Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Да, ама не беше баш тоа муабетот, ја верувам у неискварена љубов помеѓу машко и женско. Само тоа е способност за разлика од мајчинската љубов. Мора да постои одредено ниво на емоционална интелигенција, ако тоа го нема у основа на врската е нагон.
Абе верувам и јас, зошто да не верувам? Ама на крајот од денот, ако нешто тргне наопаку, се разидувате, без разлика колку нешто е длабоко и засновано на емоционална интелигенција, пак е кревко. А кога нештото успева, само ти е знак дека љубовта е искрена и вредна, затоа што некој избира да биде со тебе и покрај тоа што има опција да си замине.

Абе верувам и јас, зошто да не верувам? Ама на крајот од денот, ако нешто тргне наопаку, се разидувате, без разлика колку нешто е длабоко и засновано на емоционална интелигенција, пак е кревко. А кога нештото успева, само ти е знак дека љубовта е искрена и вредна, затоа што некој избира да биде со тебе и покрај тоа што има опција да си замине.
Не смее да тргне наопаку :D

И тоа е така, но нашиот проблем е што двајцата сме претежно од дома. Она живее официјално со нејзините, неофицијално ги нема видено месец а не па да преспала онде. Ја сум фул ремоут, она е 4 од 5 дена од дома, а и некогаш коа нема да има колеги, не иде ни тој 5тиот ден. Е сега проблемот е што она е доста помлада, и вкусовите за филмови, серии и книги ни се доста различни, за музика ми се свиѓа што горе-долу ни се гаѓа, т.е. не ни се гаѓа туку ја слушам се, сакам да танцувам и она, и кога излагаме си проаѓаме топ. Но дома скоро и да си немаме веќе муабет поради тоа постојано седење дома. Повеќето пријатели се суртуци, без девојка, или со понекоја ебачица, но ништо за да може да улета мојата со екипава. Проба, виде не бива и не доаѓа веќе. Кај неа баш ко што кажа Акесо (се надевам го трефнав конечно), со сингл колешки/другарки искача по кафиња, некад ќе идат до покасно ќе се врати маринирана и го јадам (на добар начин де :D), тие што и фатиле дечковци/мажи немаат интерес за искачање. А искачаме со парови од моја страна, и тие веќе повеќето се со деца, и малку муабетот е на ниво на шизофреничари, ние мочкавме, ние повративме. Ко што кажав и претходно, тие не дека се нешто спектакуларни во односите меѓу себе, ама фул фокус на децата и времето проаѓа.
Momce vreme ti e da stanez Maz i da menjas peleni. Ako biras kafansko drustvo nasproti falimija ke zavrsis star ergen so pijanicite u kjos.
Ne si gi trosete godinite i dvajcata da ne ja udri muabet od drugarka deka ne si ozbilen i ne planiras da ja mazis ama vidi mlad jak momak na instagram od taa tocka se si eba majkata.

Poslusaj me, kleknuvaj so prsten i praj bebinja. Inaku ke te citame vo ljubovno katce kako kvicis deka si ja ispushtil ljubovta.
Ne glumi nesto moderen, na koleno i prsten vo romanticna atmosfera e son na sekoja devojka.

На 67 - ако изгураме, веројатно кај сите ќе е така. Ама и ти цел живот не си прошол така, а и имаш фамилија. Кога првично спомнав осаменост, прво мислев на отуѓеност од фамилиите, а потоа и друг тип на социјализизација.
Не беше одговорот само за тебе, него како пресек на тоа на што ќе се сведе вашето општествено комуницирање.
Не сум бил некој јако чопоративен или чаршија тип ни на млади години.
А сега се водам по девизата, која ја спомнав порано, на Шеронка.
Најважно е семејството. Дури иако сте отуѓени, не зборувате, се судите, сепак се ваши најблиски.
Мене децата ми се далеку, внуците едвај чао дедо, како си, изустуваат. Ама и тоа е доволно.
Во години кога те мачат кичма, колена, простата... може е и подобро што не се близу.
Грее нивното постоење.
А пиењето кафе во чаршија, со чешање јазик е само фаза. Која после едно 1500-2000 памперси, почнува да губи на значење.
Автоматски споено мислење:

Не мора да значи ова...зависи на што даваш приоритет у избор на партнерот.
Што и да дадеш, на крај на исто ќе се сведе.

Еден ден ќе и исплива полжавчето надвор и ќе го стави нејзиното пред твоето. Немој да мислиш дека секогаш ќе бидете егал и ферски ќе се држите.
Само господ да ти даде сила, да ја голтнеш кнедлата. Оти утре, задутре, ќе си продолжите како ништо да не било.
Само тебе ќе ти остане дупка во душата, дали од јад дека си бил наивен или од тоа какви можат да бидат луѓето, во моменти кога ќе им попушти самоконтролата.
Има еден филм 12, од Михалков. Супер сцена со двајца во брак, со деца од претходни бракови.
Универзална вистина.

Тука е комплетниот заеб. Универзумот не знае кај тера како тој би ја кажал вистината.
Пробај, само од ќитап умен нема да станеш. Треба и со џумка да поодиш.

Воопшто не е контрадикторно, оти дел од одговорот до даваш самиот.

Да, чифутините не се безрешни па може да им се случи некое нивно „дете„ да им избега од контрола. Славниот Ленин е таков пример, па дури и Тито во одредена мерка.

Левицата е производ од Западот, поточно има име и презиме и се вика Карл Маркс, кој и самиот бил чифутин, со неговите подоцнежни следбеници и ученици.

Денешната левица нема „благе везе„ со изворните леви идеи, особено по падот од СССР, кој беше идеолошки и материјално-финансиски центар и помагач на левите сили по светов. Денешната левица напросто нема што да понуди на идеолошки и политички план па што друго им преостанува освен лудачките идеи за промена на полот, непречна миграција од „офарбаните„ и мафтање со палестински знамиња.

Како веќе напишав, заливските монархии „само„ ја користат денешнава нестабилна светска состојба за што поголемо исламизирање на светов, небитно колку тоа ги чини. Да беа Арапите толку моќни, ќе ги „решеја„ и Израел и Палестина.

Реалната власт останува со чифутински раце, кај пар десетина фамилии кои се сопственици на најголемите банки, фондови и секако печатницата од ФЕД.
За да ги најдиш одговорите секогаш поставувај си прашања. Карл Маркс е минато. Левицата и либеалите им станаа корисни идиоти на исламистите. Во Шведска победи левицата со помош на муслимански гласови. Зорхан кој е муслиман стана градоначалник на Њу Јорк со гласовите на левицата и либералите . Е сега дај објасни ми каква корист имаат евреите?

Многу воена реторика у последно време. А криза бруи со нафта и гас за зимава ќе биде заебано ако не се наредат коцките. Ако земеме од ковидот, влагаме во 7ма година тензија и неизвесност. Нејќам да верувам дека тоа е новата реалност и дека никогаш нема да се средат работите кои можда и никад не ни биле средени туку само привидно.

Се до изборите во Германија ќе биде драма. Трамп 90% ги губи мидтермс, ќе видиме како и дали тоа ќе влијае во јануари кај џерманците.

У секој случај мајсторски им го сјебавме светот на децава што ги направивме.

Еден ден ќе и исплива полжавчето надвор и ќе го стави нејзиното пред твоето. Немој да мислиш дека секогаш ќе бидете егал и ферски ќе се држите.
Само господ да ти даде сила, да ја голтнеш кнедлата. Оти утре, задутре, ќе си продолжите како ништо да не било.
Само тебе ќе ти остане дупка во душата, дали од јад дека си бил наивен или од тоа какви можат да бидат луѓето, во моменти кога ќе им попушти самоконтролата.
Има еден филм 12, од Михалков. Супер сцена со двајца во брак, со деца од претходни бракови.
Универзална вистина.
Мене јад од наивност не ме фаќа, имам некој став дека човек треба неговиот дел да си го одработи па што даде Господ. Ќе ми биде криво малку, нормално....ама јадови не ме фаќаат :D
Поразително би било да си отидеш од овој свет со реализација дека све е превара, ама пак на крајот сатисфакцијата останува ако ти не си бил дел од таа игра.

Мене јад од наивност не ме фаќа, имам некој став дека човек треба неговиот дел да си го одработи па што даде Господ. Ќе ми биде криво малку, нормално....ама јадови не ме фаќаат :D
Поразително би било да си отидеш од овој свет со реализација дека све е превара, ама пак на крајот сатисфакцијата останува ако ти не си бил дел од таа игра.
Каква превара? Не е превара, нормално човечко однесување, каде мојот газ ми е помил од твојот. Секој што влегува во некаков однос, помалку или повеќе го знае тоа. Е колку кој свесно го признава друг муабет.
Инаку да, процесот е важното. Целите некогаш и не се достигнуваат во потполност, битно е да ја биеш битката.

Каква превара? Не е превара, нормално човечко однесување, каде мојот газ ми е помил од твојот. Секој што влегува во некаков однос, помалку или повеќе го знае тоа. Е колку кој свесно го признава друг муабет.
Инаку да, процесот е важното. Целите некогаш и не се достигнуваат во потполност, битно е да ја биеш битката.
Мене мојот газ не ми е помил, ја толку сериозно не гледам на животов....не сум тамаќар. Ја повеќе сум циција кога станува збор за мене лично отколку за некој друг. Ја сум спремен и да се жртвувам ако треба за тие што ги сакам. Ставовите на темава ја ги базирам на тоа каков сум јас и не ме интересира каков е светот надвор од мене, не давам да ме смени.
Не дај боже да треба да се жртвуваме, пу пу ....да не ја предизвикуваме судбината ама тоа е така.
Емоционална интелигенција, све се сведува на тоа....проблем е што повеќето луѓе не се дораснати у принцип. И учат сите у процесот на забивање ножеви у грб.

Back
На врв Bottom