Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Сериозен новинар потврдува вакви информации со уште еден или две други извори. Све друго е шпекулација. И да објави шпекулација треба да пише дека е непотврдена информација. За рекла казала муабети не треба новинарство.
Ti sfakas deka tipot objavuva na fejsbuk? Fejsbuk ne e medium zvanicen i pokraj nego, moze da procitas i za marsovci, atlantida, africka sljiva i slicni vesti.

Seedno, od 10 / 7 vesti mu se tocni, bas oti e kontroverzen.
Автоматски споено мислење:

Самиот факт дека дал за саат 60к еврони (и тоа колекција праел :facepalm:) доволно кажува за каков човек со екстремно едноставна мозочна стуктура се работи.

Исто и оној голманот Ристовски. :pos:
Dal, od tugji nwzaraboteni pari. Daj mu lopata da stava pesok na avtopaton ohrid kixevo i plata migrantska, pa da vidis kako ke kuka deka e skapo u dtzavava da se zivee.

Дури и да се туѓи, човек со два грама мозок не го прави тоа.
Koga ja bi kupil dzip Hummer UJP, Finansiska, Interpol i EUropol ke mindojdat na vrata da prasaat Od kabe ti tolku pari? Dilas a? Lihvar si? I slicno.

A koga eden profesor, asistent na tato, stanuva premier i se luksuzira so saat od 60k evra, ondak site kutat, imal hidrocentrali. Pa od kaj mu se tie hidrocentrali?
Ne bi imal za takov saat dokolku prodolzil da bide profesor.

Ete go sea na raspit za madjarskiot kredit. So sreka neks mu e saatot, od nas mu e, vprocem.

Ete go sea na raspit za madjarskiot kredit. So sreka neks mu e saatot, od nas mu e, vprocem.
Ако тој не може да раководи со финансии и лесно паѓа на приказни за еден саат кој вреди 100 евра на цена на 60к, како ќе води финансии тој човек на една држава?

Дури и по дрес код тие негови саати се несоодветни за да некој од спротивната страна го сфати сериозно.

Ако тој не може да раководи со финансии и лесно паѓа на приказни за еден саат кој вреди 100 евра на цена на 60к, како ќе води финансии тој човек на една држава?

Дури и по дрес код тие негови саати се несоодветни за да некој од спротивната страна го сфати сериозно.
Takvi saati, nosat lugje sto se stvarno bogati, so globalni biznisi, sportisti i slicno... a ne nekoj so kuka i zivee na krediti, koi narodot mu gi plaka.

Vidi samo kolku skromno se obleceni i Ilon Mask, i Cukenberg i red drugi, a se pobogati od Micko so se site nas u drzavava.

Koga ja bi kupil dzip Hummer UJP, Finansiska, Interpol i EUropol ke mindojdat na vrata da prasaat Od kabe ti tolku pari? Dilas a? Lihvar si? I slicno.

A koga eden profesor, asistent na tato, stanuva premier i se luksuzira so saat od 60k evra, ondak site kutat, imal hidrocentrali. Pa od kaj mu se tie hidrocentrali?

Во времето од Грујо, Мицика беше директор на денешна ЕСМ. Ако земеме дека државните фирми се лесно „порозни„ и погодни за лоповлук...не е тешко да се дојде до заклучокот „од кај му се„.

РЕК „Битола„ е школски пример за фирма од која украл кој стигнал...

Тоа што го тврди Бурето не е логично, а што директно обвинува обвинител мислам дека конечно треба да си добие пријава и да си полежи во шутка.
Кој да добие пријава, Бурето или обвинителот ? ? ?

Ако се прашувам јас и едниот (заради филтрирање на информации и рекет) и другиот (заради тоа на место да спречува криминал самиот го прави) би требало да завршат со пријави и едно 3-6 месеци да се “ладат“ и учат да свират клавир.

Оооооооо ја тебе чудам :pos:
па работи човекот алоо и трета смена, многу работи, се заборави вече како тие пред него завршија и НИКОЈ ама никој не одговараше или му биде одземен незаконски стекнат имот (само онаја тутурутката избега во Пешта заради мерцедес а парите...) и сега ти најде да прашуваш и се чудиш оној Црпе во Дубаи си лади мудата и ни се смее... ама ништо за тоа сега си имаме нова тема саатче за 60к....

Takvi saati, nosat lugje sto se stvarno bogati, so globalni biznisi, sportisti i slicno... a ne nekoj so kuka i zivee na krediti, koi narodot mu gi plaka.

Vidi samo kolku skromno se obleceni i Ilon Mask, i Cukenberg i red drugi, a se pobogati od Micko so se site nas u drzavava.
Груевски не носеше такви саати и неговите секогаш беа и склад со дрес код.

Бил Гејтс не носи саат поскап од 100 евра.

Спортисти, да, но спортистите се со 8мо одделение.

Кој да добие пријава, Бурето или обвинителот ? ? ?

Ако се прашувам јас и едниот (заради филтрирање на информации и рекет) и другиот (заради тоа на место да спречува криминал самиот го прави) би требало да завршат со пријави и едно 3-6 месеци да се “ладат“ и учат да свират клавир.

Оооооооо ја тебе чудам :pos:
па работи човекот алоо и трета смена, многу работи, се заборави вече како тие пред него завршија и НИКОЈ ама никој не одговараше или му биде одземен незаконски стекнат имот (само онаја тутурутката избега во Пешта заради мерцедес а парите...) и сега ти најде да прашуваш и се чудиш оној Црпе во Дубаи си лади мудата и ни се смее... ама ништо за тоа сега си имаме нова тема саатче за 60к....
Crpkata imase biznis i pred da stane premier. Znaes deka Mama's ajvaeot nil negov? Znaes kolku pari pravat od izvoz na zelencuci? Ovoj segasniov samo cica li cica pari od budzet i zgora na toa krediti zima li zima.

Vucic mu e idol, rolemodel...

Crpkata imase biznis i pred da stane premier. Znaes deka Mama's ajvaeot nil negov? Znaes kolku pari pravat od izvoz na zelencuci? Ovoj segasniov samo cica li cica pari od budzet i zgora na toa krediti zima li zima.

Vucic mu e idol, rolemodel...
Ај коа си запнал да го разрешиме и тоа и велиш така биснис во Македонија :pos:

Го прашуат еден богат бизнисмен, како стануел богат?
А тој, па вака бев многу сиромашен и еден ден од некој човек добив јаболко подарок...
Долго се мислев да го јадам али да не го јадам и одлучив да го продадам (го светнав) и го продадов и од парите што ги добив купив 2 јаболки па 4 ...8 и така завршив на пазарот да заработувам од јаболки (мамас мајонез :pos: )
И така со години...
И еден ден го слушам поштарот како го изговара моето име ме бара на пазарот ...
Што е што викаш толку гласно?
Па да ти кажам, починала тетка ти во САДето (читај ќе стануеш грдоначелник) и во наследство ти оставила 4 милиони $ (читај ќе ја продадеш Македонија како премиер и...)!!!!

Ете тоа е приказната за богатите бизнисмени како во Македонија така и низ светот.

Хипотетичко, ти да беше на место на Црпе или овој сега колку ќе ја олеснеше државата?

(Црпе е аболициран за Глобал!)

Ај коа си запнал да го разрешиме и тоа и велиш така биснис во Македонија :pos:

Го прашуат еден богат бизнисмен, како стануел богат?
А тој, па вака бев многу сиромашен и еден ден од некој човек добив јаболко подарок...
Долго се мислев да го јадам али да не го јадам и одлучив да го продадам (го светнав) и го продадов и од парите што ги добив купив 2 јаболки па 4 ...8 и така завршив на пазарот да заработувам од јаболки (мамас мајонез :pos: )
И така со години...
И еден ден го слушам поштарот како го изговара моето име ме бара на пазарот ...
Што е што викаш толку гласно?
Па да ти кажам, починала тетка ти во САДето (читај ќе стануеш грдоначелник) и во наследство ти оставила 4 милиони $ (читај ќе ја продадеш Македонија како премиер и...)!!!!

Ете тоа е приказната за богатите бизнисмени како во Македонија така и низ светот.

Хипотетичко, ти да беше на место на Црпе или овој сега колку ќе ја олеснеше државата?

(Црпе е аболициран за Глобал!)
Ne mi e hipoteticko.

Covekot familijarno imaat zemja i rabotele i izvezuvale, e sega koa dojdoa na vlast navlegoa i u drugi biznisi, osobeno Viceto, na sin mu mu kupi hidrocengrala i red drugi biznisi sto gi stekna dur bese premier, sepak u sporedba so Micko kojsto ne znae za nisto drugo osven za zemanje krediti i zivot na veresija, Crpkata e pobiznismen.

Drzavava e prodadena/predadena u vreme privatizacija i primi nokaut u 2001 na celo so Ljupco vas i BC.

Potoa otkoga se podnese aplikacija za clenstvo u EU i dobivme status kandidat i pocnaa da ni davaat sredstva od fondovi, se vovede ovoj nov nacin na kradenje, oti drzavnite firmi od bivsa Juga veke bea ispokradeni.
Poveke za toa kako se kradese od subvencii, reketi i slicno mozes da slusnes ns snimkite t.n. bombi.

Za razlika od SDS, DPMNE nema crno na belo za kriminalite na SDS.

A ako se zemat poslednive godini za reper, jas bi rekol deka e isto dal SDS dal DPMNE, koga cenite se skapi, gorivata skapi, se poskapuva, a platite isti...

Одвратно е колку е Левица со Учкарите
Odvratna e sostojbava u drzavava. Toa gore napisano e realnosta, a ako ti preci, pusti si ja Zavetna, ke ti pomine. :)

Ako u 21 godina kandidati za EU i ogromni pari dadeni za razvoj ne e napraveno nisto, togas ne znam sto da kazam. Avtopati, bolnici, skoli, ulici, i red drugi raboti ne se napraveni u ovie godini, subvencii ispokradeni od stari prcovi so fantomski kozi, direktor tamu, direktor vamu, itn, itn...

I ednite i drugite ne napravija nisto. Ednite ne vnesoa u NATO, dodusa, drugive raskazuvaat istorija i pravat filmovi (dokumentarni).
Na pocetokot na Gruevizmot, po steknuvanjeto status kandidat za EU vlegoa mnogu fabriki i pretstavnistva i tuka malku zazivea, za da na kraj on si dade avtogol so Skopje 2014 koga napravi Kic grad i ispokrade se zivo i divo, za da ima za beganje...

Odvratna e sostojbava u drzavava. Toa gore napisano e realnosta, a ako ti preci, pusti si ja Zavetna, ke ti pomine. :)

Ako u 21 godina kandidati za EU i ogromni pari dadeni za razvoj ne e napraveno nisto, togas ne znam sto da kazam. Avtopati, bolnici, skoli, ulici, i red drugi raboti ne se napraveni u ovie godini, subvencii ispokradeni od stari prcovi so fantomski kozi, direktor tamu, direktor vamu, itn, itn...

I ednite i drugite ne napravija nisto. Ednite ne vnesoa u NATO, dodusa, drugive raskazuvaat istorija i pravat filmovi (dokumentarni).
Na pocetokot na Gruevizmot, po steknuvanjeto status kandidat za EU vlegoa mnogu fabriki i pretstavnistva i tuka malku zazivea, za da na kraj on si dade avtogol so Skopje 2014 koga napravi Kic grad i ispokrade se zivo i divo, za da ima za beganje...
Ве внесоа ли во НАТО е па ај нека ви е со среќа.

Не вреди да се разговара, тебе не ти е до факти веќе си формирал став така да трошење време е да се разговара.

Не се толку загрижувај, кај и да е ќе влезете и во ЕУропска како Тутабалгари!

ЕУ и Кос реагирала кон Србиве за Ратко Младиќ, не се сеќавам ЕУ и кој да бил друг шутрак во 2015 каде терористи од Куманово беа закопани со државни почести на Косово да реагира.
После сакаат да им веруваме, племе татарско албанско

Back
На врв Bottom