Најдобар лаптоп

• Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување
Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Super e ako ti e za rabota, za igri ne ocekuvaj mn radi grafickata : )
Ako koristis Vista stavi uste eden giga ram posto gledam na net deka ima samo 1 giga.
Веќе го земав и сум до сега доста задоволен колку што имав можност да го видам и искусам.

Не дека ми е за игри(во никој случај не го планирав тоа) па не очекувам и така мн од графичката.
Јас сум од оние што го пробаа Вистата и никаков впечаток не им оставил и затоа го поддржувам XP,но ставив и без тоа + 1 гига рам

Не дека многу ми се свига дизајнот но тоа со е во натре е каде каде подобро за тие пари од другите марки што го нудат.

ПС.Одприлика колку трае батеријата на нормален лаптоп??

*^Ѕверче^*

**InVaLid TiTle**
Член од
15 февруари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
10
ПС.Одприлика колку трае батеријата на нормален лаптоп??[/quote]

околу 3 часа

А за темата, според мене No.1 се HP, а не се лоши и лаптопите на toshiba и apple.Имам другар што зема ACER полошо нешто од тоа неам видено уште првиот месец му се јавија проблеми му се појави мртва точка и enter-от од тестарута му паѓа хаос :):)

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Половни, репарирани и опен бокс лаптопи. Шкартот од Америка.
Имаш искуство со овие или онака процени според тоа што се опен бокс и тн?
Репарираните ,половните... се само тие што се генерација на П4. А сите други понови (Core Duo/Dual Core, Core 2 Duo, Turion 64 , Turion 64x2-Dual Core x2) се нови и неупотребувани.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Друже јас имам Dell Turion 64x2-Dual Core x2 еве година и пол... Немој да викаш дека се нови и неупотребувани, тука се нови, но во Америка.... Ги има 2 години и повеќе. Којзнае што се поминале во тие 2 години, претежно користени од бизнисмени-топ модели.

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Немој да викаш дека се нови и неупотребувани, тука се нови, но во Америка.... .
Не викам јас, они така викаат :wink: А иначе немора да значи дека неможеш да најдеш на ново во Америка лап-топ со процесор од пред 2 години.Иди на некои амрикански страни кои што шиткаат лап-топи на ново , ќе видиш дека сеуште се продаваат со постари процесори (dual core)

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
Najubaviot tablet!!!

HP PAVILION tx1000z
[FONT=&quot]Genuine Windows Vista Home Premium (32-bit)
- AMD Turion(TM) 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-56 (1.8 GHz, 512KB+512KB L2 Cache )
- 12.1"WXGA High-Def HP BrightView Widescreen (1280 x 800) w/Integrated Rotated Touch-screen
- 2.5GB DDR2 System Memory (2 Dimm)
- NVIDIA(R) GeForce(R) Go 6150
- HP Imprint Finish + Fingerprint Reader + Webcam + Microphone
- 802.11b/g WLAN and Bluetooth
- 160GB 5400RPM
- LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support
- Original HP Laptop Sleeve for tx
- HP cordless laser mouse
Go prodavam 750 evra
[/FONT]

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
околу 3 часа[/quote]
  1. Zavisi zavisi koj CPU go nosi, mnogu vazno goleminata na monitorot (sto pomal - pomalku struja trosi), dali e vklucen wireless-ot, bluetoothot, dali se koristi optickiot ured i najvaznoto kolku kelii e baterijata i dali e high capacity ili ne. Sto imav eden Dell 1420 c2d so 12 kelii baterija drzese 5.5 casa so vklucen wireless.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Веќе го земав и сум до сега доста задоволен колку што имав можност да го видам и искусам.

Не дека ми е за игри(во никој случај не го планирав тоа) па не очекувам и така мн од графичката.
Јас сум од оние што го пробаа Вистата и никаков впечаток не им оставил и затоа го поддржувам XP,но ставив и без тоа + 1 гига рам

Не дека многу ми се свига дизајнот но тоа со е во натре е каде каде подобро за тие пари од другите марки што го нудат.

Ne rekov deka nema da ti koristi tuku deka spored grafickata ne ocekuvaj mn kaj igri. A za rabota ti e grom. I na mojot grafickata e slaba ali ne go koristam za igri (eventualno dota :) ) ali za rabota mi e perfekten.
Traenjeto na baterijata varira... Zavisi od laptop do laptop. Kaj mene na 6 keliijska baterija koga mi e na maximum performance raboti saat ipol - saat i 40 minuti a koga mi e na powersave raboti povekje od 3 saati. Zavisno od toa na koj mod ti e i kako go upotrebuvas i zavisi sto laptop e. Na Sony Vaio bateriite imam slusano deka se najdobri ali ne znam, ako nekoj ima povekje informacii neka gi spodeli so nas ako saka : ).

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Да не знај некој кај се продава ова чудото негде на балканот

alienware area 51 m9750

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
Треба да има во Солун или Атина, а евентуално со порачки Софија, Белград или Загреб негде. Кај нас пробај во Невада, пошто знам дека носат Apple и HP производи од USA, па можно е да дојдиш до некој договор за да ти донесат Alienware, само прашањето е дали си спремен да дајш 3000 еу, пошо мене ако ме прашаш, многу се.

Член од
17 март 2008
Мислења
38
Поени од реакции
2
Да не знај некој кај се продава ова чудото негде на балканот

alienware area 51 m9750

poracaj go na internet so credit card imas free shipping mislam...

alienware se najskapi.moze da kupis lap top i od 10 000 dollari ako sakas sam da go konfiguriras so max config.
apple se lap topi so najgolem stil i poretki.za apple ke ti trebat nekoi
2000$ ako sakas dobar lap top.
sony i toshiba se jaki ama i skapi isto taka.
moe mislenje e deka HP osobeno HP pavilion ke ti e najdobar izbor(posto ima i HP compaq).i dobar dizajn i good performances.
jas imam HP Pavilion dv6000 i za nisto ne bi go smenil.(osven za macbook air:D)(so remote control,light scribe,web cam 1.3mp,itn) a ako sakas i finger print mozes da zemas dv6500 ili dv6600.
ako nekoj ima namera da zeme epten tekon lap top i lesen ova e vistinskiot izbor(kliknete na linkot)
http://www.apple.com/macbookair/guidedtour/index.html?size=large
napravete go vasiot izbor.
(p.s. ibm,lenovo ili acer ne bi gi preporacuval,da ne go zaboravime dell i onie imat dobri lap topi ama nekako se mnogu visoki)

околу 3 часа
  1. Zavisi zavisi koj CPU go nosi, mnogu vazno goleminata na monitorot (sto pomal - pomalku struja trosi), dali e vklucen wireless-ot, bluetoothot, dali se koristi optickiot ured i najvaznoto kolku kelii e baterijata i dali e high capacity ili ne. Sto imav eden Dell 1420 c2d so 12 kelii baterija drzese 5.5 casa so vklucen wireless.
[/quote]

toa e malku za 12 kelii.treba podolgo da izdrzi.
3 kelii baterija normalno bi drzelo 2-3 casa(zavisi od koja marka)
jas milsam deka 12 kelii treba da drzi do 10-12 casa miruvanje.najmalku 10.

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
Vikam 5.5 casa vo rezim na rabota, ne vo stand by mode

Член од
17 март 2008
Мислења
38
Поени од реакции
2
ne brzajte pred da kupite lap top poglednete gi site svetski poznati brendovi posle napravete go vasiot izbor.
MacBook(apple)
Alienware
Sony Vaio
Toshiba
HP (pavilion ili compaq)
Dell
Acer
IBM ThinkPad
Lenovo
Gateway
Gericom
Nokia
Panasonic
Fujitsu Siemens

Ako nekoj znae uste nekoja dobra poznata marka neka dodade.

Najubaviot tablet!!!

HP PAVILION tx1000z
[FONT=&quot]Genuine Windows Vista Home Premium (32-bit)[/FONT]
[FONT=&quot]- AMD Turion(TM) 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-56 (1.8 GHz, 512KB+512KB L2 Cache )[/FONT]
[FONT=&quot]- 12.1"WXGA High-Def HP BrightView Widescreen (1280 x 800) w/Integrated Rotated Touch-screen[/FONT]
[FONT=&quot]- 2.5GB DDR2 System Memory (2 Dimm)[/FONT]
[FONT=&quot]- NVIDIA(R) GeForce(R) Go 6150[/FONT]
[FONT=&quot]- HP Imprint Finish + Fingerprint Reader + Webcam + Microphone[/FONT]
[FONT=&quot]- 802.11b/g WLAN and Bluetooth[/FONT]
[FONT=&quot]- 160GB 5400RPM [/FONT]
[FONT=&quot]- LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support[/FONT]
[FONT=&quot]- Original HP Laptop Sleeve for tx[/FONT]
[FONT=&quot]- HP cordless laser mouse[/FONT]
[FONT=&quot]Go prodavam 750 evra[/FONT]
kakov mislis da kupis stom go prodavas? i jas imam HP pavilion ama dv6000:wink:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Треба да има во Солун или Атина, а евентуално со порачки Софија, Белград или Загреб негде. Кај нас пробај во Невада, пошто знам дека носат Apple и HP производи од USA, па можно е да дојдиш до некој договор за да ти донесат Alienware, само прашањето е дали си спремен да дајш 3000 еу, пошо мене ако ме прашаш, многу се.
Во Софија нема барав, можи во Солун да побарам да видам, а преку нет не испорачват за Мекдонија, знам дека се скапи таа конфигурацијата што си ја испланирав ќе ме кошта негде 2 300 долари, ама ѕверско лаптопче, истата конфигурација и од HP да ја земам толку негде ќе фаќа, сите лаптопи со добра графичка се многу поскапи, та најмногу крева на цена.

Еве со кој перформанси.

-Dual 512MB NVIDIA® GeForce® 8700M GT - SLI Enabled
Enables DirectX® 10 Graphics and up to 100% Performance Increase!

- 17" WideXGA+ 1440 x 900 LCD - Stealth Black
- Intel® Core™ 2 Duo T7200 2.0GHz 4MB Cache 667MHz FSB
- 2GB Dual Channel DDR2 SO-DIMM at 667MHz – 2 x 1024MB
- 200GB 7,200RPM (16MB Cache)
- 8x Dual Layer Burner (DVD±RW, CD-RW) w/ LightScribe Technology Laser-etch your label directly to the disc!
-
Internal Intel® Wireless 4965 a/b/g/Draft-N Mini-Card
- High-Definition Audio with surround sound

Ова конфигурација и од другите брендови тука нешто кошта , ама ова плус е Alienware :)

Kajgana Shop

На врв Bottom