Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Јас пак со листите. Алгоритамот на Марк се такви линкови ми објавува.

Collider направиле листа со 9 нај-перфектни мини серии од последните 25 години:

9. Midnight Mass (2021)
8. Dopesick (2021)
7. Adolescence (2025)
6. The Night Of (2016)
5. Angels in America (2003)
4. When They See Us (2019)
3. Band of Brothers (2001)
2. Chernobyl (2019)
1. The Haunting of Hill House (2018)

Освен Dopesick и Angels in America, другите гледани. Што мислите вие? Кои се најдобрите минисерии според вас?

5/9 гледани
Dopesick е добра, гледај ја.

Sharp Objects, Mare of Easttown, All her fault вака што ми текнуваат од прва.

Имате нешто вакво на вашите глупави платформи?

Screenshot_20260804_223753_Chrome.jpgScreenshot_20260804_223804_Chrome.jpgScreenshot_20260804_223813_Chrome.jpgScreenshot_20260804_223821_Chrome.jpgScreenshot_20260804_223831_Chrome.jpgScreenshot_20260804_223839_Chrome.jpg
Screenshot_20260804_223804_Chrome.jpg

Елајте си, браќа, при Trakt, Госпо' да 'о видите! :P

Можда веќе ви е позната страната, одамна сум ја маркирал, уште 2014 година (мкар да као што сте повеќето ноторни филмомани тешко дека сте ја пропуштиле :)).
Ама да ви се најде

И уште една
https://bestsimilar.com/ од 2021 година. Пребарува филмови слични на избраниот филм (често греши ама сума сумарум и него често сум го користел)
Инаку штета што https://episodecalendar.com/en/calendar
има ограничување. Интерфејсот ми беше најзгоден и наједноставен за евиденција. Ама да мора да бришеш серии само за да не достигнеш free плафон е без везе.

Последно уредено:
Озарк колку глуп филтер ставиле на снимката. :facepalm:

Цело време е вакво плаво срање или?

Цело време е вакво плаво срање или?
Па да. Објаснувањето беше дека го снимале во различни временски периоди и морале да ги намалат боите за да личи дека е во еден период.

Point.Blank.1967.1080p.BluRay.FLAC1.0.x264-ZoroSenpai.mkv
1786345173762.png
Yo4f2w7.png

Сега прочитав дека Тејлор Шеридан креаторот на Yellowstone универзумот и други хит серии кои одат на Paramount Plus, потпишал договор со NBC вреден 1 Милијарда долари кој ќе му започне од 2029 и ќе треба да креира 20 нови оригинални серии и филмски договор кој стапува на сила во 2026 година и опфаќа период од 8 години за филмски проекти.
Актуелните негови хит серии ќе останат на Paramount.
Мене многу ми е импресивно како Шеридан изгради една од најмоќните и најпрофитабилните телевизиски империи во современиот Холивуд речиси целосно преку сопствено пишување и го врати вестерн жанрот во центарот на поп-културата.
Уште поимпресивно е што за разлика од повеќето ТВ-продукции кои ангажираат големи тимови од сценаристи Шеридан ги пишува сите епизоди сам, тој во исто време пишува и развива повеќе хит-серии.
Многу ме интересира да видам што ќе креира за NBC и во кој правец ќе се движи.

Едвај го догледав срањето Manifest пред некој ден, и тоа само поради тоа што не сакам да оставам недовршени работи, за денес да ме преплават вести на feed на фејсбук дека ќе се снимал спин-оф - Arrivals. Е тоа да ме убиете ако го гледам!

Sliders ја завршив на трета сезона, едно те исто.
Следна ми е Quantum Leap. Ако не ги исполни очекувањата ќе ја репризирам Stargate SG-1.

Едвај го догледав срањето Manifest пред некој ден, и тоа само поради тоа што не сакам да оставам недовршени работи, за денес да ме преплават вести на feed на фејсбук дека ќе се снимал спин-оф - Arrivals. Е тоа да ме убиете ако го гледам!
Ја уништија многу до крајот. Мада и првата сезона не беше ништо посебно.

Sliders ја завршив на трета сезона, едно те исто.
Следна ми е Quantum Leap. Ако не ги исполни очекувањата ќе ја репризирам Stargate SG-1.
Sliders е одлична серија до половина од трета сезона. Тогаш се спука глумецот што го глумеше проф. Артуро со креаторите, па и ми се чини дека и се смени showrunner и отиде се во три лепе. Quantum Leap ако зборуваш за старата а не rebootot ти е многу сличен сензибилитет како Sliders но држеше квалитет до крај таа сепак.

Sliders е одлична серија до половина од трета сезона. Тогаш се спука глумецот што го глумеше проф. Артуро со креаторите, па и ми се чини дека и се смени showrunner и отиде се во три лепе. Quantum Leap ако зборуваш за старата а не rebootot ти е многу сличен сензибилитет како Sliders но држеше квалитет до крај таа сепак.
Да да старата со Капетан Џонатан Арчер :D
Ќе се погледне деновиве.

Back
На врв Bottom