Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 55: Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари)

Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари

• Вкупно гласачи
    47
Мене не ми се свиѓа Јаков. Пример, земи не знам Стојановски презиме и спој го со Јаков колку чудно звучи.

Името треба да ти одговара со презимето. Не е фер за цел живот да си го зацрниш така детето. :D
Еј ск прочита, а и иам пишано у ДиКеј.
Јакоф е најглупо име на сфет.
А још поглупо звучи кд ке га кажеф нагалено Јакофче.

Алооооооо!!!
Ималте ли грам мозак и смислу за естетску вредност или што и да е туј у питање.

Не ја читав целата тема, и еве ќе прашам, а што е со презимето Филипче? :)
А името Венко, некои џанаци се зезаат со него, оти се пукал у вена па го завикале Венко, нагалено :)

Последно уредено:
Никогаш не го разбрав хејтот кон Стојан
Имиште!

И мене ми се дел од првата мода со која почнавме да бегаме од нашите традиционални Леон, Јаков, Лука... после српските серии, кои беа мода пред турските. Поради нив изглегоа многу вака крстени, претходно немаше толку.

Мене не ми се свиѓа Јаков. Пример, земи не знам Стојановски презиме и спој го со Јаков колку чудно звучи.
Тоа е и мојот проблем, и мене затоа не ми се допаѓа Јаков. Но, е во кратката листа на мојата жена. Прашав за дозвола и ми рече дека можело да побарам анкета тука, и вети дека првиот избор со 15 гласови минимум автоматски ќе влегло во финале со уште едно име, за нашето неродено машко дете. Нека пушти @Io Sono Interista анкета бидејќи тројца веќе се против Јаков, што ми одговара (ма да не сум ни предложил самиот едно до сега пошо... не ми е ни гајле :D). Дополнителен проблем што мора да функционира барем минимално во странство. Тука ги крстат Тџерд, Јоост, Вилем... ништо ме може човек да украде и се интегрира. :D

IMG_3229.jpeg

Користење деминутивна форма со додавање че на името е одлика само на Македонците, така што не би го забранил тоа. Ако не е деминутив ќе биде Кољо, Ацо, Перо, Ѓоко, Боро, Димо

Имиште!

И мене ми се дел од првата мода со која почнавме да бегаме од нашите традиционални Леон, Јаков, Лука... после српските серии, кои беа мода пред турските. Поради нив изглегоа многу вака крстени, претходно немаше толку.

Тоа е и мојот проблем, и мене затоа не ми се допаѓа Јаков. Но, е во кратката листа на мојата жена. Прашав за дозвола и ми рече дека можело да побарам анкета тука, и вети дека првиот избор со 15 гласови минимум автоматски ќе влегло во финале со уште едно име, за нашето неродено машко дете. Нека пушти @Io Sono Interista анкета бидејќи тројца веќе се против Јаков, што ми одговара (ма да не сум ни предложил самиот едно до сега пошо... не ми е ни гајле :D). Дополнителен проблем што мора да функционира барем минимално во странство. Тука ги крстат Тџерд, Јоост, Вилем... ништо ме може човек да украде и се интегрира. :D

Прегледај го приврзокот 486475

Андреј, Хари и Иван. (Ама Хари пак зависи од презимето, не ми иде пак Хари Стојановски, а Хари Костов иде) :D

Марко е пречесто. Емил не ми се свиѓа. Дино, ме асоцира на диносаурус. Максим пречесто. Силјан не е лошо, ама ме асоцира на штрк. Антон, не е лошо. Јоаким и Јаков НЕ.

Се надевам дека помогнав :D

Имиште!

Прегледај го приврзокот 486475
Интересна мешавина на имиња од кои скоро сите се христијански, славјански со исклучок на Хари, Емил, Дино, Максим и Силјан.

Дино и Марко се најхрватски имиња што сум ги чул, покрај Горан. Емил звучи босанско. Максим како Максим Горки алтерего. Силјан исто не е за име.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Инаку и јас сум крстен со ЧО на крај како и брат ми. Моите викат така било на мода тогаш и затоа, но дека денес не би го направиле тоа и мислат дека било грешка. Или дека брат ми е грешка, не знам заборавив веќе но никогаш нема да заборавам да се шегувам дека е посвоен!

Јас попрво би забранил некој да го викаат со кратенка, прекар или било какво друго име, а кое што не му е реално име.

За пример, пред некој ден запознавам човек што сите го викаат Лазо, за да испадне дека името му е Лазар. Па колку е поубаво да го викаш Лазар отколку Лазо...

Хари Труман и @Harry the dog су Власи?
А жену дупе краси.
А торту ораси.
:icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

Инаку и јас сум крстен со ЧО на крај како и брат ми. Моите викат така било на мода тогаш и затоа, но дека денес не би го направиле тоа и мислат дека било грешка. Или дека брат ми е грешка, не знам заборавив веќе но никогаш нема да заборавам да се шегувам дека е посвоен!
Вотчо, сори ама поготово тамо десно доле на карту на Македонију, од увек су ве убивале сс глупи старомакедонски или новобугарски имиња.
Жалу ве.

Софче, Динка, Палето...
И сфи ваши мушки имиња што ви завршуеф на чо(како тебе хехехе).

Горанчо у Амстердам, мушка верзија на Алиса во Земјата хахаха.

Последно уредено:
Вотчо, сори ама поготово тамо десно доле на карту на Македонију, од увек су ве убивале сс глупи старомакедонски или новобугарски имиња.
Жалу ве.
Пукај братучед, и јас не сум многу врзан за тоа ЧО. Ќе ти го украдам глупи старомакедонски слеш новобугарски имиња за опишување самиот. :D
Софче, Динка, Палето...
И сфи ваши мушки имиња што ви завршуеф на чо(како тебе хехехе).
Све во фамилија. :D Не те пцујам бе, све од тоа имам во блиска фамилија. Spot on.
Горанчо у Амстердам, мушка верзија на Алиса во Земјата хахаха.
We're all high here, место mad. :D

Само библиски православни и македонски имиња би увел. Би направил една листа што може а што не. Оние Леон Максимилијан, Лука би ги пратил на прекрстување. Највише ме нервира тоа, ставаат некои усташки католички имиња кои не постоеле овде никогаш.
Лука е православно библиско име, има апостол Лука.

Пукај братучед, и јас не сум многу врзан за тоа ЧО. Ќе ти го украдам глупи старомакедонски слеш новобугарски имиња за опишување самиот. :D

Све во фамилија. :D Не те пцујам бе, све од тоа имам во блиска фамилија. Spot on.

We're all high here, место mad. :D
Тиебу гада, насмеа ме стфарно, искрено.

Живели!

• Љубов
Reactions: wot
Back
На врв Bottom