и не ја бива за ништо.

Го пишав ова и порано. Секоја невоља не е само невоља, има нешто што и не е невоља.
Русија порано беше легната на увозен автопром, патнички авиони, апарати, техника воопшто. Санкциите ја направија да изгради голем дел од ова и со сопствени сили. Посебно сателитскиот интернет остава впечаток.
Џерманците испаднаа далеку поутепани од санкциите кон Русија, отколку самата Русија.

Полека, уште е далеку зелената трева

Водечки технологии во денешно време се чипови, вештачка интелигенција, електрични возила, соларни панели, батерии, роботи, биотехнологија, итд. Не знам колку е Русија конкурентна овде. Повеќето коли, камиони автобуси се кинески, чипови и електроника исто.

За сателити ОК, но оние од Маск се се уште подобри, а прочитав, не знам колку е точно дека пола не им влегоа во орбита. Кинезите се и тука подобри, ланисираат најповеќе ракети, наскоро ќе ги престигнат и САД.
За авионите не знам, не ја пратам таа област, СССР имаше добра авио индустрија, Тупољев, Антонов, Иљушин, Јаковљев (зборам за патнички авиони). Не знам дали овие новиве ќе бидат на ниво на Боинг и Ербас, а да не ги заборавиме (повторно) ни кинезите.

Аа Боинг едно ниво што е, фирма за пример.
Види и Кина почна со копирање на германски моторчиња и машини за лиење пластика.
Битно е да се има план.
За сателитите, ќе видиме, не се лансираат у мајчину па да не им влезат во орбита. Плус читам сега имаат нова генерација сателити.
Кина веќе никој не ја стига на таа тема.
Чипови мипови, гас и нафта сеуште се важен фактор. А и храната не е за потценување.

1790347130309.png

Конечниот број на места во новата Државна Дума по партии е прикажан на фотографијата.

349 за Единствена Русија
Сите други 101

Аа Боинг едно ниво што е, фирма за пример.
Боинг е една од фирмите кои ставија акцент на идентитетската политика во контекст на човечките ресурси, наместо меритократијата.
Тоа е сигурен билет за пропаст, посебно у ваков бизнис.

Боинг е една од фирмите кои ставија акцент на идентитетската политика во контекст на човечките ресурси, наместо меритократијата.
Тоа е сигурен билет за пропаст, посебно у ваков бизнис.
Апсолутно нема врска.
Боинг како фирма имаше проблеми со менаџментот две децении наназад. Проблемите што им произлегоа последните 5-10 години, се резултат на погрешното менаџирање кое тргна на почетокот на овој век. Од фирма насочувана и раководена од инженери, се префрлија на фирма раководена од менаџери кои по секоја цена гледаа да максимизираат профит. Идентитетските политики беа само шминка пред јавноста, како и во повеќе други поголеми фирми кои можеа да си дозволат такви шминки.

Апсолутно нема врска.
Боинг како фирма имаше проблеми со менаџментот две децении наназад. Проблемите што им произлегоа последните 5-10 години, се резултат на погрешното менаџирање кое тргна на почетокот на овој век. Од фирма насочувана и раководена од инженери, се префрлија на фирма раководена од менаџери кои по секоја цена гледаа да максимизираат профит. Идентитетските политики беа само шминка пред јавноста, како и во повеќе други поголеми фирми кои можеа да си дозволат такви шминки.
Да бе, идентитетски РД на електрониката на новите модели го префрлија на ефтина аутсорсинг фирма од Индија? Во право си, кога продавачи на дограма стануваат менаџери за развој во авионска индустрија. Ама западот така почна да функционира. Не е само Боинг таков.

Back
На врв Bottom